6 beste koolmonoxidemelders

Het is niet alleen belangrijk tegenwoordig om luchtvervuiling in je huis tegen te gaan, want niet goed geventileerde of defecte apparaten kunnen binnenshuis gevaarlijke en verontreinigde stoffen afgeven. Zorg dat je daarom altijd een goed werkende koolmonoxidemelder in je huis hebt.

Wat doet een koolmonoxidemelder?

De sensor van een koolmonoxidemelder bestaat uit een gel. Als de sensor in de koolmonoxidemelder wordt blootgesteld aan hogere concentraties koolmonoxide dan normaal in een huishouden voorkomt, begint een chemische reactie en gaat de koolmonoxidemelder in alarm.

Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Netstroom

Met de Google Nest Protect V2 Netstroom ben je altijd en overal op de hoogte van mogelijke rookontwikkeling of koolmonoxide lekken in jouw huis. Zodra de rook- en koolmonoxidemelder aan je plafond hangt, bedien je hem met de Nest-app op je smartphone, tablet of smartwatch. Wanneer de melder rook of koolmonoxide detecteert alarmeert deze je via een vrouwenstem van 70 decibel. Deze stem vertelt je precies op welke plek in huis gevaar dreigt. De app houdt je ook op de hoogte van een laag batterijniveau en sensorstoringen. Via wifi verbind je de Google Nest Protect V2 met andere Google Nest-producten als de Google Nest thermostaat en Google Nest IP-camera. Hierdoor heb je extra voordelen van de losse producten. Groen licht gaat aan zodra de bewegingssensor beweging detecteert in het donker. De Google Nest Protect V2 (Netstroom) werkt op 230V en 3 AA batterijen welke standaard zijn meegeleverd.

Google Nest Protect V2 Batterij

Google Nest Protect V2 Batterij

Met de Google Nest Protect V2 Batterij ben je altijd en overal op de hoogte van mogelijke rookontwikkeling of koolmonoxide lekken in jouw huis. Zodra de rook- en koolmonoxidemelder aan je plafond hangt, bedien je hem met de Nest-app op je smartphone, tablet of smartwatch. Wanneer de melder rook of koolmonoxide detecteert alarmeert deze je via een vrouwenstem van 70 decibel. Deze stem vertelt je precies op welke plek in huis gevaar dreigt. De app houdt je ook op de hoogte van een laag batterijniveau en sensorstoringen. Via wifi verbind je de Google Nest Protect V2 met andere Google Nest-producten als de Google Nest thermostaat en Google Nest IP-camera. Hierdoor heb je extra voordelen van de losse producten. Groen licht gaat aan zodra de bewegingssensor beweging detecteert in het donker. De Google Nest Protect V2 (batterij) werkt op 6 AA batterijen welke standaard zijn meegeleverd.

EI 3028 Hitte en koolmonoxidemelder 230V

EI 3028 Hitte en koolmonoxidemelder 230V

Deze EI 3028 Hitte en koolmonoxidemelder 230V geeft alarm bij koolmonoxide en/of hitte (brand). De EI3028 melder bevat namelijk zowel een hitte- als koolmonoxidesensor. Door deze unieke combinatie maak je met deze hitte- en koolmonoxidemelder een ruimte veilig voor de gevaren van brand en koolmonoxide.

Zo is deze Ei multisensormelder ideaal voor keukens, bijkeukens en garages waar brandstofverbrandende apparaten geïnstalleerd kunnen zijn. Wanneer de melder een warmtetemperatuur van 58°C graden detecteert slaat deze alarm, evenals bij het detecteren van koolmonoxidegas. Je moet de Ei3028 hitte- en koolmonoxidemelder aansluiten op 230V AC netstroom om goed te laten functioneren. Verder is de melder voorzien van een 10 jaar lithium back-up batterij. Deze batterij zorgt ervoor dat de multisensormelder ook perfect blijft functioneren op het moment dat de stroom weg valt. De melder wordt geleverd met Easi-fit manipulatiebeveiligde montageplaat met integraal klemmenblok en bedradingsafdekking, inclusief schroeven en muurpluggen.

Er is een mogelijkheid om deze Ei3028 multisensormelder bedraad te koppelen met 30 andere Ei melders. Gaat één melder af, dan geven alle gekoppelde melders alarm. Door middel van de RF module SmartLINK EI3000MRF is de multisensormelder optioneel ook draadloos te koppelen. Verder is de Ei3028 multisensormelder voorzien van AudioLINK. Dankzij AudioLINK kun je eenvoudig zien wanneer de melder voor het laatst brand- of koolmonoxide-activiteit heeft waargenomen. Het uitlezen doe je gemakkelijk via de gratis AudioLINK app. Zo bespaart AudioLINK je als woningbeheer of installateur tijd, geld en extra onderzoek.

Kidde 4MCO Koolmonoxidemelder 230v

Kidde 4MCO Koolmonoxidemelder 230v

Deze goed vormgegeven Ajax Kidde 4MCO koolmonoxidemelder is geschikt voor lichtnetaansluiting (230v) en heeft een lithium backupbatterij van 7 jaar. Deze betrouwbare koolmonoxidemelder is (bedraad) koppelbaar met alle 230V Ajax-Kidde rookmelders en hittemelders.

De 4MCO heeft een levenduur én garantie van maar liefst 7 jaar. Deze CO melder is eenvoudig te monteren en geeft direct een luid alarm bij te hoge koolmonoxide gehaltes in de lucht. Deze koolmonoxidemelder voldoet aan alle nieuwe Europese richtlijn EN 50291.

Fibaro CO Sensor

Fibaro CO Sensor

Maak je huis veiliger met de compacte koolmonoxidemelder van Fibaro. De Fibaro CO Sensor beschermt je tegen een te hoog koolmonoxidegehalte in huis. Bijvoorbeeld wanneer je een gashaard hebt die teveel koolmonoxide uitstoot of wanneer je het gas laat aanstaan van je kooktoestel. De melder waarschuwt je met een lichtsignaal en ook met een geluidsignaal van 85 decibel. Ook krijg je een melding op je smartphone app (Android en iOS) wanneer je de melder en je telefoon gekoppeld hebt. Op deze app vind je recente informatie over de uitstoot in je huis. Koppel je de CO Sensor met de Fibaro app, dan is de melder compatibel met andere producten die werken op een Z-Wave platform. De melder werkt op een CR123A 3.0V batterij die is inbegrepen.

Fibaro CO Sensor HomeKit

Fibaro CO Sensor HomeKit

Een koolmonoxidemelder verhoogt de veiligheid in huis. De Fibaro CO Sensor HomeKit detecteert het koolmonoxidegehalte in huis. Bij gevaar geeft de melder een waarschuwing af met een luid geluidssignaal van 85 dB. Deze melder is werkzaam met Apple HomeKit (vanaf besturingssysteem iOS 10.1) en met de Fibaro app. De apps zenden een pushbericht uit bij dreiging. Zo houd je, waar je ook bent, de veiligheid in huis in de gaten. Zonder app werkt deze melder als een reguliere koolmonoxidemelder. Je krijgt dan dus een alarmsignaal te horen. De koolmonoxidemelder werkt op 1 CR123A 3V batterij en deze is standaard meegeleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.