Veilig luisteren via je jukbeenderen met AFTERSHOKZ AEROPEX

Waarom Aftershokz Aeropex?

Ik gebruikte tijdens het hardlopen mijn oude Iphone oortjes. Verder niets mis mee, want vooral de kwaliteit van het geluid is gewoon goed. Alleen die draadjes… Ik heb erg lang zo gelopen. Vastgekoppeld aan mijn telefoon.

Maar omdat ik blijkbaar echt een regelmatiger loper werd wilde ik wel eens de oortjes zonder draadjes proberen. Dit werd een ramp. Mijn oren bewegen kennelijk en “ploep” iedere keer vielen ze eruit. Niets voor mij dus. Ik las me verder in en kwam bij de Aftershokz Aeropex; wat bijzonder was mijn reactie. Deze zitten niet in je oren. Wat goed dat ik dan mijn omgeving blijf horen, maar hoe zit het dan met het geluidskwaliteit? Kan ik mijn muziek normaal horen? Hoe zit het met mijn haar, ik heb lang haar? Kan ik er ook mee telefoneren? Kan ik deze “oortjes” ook gaan gebruiken voor mijn luisterboeken en podcasts te beluisteren. Ik schafte de Aftershokz Aeropex aan en ik heb geen moment spijt ervan gehad. Ik gebruik ze dagelijks.

Veiligheid voor alles

Veilig muziek luisteren met deze bluethooth koptelefoon. Ik ben hier een enorme fan van. Fijn muziek luisteren tijdens onder andere het sporten. Dit is een headset waarmee je muziek kunt beluisteren en tegelijkertijd ook je omgeving kunt blijven volgen. Misschien wil je als je muziek luistert rust, maar in sommige situaties is het fijn om je omgeving te blijven horen. Wat is nu het grote voordeel van zo’n headset? Als je aan het hardlopen bent dan kun je auto’s aan horen komen of andere voertuigen. Dit is gewoon heel veilig.. Ook als je op de fiets zit is deze headset prima te gebruiken want hij sluit je gehoor niet af en je blijft van alle gevaren op de hoogte om je heen. Er zijn verschillende scenario’s te bedenken wanneer deze headset echt super handig is.

Maar ook als je bijvoorbeeld gaat fitnessen dan hoor je ook nog je personale trainer. Ook gebruik ik ze ook tijdens mijn zoom-meetings dan kan ik ook nog mijn collega’s horen.

Verder kan ik er ook mee bellen wat natuurlijk ook super handig is.

Mijn oren

Deze headset gaat niet in je oren en ook niet er overheen. Als je deze opzet dan blijven je oren helemaal vrij. Hoe werkt deze omdat hij niet op je oor zit? Hij geeft trillingen door aan je bot dat wordt doorgegeven aan je oor. Dit werkt met botbewerkingstechnologie

De headset zit comfortabel. Hij hangt om je oor heen, maar knelt zeker niet. Hetgeen wat achter je nek zit is totaal niet storend. De headset is flexibel en veert mee. Als ik tijdens het hardlopen een liedje over wil slaan klik ik 2x op het dopje naast mijn linkeroor. Wil ik bellen dan hou ik deze ingedrukt.

Bij het uitzetten hou ik bij mijn rechteroor het toetsje ingedrukt hierop krijg ik een melding dat de Aftershokz uitgeschakeld wordt. Op deze manier schakel ik ook weer in.

Opladen en batterijduur

Wij wordt geleverd met een flexibele hoes en 2 opladers

Het fijne van deze opladers is dat deze een magnetische sluiting heeft zodat deze makkelijk erop klikt en makkelijk blijft zitten. De batterijen gaan lekker mee, wel 8 uur. Je krijgt ook een melding als deze medium is. Als je dat negeert dan krijg je nog 3x een waarschuwing voordat de koek echt op is.

Voordelen en voordelen

Ook fijn is dat de Aftershoz water resistent dus je kunt er ook mee rennen in de regen, of als je zweet dan is dit ook totaal geen probleem. Maar stel dat je na het hardlopen gaat douchen dan zou je deze aftershokz gewoon op kunnen houden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dit nog niet gedaan heb en ik dit toch ook niet echt zie zitten.

Wat erg handig is dat je er ook mee kunt bellen. Er is een microfoontje ingebouwd. Je kunt er goed filmpjes mee kijken. Het bereik is ook uitstekend. Stel dat je telefoon op de tafel ligt en je loopt je huis rond dan zal je over het algemeen goede ontvangst houden.

De headphone is erg flexibel buigt gemakkelijk alle kanten op. Is licht. Draagt fijn en knelt niet. Ik vergeet zelfs dat ik hem draag, net als een bril.

Ieder voordeel ook zijn nadeel

Wanneer is deze headset misschien wat minder handig? Als je bijvoorbeeld in de trein zit en je wilt je totaal afsluiten ook dan blijf je de omgeving horen. Maar toch kun je hem hiervoor ook gebruiken want er worden oordopjes meegeleverd en als je die in doet dan hoor je niets meer van je omgeving. Toen ik deze (gewone oordopjes) in het mapje zag zitten had ik in de eerste instantie geen idee waar deze voor diende. Dit ook eigenlijk omdat ik hem echt voor het hardlopen had gekocht in de eerste instantie. Maar als ze thuis naar de tv kijken en ik wil mijn luisterboek ondertussen luisteren dan kan ik toch mezelf met de oordopjes afsluiten. Of ik lees het luisterboek en ik kijk ook ondertussen tv dan laat ik ze uit.

Misschien nog wel een nadeel: omdat de muziek niet direct in je oren zit is er wel een geluid-afvlakking. Dit klinkt anders dan het als het geluid direct in je gehoorgang zit, maar dat lijkt mij logisch.

Mijn mening en conclusie

Als je veel sport en fietst met een koptelefoon op dan raad ik deze zeker aan. Hij is niet goedkoop maar prijs-kwaliteitsverhouding vindt ik veel waard.

Ik vind deze aftershokz Aeropex echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *