7 beste luchtreinigers

Beter slapen, beter ademen en beter leven

We worden er allemaal moe van als we horen dat we ons weer aan moeten passen in verband met het Coronavirus /Covid-19 We moeten de handen wassen, ontsmetten, we beschermen ons met mondmaskers en er wordt ook gesproken om zoveel mogelijk je ramen open te zetten en te ventileren. Maar de winter en de kou is er. We moeten ook nog eens uitkijken met onze energie, dus de verwarming mag dan weer niet te hoog. Gezien we voorlopig nog nergens vanaf zijn en we de komende jaren met hetzelfde probleem blijven zitten is het misschien eens verstandig om een luchtreiniger voor in huis aan te schaffen.

Met een luchtreiniger filter je stof en gassen uit de lucht. Zo helpt een luchtzuiveraar met koolstoffilter bijvoorbeeld tegen rook en kookgeuren. En een luchtreiniger met HEPA filter tegen stof, pollen en fijnstof. Een air purifier zuivert de lucht in huis door gebruik te maken van verschillende filters, ionisatie of een combinatie van beide. Er zijn ook luchtzuiveringsapparaten die de lucht reinigen en bevochtigen.

Blueair Pro XL

Blueair Pro XL

 • Met de automatische modus past de luchtreiniger zijn werking aan, zodra hij een verandering in de luchtkwaliteit meet.
 • Deze luchtreiniger bevat zowel een filter om deeltjes te verwijderen, als een filter om gassen en geurtjes te neutraliseren.
 • Dankzij het filterindicatielampje weet je precies wanneer het tijd is om de filters te vervangen.
 • Deze luchtreiniger beschikt niet over een nachtmodus om ’s nachts extra stil de lucht te reinigen.

De Blueair Pro XL zuivert zowel schadelijke deeltjes als geurtjes uit de lucht in grote ruimtes tot 306 vierkante meter. Hiervoor beschikt de luchtreiniger over een HEPA en koolstoffilter. Met het HEPA filter haalt de reiniger allergenen, bacteriën en andere schadelijke deeltjes uit de lucht. Daarnaast is het apparaat ook uitgerust met een koolstoffilter. Met dit filter rekent de reiniger af met nare geurtjes, gassen en fijnstof. In de automatische modus past de Pro XL zelf zijn werking aan zodra de luchtkwaliteit in huis verandert. Voor een goede luchtreiniging is het van belang dat je de filters op tijd ververst. De luchtreiniger geeft met een indicatielampje precies aan wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Dit is ongeveer na 6 maanden.

Blueair Pro L

Blueair Pro L

 • Deze luchtreiniger bevat zowel een filter om deeltjes te verwijderen, als een filter om gassen en geurtjes te neutraliseren.
 • Dankzij het filterindicatielampje weet je precies wanneer het tijd is om de filters te vervangen.
 • Deze luchtreiniger beschikt niet over een nachtmodus om ’s nachts extra stil de lucht te reinigen.

De Blueair Pro L zuivert zowel schadelijke deeltjes als geurtjes uit de lucht in grote ruimtes. De luchtreiniger beschikt namelijk over een HEPA en koolstoffilter. Met het HEPA filter haalt de reiniger allergenen, bacteriën en andere schadelijke deeltjes uit de lucht. Daarnaast is het apparaat ook uitgerust met een koolstoffilter. Met dit filter rekent de reiniger af met nare geurtjes, gassen en fijnstof. Voor de beste resultaten plaats je de Pro L in ruimtes tot 204 vierkante meter. Ook is het voor een goede luchtreiniging van belang dat je de filters op tijd ververst. De luchtreiniger geeft met een indicatielampje precies aan wanneer de filters aan vervanging toe zijn. Dit is ongeveer na 6 maanden.

Blueair HealthProtect 7770i

Blueair HealthProtect 7770i

 • Dankzij de automatische modus en het GermShield past de luchtreiniger zijn werking automatisch aan op de omgeving.
 • Met de 360 graden luchtuitlaat blaast de luchtreiniger schone lucht naar alle hoeken van de kamer.
 • Bedien de luchtreiniger op afstand via de app op je smartphone of via spraakbesturing.
 • Deze luchtreiniger heeft geen kinderbeveiliging om de knoppen op het apparaat te vergrendelen.

De Blueair HealthProtect 7770i is onderdeel van de meest geavanceerde luchtreiniger lijn van Blueair. Het HEPASilent Ultra filter combineert namelijk mechanische en elektrostatische filtratie, waardoor ziektekiemen, stof, pollen, schimmels en geuren uit een ruimte tot 146 vierkante meter verdwijnen. Met de automatische modus en het GermShield past de reiniger zijn werking automatisch aan op de omgeving. Fijn want zo hebben verontreinigingen en ziektekiemen geen kans. De 360 graden luchtuitlaat blaast de schone lucht naar alle hoeken van de kamer. Je bedient de HealthProtect 7770i met de knoppen bovenop, de Blueair app of via de spraakbediening van Amazon Alexa, Google Home of Tmall Genie. Via de app houd je precies bij hoe lang het filter nog meegaat en zie je een verslag van de luchtkwaliteit in huis.

Sharp KIL80E

Sharp KIL80E

 • Met de intelligente modus past de luchtreiniger zijn werking aan, zodra de sensoren een verandering in de luchtkwaliteit meten.
 • De filters van deze luchtreiniger reinig je gemakkelijk met de stofzuiger.
 • Dankzij de nachtmodus doet de luchtreiniger zijn werk ’s nachts extra stil.
 • Om de luchtreiniger optimaal te laten werken, dien je de filters elke 30 dagen te reinigen.

Door de automatische modus van de Sharp KIL80E geniet jij altijd van een perfecte luchtkwaliteit in huis. In deze modus meet het apparaat de luchtkwaliteit en past hij zelf zijn werking aan. De reiniger haalt de lucht door 3 verschillende filters heen waardoor jij geen last meer hebt van pollen, bacteriën, vieze geurtjes of stof in de lucht. Stel je de luchtreiniger liever zelf in? Dat kan gemakkelijk via het display op het apparaat. Je stelt hem in op 5 standen, waaronder een slaapmodus en pollenprogramma. Met deze reiniger geniet je dus ook tijdens het slapen van een gereinigde lucht. Daarnaast bevochtigt de KIL80E de ruimte ook. Je gebruikt het apparaat in ruimtes tot 181 vierkante meter. Let op: je dient de filters na 30 dagen te reinigen. In de handleiding vind je hoe je dit doet.

Dyson Pure Humidify + Cool Wit/Zilver

Dyson Pure Humidify + Cool Wit/Zilver

 • Dankzij de Dyson Link app bedien je de luchtreiniger gemakkelijk op afstand.
 • Je gebruikt deze luchtreiniger ook als ventilator.
 • Deze luchtreiniger koelt niet.
 • Deze luchtreiniger maakt veel geluid

Met de Dyson Pure Humidify + Cool Wit/Zilver heb je een luchtreiniger, -bevochtiger en ventilator in één in huis. Via HEPA filters verwijdert deze Dyson 99% van de schadelijke luchtdeeltjes. De luchtreiniger verspreidt vervolgens gereinigde en gekoelde lucht. Hierdoor adem je in de ruimte waar de luchtreiniger staat bijna alleen gereinigde lucht in. Als de temperatuur stijgt, zorgt de stroom van gezuiverde lucht voor een verfrissend briesje. ’s Avonds en ’s nachts gaat de machine in de nachtmodus. De Pure Humidify + Cool gebuikt dan de stilst mogelijke instellingen waarmee de machine dus weinig geluid maakt. Het slimme apparaat houdt de stand van de luchtkwaliteit 24 uur per dag in de gaten. Deze realtime rapportages zijn op het LCD scherm te zien.

Boneco luchtbevochtiger luchtreiniger H680

Boneco luchtbevochtiger luchtreiniger H680

Naast het op peil houden van de luchtvochtigheid, zorgt de Boneco H680 ook voor een reiniging van de lucht. De luchtwasser heeft drie uitgebreide programma’s, waaronder één voor tijdens het slapen, en is geschikt voor grote ruimten tot 100 m2.

Philips Connected AC4236/10

Philips Connected AC4236/10

 • Je bedient de luchtreiniger ook als je niet thuis bent, dankzij de handige smartphone app.
 • Je bent altijd op de hoogte van de huidige luchtkwaliteit, dankzij de luchtkwaliteitsindicator.
 • Met de automatische modus past de luchtreiniger zijn werking aan, zodra hij een verandering in de luchtkwaliteit meet.
 • In de automatische modus veranderen de ventilatiesnelheid en het geluid constant, waardoor je de tv iets harder moet zetten dan normaal.

De Philips Connected AC4236/10 verbetert de luchtkwaliteit in huis op 3 verschillende manieren. Zo meet de luchtreiniger het allergenen niveau (IAI), de kleinste vervuilende deeltjes (PM2.5) én eventueel schadelijke gassen (GAS). Verandert er iets in de luchtkwaliteit op het gebied van één van deze 3 factoren, dan verandert de kleur van de indicator. Je ziet via het display dan meteen waar het mis gaat. Staat de luchtreiniger in de automatische modus? Dan gaat ‘ie uit zichzelf aan de slag om de kwaliteit weer op het juiste niveau te brengen. Via de app op je mobiel zie je precies hoe de luchtkwaliteit in huis is én lees je tips over hoe je deze zelf eenvoudig verbetert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *