9 tips voor gladde en mooie benen

Gladde benen op het strand

Weg met die stoppels en benen als schuurpapier. Of het nu zomer of winter is, we willen toch gewoon een gladde huid. Het scheren, of je dit nu met een scheermesje doet of niet, moeten we gewoon zien als een gewoonte en routineklus. Het bijhouden hiervan is de beste manier. Maar welke manieren zijn er om benen glanzend en mooi te krijgen.

Gebruik scheerschuim- of gel

Met scheerschuim (of scheergel) bereik je gladde benen. Hier kan zeep niet tegenop. Het verzacht je haren, waardoor ze gemakkelijker dicht bij het huidoppervlak kunnen worden geschoren. Formules met vitamine E, olijfolie, lanoline en aloë vera etc zijn veilig. Bijvoorbeeld Gillette Woman Satin Care scheergel heeft een fijne gel voor de gevoelige huid. Dit blijkt ook nog eens een te werken voor de zachtheid van het haar.

Zeep daarentegen heeft weinig tot niets van die verzachtende functie. Omdat zeep wordt gebruikt om je haar en huid grondig te reinigen, kan het je haar brozer maken/ Broos haar weerstaat een gladdere scheerbeurt.

Scrub je huid

Scrub je huid voordat je in bad of onder de douche gaat om je benen te scheren. Wanneer je huid droog is, vormen de ruwe dode cellen op het oppervlak een behoorlijk soort harnas. Hierdoor kun je niet makkelijk scheren.

Hierbij kan ik aanbevelen La Rouche-Posay Effaclar zuiverende micro peeling. Dit is een milde reinigingsgel voor het lichaam (maar ook voor het gezicht). Deze gel bevat ex foliërende actieve ingrediënten die ervoor zorgen dat de huidtextuur veel gladder wordt en de poriën meer open gaan staan. Dit product is zo veilig dat je deze iedere dag kunt gebruiken.

Was je lichaam douchegel

Gebruik een hele zachte douchegel of olie. Zorg dat je beschermende laag die je lichaam heeft niet weg wast, dit is zonde. Het beste is een romige bodywash zonder parabenen, palmolie, synthetische parfum en glycerine. Hier heb ik een goede tip die fijn is en waarvan de fles ook nog eens gemaakt is van 100 % recyclebaar plastic.

Maar je eigen fluffy bodywash maken met sheabutter is misschien nog wel een beter idee?

Na scheren en douchen gelijk de huid hydrateren

Smeer jezelf na het scheren en douchen gelijk in met een goede body crème. Een goede hydraterende body crème helpt het water in je poriën te houden. Anders droogt de huid snel uit.
Breng je body crème aan zodra je uit de douche komt, zodat je zoveel mogelijk vocht vasthoudt voordat je huid begint uit te drogen.

De huid op je benen droogt sneller uit dan op de rest van je lichaam. Dus als je ze zacht wilt houden, gelijk actie na het douchen. Wees ook niet te zuinig met het insmeren van je huid, anders heeft het nog geen effect. Dus lekker dik smeren! Heb je er wel eens over gedacht om je eigen body crème of bodylotion te maken? Echt een geweldig leuk om te knutselen en een leuke tijdverdrijf! En veel milieuvriendelijker en beter voor je huid.

Gebruik Body olie terwijl je slaapt

Lichaamsolie geeft je zachtere benen terwijl je slaapt
Olie en vocht zijn geen vrienden. Ze gaan niet samen. Olie kan daarvoor wel waken dat het vocht niet uit je lichaam kan ontsnappen. Een laagje lichaamsolie over je vocht inbrengende crème op waterbasis kan je huid enorm zacht maken en je benen beschermen! De olie vormt als het ware een barriere die het vocht vasthoud. Dit zal de volgende dag gelijk voelbaar zijn. Als je een laag lichaamsolie over je bodylotion ingesmeerde benen aanbrengt, vormt de olie een barrière die voorkomt dat je de meest gunstige effecten van de lichaamscrème verliest – en de olie houdt zelfs meer vocht vast. Dat betekent zachtere benen in de ochtend! En waarom ’s nachts? Als je slaapt, wrijft je lichaamscrème af op je lakens, geholpen door het zweet van je stijgende lichaamstemperatuur. Dus sluit het vocht in met wat lichaamsolie!

Vergeet in de zon je benen niet in te smeren

Sommige mensen vergeten zelfs bij zonnig weer zonnebrandcrème op hun benen te smeren. Je moet je huid helemaal beschermen tegen de zon. Aan verbrande benen heb je niets en het is nog pijnlijk ook. Op de lange termijn kan te veel onbeschermde blootstelling aan sterk zonlicht je huid beschadigen. Zorg dat je een goede beschermingsfactor in huis hebt.

Scheer in de avond

Je benen zwellen een beetje op terwijl je slaapt vanwege de verhoogde lichaamstemperatuur. Die zwelling kan de basis van de haren op je benen bedekken. Als je je ’s ochtends scheert, zal je lichaam afkoelen en zal die lichte zwelling afnemen, waardoor de borstelige haren zichtbaar worden die je hebt gemist.

Scheer in plaats daarvan je benen ’s avonds om de gladste en strakste scheerbeurt mogelijk te maken.

Scheer eerst naar beneden en daarna naar boven

De beste manier om te scheren is dat je eerst naar beneden voordat je omhoog gaat.
Er is je misschien ooit verteld dat je je zich beter scheert als je tegen de stroom in gaat (omhoog in in plaats van naar beneden) . Dat klopt, maar als je je een paar dagen niet hebt geschoren, vergroot je het risico op snijwonden en huidirritatie door eerst omhoog te scheren.

Als uw beenharen iets langer zijn dan normaal, scheer je je dan eerst even snel langs je been. Hierdoor wordt het grootste deel van de lengte verwijderd en kunt u vervolgens omhoog scheren om het beste eindresultaat te krijgen.

Vervang je scheermesjes regelmatig

Doe je huid een plezier en vervang regelmatig je bot scheermesje. Het werkt beter met een schoon, scherp nieuw mesje. Door een nieuw mesje te gebruiken krijg je minder risico op irritatie en snijwondjes.

Een paar scheermesjes uitgelicht:

Wilkinson Intuition Island Berry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *