Beste foam rollers van 2022

Beste tips voor massage

Heerlijk zou het zijn om die vermoeide spieren na een training eens te laten masseren. Niet iedereen kan zich een massage veroorloven. Je kunt daarom een massagegun of foamrollers aanschaffen. Dan ben je van niemand afhankelijk en kun je voor je eigen massage zorgen. Niet alleen helpt een foam roller om spierpijn tegen te gaan of te verzachten. Je kunt deze ook gebruiken om je cellulitis te verminderen. Ook worden de foam rollers gebruikt bij mensen die last hebben van shin splinters om mee te masseren.

Deze eenvoudige apparaten manipuleren en ontspannen de kleine spieren en het omliggende zachte weefsel. Misschien doet dit in het begin aan je spieren een klein beetje pijn, maar geloof ons: je spieren zullen je dankbaar zijn. Er zijn verschillende foam rollers te koop. Van harde rollers tot zachte. Je hebt zelf massage foam rollers die vibreren voor extra massage.

De beste foam rollers uitgelicht:

Klik voor de prijs van: Massage roller adidas

Massage roller adidas

Bevrijd je spieren van melkzuur en bevorder de bloedstroom voor of na een zware training. De Adidas massage roller is een zelf-massage tool ontworpen om gemakkelijk te richten op specifieke spieren. De rol met een lengte van 49 cm helpt de hersteltijd te versnellen en spierpijn en kramp te minimaliseren, zodat je snel verder kunt met je training routine

Klik voor de prijs van: Tunturi yoga grid foam roller

Tunturi yoga grid foam roller

De Tunturi yoga grid foam roller is een veelzijdige en complete foamroller voorzien van unieke “Distrodensity Zones”. Deze zones bestaan uit matrices met verschillende breedtes en dichtheden waarmee iedere massage precies op jouw specifieke behoeften kan worden afgestemd. Net zoals een fysiotherapeut verschillende delen van de hand gebruikt bij zijn massages, kun je de druk welke je uitoefent met de roller variëren door een andere gedeelte van de roller te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk een custom made massage toe te passen voor het masseren en losmaken van stijve spieren. De Tunturi yoga grid foam roller is circa 32,5 cm lang en heeft een diameter van 12,7 cm. Hierdoor is de foamroller goed draagbaar en makkelijk mee te nemen. De foamroller is bestand tegen een belasting van 250 kg.

Klik voor de prijs van: vidaXL Yogaschuimrol

Yogaschuimrol

Yoga en Pilates oefeningen gaan veel beter met de extra ondersteuning van onze multifunctionele schuimrol! Deze schuimrol is ideaal voor het losmaken van verkrampte/stijve spieren, waardoor flexibiliteit en de lichaamshouding verbeteren en rugpijn verdwijnt. De yogamat is gemaakt van zacht en duurzaam EPP schuim en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de krachten op je rug, schouders of nek. De yoga schuimrol is lichtgewicht en compact en is handig om thuis te gebruiken of mee te nemen naar de sportschool of zelfs naar je werk. Na een lange werkdag kun je je spierpijn en vermoeidheid van je afgooien tijdens je oefeningen met deze yogaschuimrol!

Klik voor de prijs van:Theragun Waveroller

Theragun Waveroller

Je kunt de Theragun Wave Roller gebruiken om je spieren voor te bereiden op een training of om te herstellen na een training. Wanneer je de foamroller via Bluetooth verbindt met de Therabody App, regel je de intensiteit van de massage. Hierdoor kun je non-stop je hele lichaam op de juiste intensiteit behandelen. De foamroller combineert de druk op je spieren met trillingen, waardoor je spieren sneller herstellen en je ook strakke spieren los kunt maken. Weet u niet goed hoe u uw spieren het beste kunt behandelen? De Therabody-app laat je verschillende routines zien ter inspiratie. Bovendien laad je de Theragun Wave Roller op met de meegeleverde oplader.

Klik voor de prijs van: Toorx 3-in-1 Foam Roller

Toorx 3-in-1 Foam Roller

De Toorx AHF-091 is een unieke foamroller. Dit product combineert namelijk drie verschillende artikelen in één. Als je een van de rollen niet gebruikt, of het nu de foam roller, de grid foam roller of de massagestick is, dan kun je deze handig in elkaar schuiven zodat deze weinig ruimte in beslag neemt. Afhankelijk van de behoefte van je spieren om te herstellen kun je een van de rollen gebruiken.

Laat gespannen spieren ontspannen, verbeter je bloedsomloop. Ideaal voor stretchen, massage en het verbeteren van je postuur.
Wat krijg je precies in de verpakking?
1 grote foam rol voor redelijk kneden 1 kleinere rol met ribbels voor zacht kneden 1 massagestick voor hard kneden

Klik voor de prijs van: Sveltus foamroller kurk

Sveltus foamroller kurk

Na het sporten is het ideaal om je spieren uit te laten rusten met een massage. Deze foamroller houdt jouw rug en romp soepel tijdens en na de yogales. Het gebruik van kurk in deze roller zorgt ervoor dat hij zeer bestendig is.

Klik voor de prijs van: Gymstick Tratac Vibration Roll

Gymstick Tratac Vibration Roller

De Gymstick Tratac Vibration Roller is een foam roller en massage apparaat in één. Met deze roller profiteer je van alle voordelen die een foam roller biedt, gecombineerd met de ontspannende trillingen van een massage apparaat. Gebruik de roller in de sportschool voor een stevige sportmassage of ga voor volledige ontspanning thuis. br/br/Foam rollers – de voordelenbr/br/Foam rollers worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de sportwereld. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Er is bewezen dat de rollers een positieve invloed hebben op de spieren. Zo verbeteren ze je mobiliteit, stabiliteit en spierkracht. Daarnaast helpen ze je bloedcirculatie optimaal te houden, wat vervolgens weer leidt tot sneller spierstelsel na een intensieve training. br/br/Vibratie Rollerbr/br/De Gymstick Tratac Vibration Roller is uniek dankzij de vibratiefunctie. De trillingen van deze roller dringen goed door tot diep in de spieren en hebben de werking van een massage. De foam roller heeft vier verschillende standen, waardoor je zelf kunt aanvoelen wat goed bij jouw lichaam past. De vibratie roller werkt met behulp van oplaadbare batterijen.br/br/Het gebruik van een foam rollerbr/br/Leg de roller onder het lichaamsdeel dat je zou willen masseren en rol met je lichaam rustig heen en weer over de roller. Hierbij is het belangrijk dat je je goed ontspant en geen pijn voelt. Mocht het zo zijn dat je pijn voelt, kijk dan of je goed ligt, of je je goed ontspant en of je niet teveel kracht zet. Probeer elk lichaamsdeel ongeveer 30 seconden te masseren met de Gymstick Vibration Roller.br/br/Gymstickbr/br/Gymstick is een kwaliteitsmerk uit Finland. De fitnessartikelen zijn ontwikkeld door personal trainers en er is daardoor veel aandacht besteed aan de kwaliteit, gebruikersgemak en doeltreffendheid van de fitnessartikelen. Simpel en effectief

Klik voor de prijs van: Reydon foamroller elektrisch 

Reydon foamroller elektrisch 

Deze krachtig vibrerende schuimroller is perfect voor het voorkomen van blessures en het verbeteren van mobiliteit en flexibiliteit van je spieren en gewrichten. Het geavanceerde bedieningspaneel laat je precies weten wanneer je moet opladen en op welk niveau je je op dit moment bevindt. Met dit hulpstuk til jij jouw sportskills tot een nieuw niveau.

Klik hier voor de prijs van: Hyperice Hypersphere

Hyperice Hypersphere

De Hyperice Hypersphere is een massagebal waarmee je zeer lokaal diepe massages uitvoert. Je gebruikt hem om spieren te activeren, pijn te verzachten of om spieren los te maken. Door zijn kleine formaat gebruik je de bal om diep te masseren, waardoor je sneller resultaat boekt. Hij is geschikt voor veel lichaamsdelen, waaronder je voeten, heupen en schouders. Je stelt zelf 1 van de 3 intensiteitsstanden in, waarna vibraties het effect van de massage verbeteren. Dankzij de textuur op de buitenkant van de Hypersphere voer je de massages gecontroleerd uit, omdat je meer grip hebt.

Klik hier voor de prijs van: Therabody Wave Duo

Therabody Wave Duo

Stijve of pijnlijke spieren maak je los met de Therabody Wave Duo foam roller. De vorm is zo ontworpen dat je je rug masseert zonder dat je hard over je ruggengraat rolt. Ook past de dubbele balvorm van de foam roller goed rond je nek, armen en benen. Om de massage zo effectief mogelijk te maken, heeft de foam roller een geribbeld oppervlakte en 5 verschillende trilstanden. Zo vervoer je melkzuur beter uit je spieren en herstel je sneller van een training. Verbind de Wave Duo via bluetooth met de Therabody app om tussen de 5 intensiteitstanden te wisselen en om begeleid te worden tijdens de massage. Je laadt de foam roller op met de oplaadkabel, waarna de batterij tot 200 minuten meegaat.

Klik hier voor de prijs van: Triggerpoint Foundation Collection

Triggerpoint Foundation Collection

De Triggerpoint Foundation Collection is een massagekit voor diepe, gerichte massages. De foam roller is geschikt voor het masseren van je voeten. De twee massageballen zijn geschikt voor meerdere spiergroepen waaronder je schouders, rug en billen.

Toepassingen van de foam roller en techniek

Er zijn meerdere technieken om te proberen om minder spierpijnen te hebben na je trainingen. Een is ervan om voldoende eiwitten binnen te krijgen tegen spierpijn. Maar er zijn nog veel meer technieken die je kunt doen zodat je minder last krijgt. Zoals we allemaal weten, gebruik je foamrollers als massagetechniek, maar wanneer pas je deze methode toe? Is dit voor tijdens of na je training? Dit kan eigenlijk altijd. De foamroller geschikt is voor gebruik voordat je gaat trainen, handig om gelijk te gebruiken na je training, maar zeker fijn om te gebruiken bij spierpijn. Rollen kan het herstel verbeteren en spieren flexibeler maken. Ik geef je een paar oefeningen om sneller te herstellen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat jij na een zware training sneller herstelt. Ik benoem hierbij de 5 grote spiergroepen. Maar natuurlijk kun je ook met de foam roller kleinere spiergroepen zoals je armen en voeten met de foamroller behandelen.

De foam roller voor je kuiten

Bij je training krijgen je kuiten het meestal zwaar te verduren. Denk maar aan je hardlooprondje dan voel je een paar uur na je training al de spanningen in je spieren. Misschien herken je het ook wel dat je dan ’s nachts wakker kunt worden van spierpijn. Maar ook als het met fitness je legday is. Waarschijnlijk begrijp je gelijk wat ik bedoel. Haal de spanningen weg met een foam roller door je kuiten te masseren met deze roller. Dit haalt de spanning weg.

Tip: Wanneer je meer druk wil hebben op je spier houd je minder het gewicht op je handen en meer op je benen. Wil je juist minder druk? Zet dan 1 voet op de grond en doe 1 been per keer.

Stap-voor-stap

 1. Leg je kuiten op de foam roller en zet je handen achter je op de grond als ondersteuning.
 2. Rol zachtjes heen en weer met genoeg druk op je kuiten.
 3. Probeer zowel het onderste stukje mee te pakken als het bovenste gedeelte van je kuit.

De foam roller voor je Rug

Ook met de de foam roller kun je je rug masseren en de spieren los maken. .

Man traint zijn rug in de fitness
Rug training

Tip: Wanneer je een paar keer de foam roller hebt gebruikt kun je je handen voor je borst plaatsen en dan rollen. Dit kost iets meer balans, maar zo komt er wel meer druk op de spieren in de rug.

Stap-voor-stap

 1. Ga liggen
 2. Leg de foam roller onder je rug en beweeg rustig heen en weer.
 3. Zorg dat je een gelijke druk houdt en zet je handen aan de grond voor balans.
 4. Houd de druk op allebei de kanten gelijk.

De foam roller voor je dijen en heupen

Een plek die je moeilijk kunt rekken is de buitenkant van je bovenbeen. Omdat je deze spier best vaak gebruikt is het best belangrijk om deze niet over te slaan. Met de foam roller leg je hier precies de druk waar nodig is.

Tip: Is het te gevoelig om goed te kunnen rollen? Bedenk dat deze spier best gevoelig kan zijn. Wat kun je doen? Breng dan wat meer gewicht op je armen, zodat er minder druk op het been is Wil je juist meer druk? Leg dan je bovenste been op de onderste.

Stap-voor-stap

 1. Kom op je zij liggen en leg de foam roller onder je onderste been.
 2. De voet van je bovenste been zet je op de grond zodat je genoeg ondersteuning hebt.
 3. Je handen plaats je voor je op de grond. (deze zorgen voor extra steun).

De foam roller voor je bilspieren

Stijven spieren in je billen door een zware squat sessie of na het hardlopen. Als je deze spier traint kun je daar behoorlijk last van krijgen. Je kunt natuurlijk allerlei rekoefeningen doen voor je bilspieren maar even met de foam roller geeft je zeker minimaal of meer resultaten.

Tip: Net als bij de andere oefeningen kies je zelf hoeveel druk je zet. Minder gewicht op de foam roller betekent minder druk op de spier. Gebruik je handen om te bepalen hoeveel druk je op de spier uitoefent.

Stap-voor-stap

 1. Kom op de foam roller zitten.
 2. Plaats je handen achter je rug als steun en plaats je hielen op de grond.
 3. Rol voorzichtig heen en weer en varieer met de druk die je geeft.

De foam roller voor je hamstring

Voor wie ooit spierpijn in zijn hamstring heeft gehad weet genoeg. Wanneer gebruik je deze spier? Deze gebruik je in het dagelijkse leven al best vaak. Bij iedere stap die je zet. Je hamstring is de spier die je been laat strekken. Ook van het maken van grote stappen is de hamstring een belangrijk onderdeel. Dus wanneer er teveel spanning op je spier staat, heb je hier snel last van.

Tip: Wanneer je meer druk op de spier wil, duw dan licht met je benen in de rol. Is het juist te gevoelig, zorg dan dat je het meeste gewicht op je handen draagt. Kijk wat je zelf een fijne druk vindt en wanneer je deze iets kan verzwaren of juist verlichten.

Stap-voor-stap

 1. Kom op de grond zitten en leg de foam roller onder je hamstrings.
 2. Plaats je handen achter je op de grond als steun en strek je benen uit.
 3. Houd je voeten van de grond zodat de rol echt in je hamstring duwt.
 4. Rol dan rustig heen en weer.

Als je al een foam roller gebruikt weet ik zeker dat je er al heel wat profijt van hebt gehad.

Wat gebruik jij tegen je spierpijn?

5 reacties op “Beste foam rollers van 2022

 1. Nooit geweten dat dit ook gebruikt kan worden tegen spierpijn. Dus dat ga ik zeker een keertje uitproberen want ik wil na een lange stevige wandeling nog weleens last van mijn kuitspieren krijgen dus dan kan zo’n foam roller misschien wel uitkomst bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.