https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35 https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35?downloadType=csv&promotionType=&categoryIds=®ionIds=&advertiserIds=&membershipStatus=joined&promotionStatus=

Beter luisteren naar je intuïtie

Intuïtie wordt in onze maatschappij vaak ondergewaardeerd. Intuïtie is een natuurlijk begaafd vermogen dat alle mensen bezitten. Het kan moeilijk zijn om op je buikgevoel te vertrouwen, vooral als het tijd is voor een grote beslissing die invloed kan hebben op wat er verder met elk aspect van het leven gebeurt. Dit kan van toepassing zijn op je werk en relaties tot en met alledaagse taken als tanden poetsen of de was doen! Maar niet iedereen staat er voor open en kan zich er aan overgeven. Er zijn ook mensen die het totale onzin vinden. Maar misschien heb je ook wel eens horen zeggen: “Soms weet je het gewoon. Soms is het een gevoel, andere keren schiet er een beeld in mijn hoofd” Of denk eens aan “dat stemmetje in je hoofd”. Intuïtie bestaat. Er is voor ons alleen wetenschappers geen manier om te verklaren waarom of hoe dat gebeurt.

Wat is intuïtie?

Wat is intuïtie? Intuïtie is een gevoel of een indruk die we ergens van krijgen. Het kan een waarschuwing zijn voor iets ergs dat staat te gebeuren, of het kan een buikgevoel zijn waar we naar moeten luisteren. Onze intuïtie komt van ons onderbewustzijn, en het kan ons dingen vertellen waar ons bewuste verstand zich misschien niet bewust van is. Niet iedereen heeft hetzelfde niveau van intuïtie, maar iedereen kan zijn intuïtie meer ontwikkelen als hij bereid is om naar zijn innerlijke stem te luisteren.

Is intuïtie gelijk aan iets spiritueels? Ik beschouw intuïtie als ons “buikgevoel”. Het is die innerlijke stem die we allemaal hebben. De stem die ons waarschuwt als we op het punt staan een fout te maken of ons vertelt wanneer iets niet goed voelt. Intuïtie is ons ingebouwde geleidingssysteem en het is er niet voor niets – om ons veilig te houden.

Hoe kun je je intuïtie ontwikkelen?

Er is niet één antwoord dat bij iedereen past, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om je intuïtie te helpen ontwikkelen. Eén manier is tijd doorbrengen in de natuur, of op een willekeurige plek waar je je verbonden voelt met iets dat groter is dan jezelf. Dit kan het strand zijn, de bergen, een bos, enz. Een andere manier is te mediteren of wat te doen andere vorm van zelfreflectie. Dit kan van alles zijn, van een dagboek bijhouden, tot yoga, tot tijd alleen in stilte doorbrengen.

Hoe meer je in contact komt met jezelf en je omgeving, hoe meer je afgestemd raakt op je intuïtie. Het is ook belangrijk om op je buikgevoel te vertrouwen en te luisteren naar wat het je vertelt.

Hoe meer je in contact komt met jezelf en je omgeving, hoe meer je afgestemd raakt op je intuïtie. Het is ook belangrijk om op je buikgevoel te vertrouwen en te luisteren naar wat het je vertelt.

Wat kun je doen op je intuitie?

Intuïtie is een gave die we allemaal bezitten, maar het is aan ieder van ons hoeveel controle en kracht onze intuïtie heeft. Als je je verloren voelt in de wereld, luister dan goed, want dat zou wel eens kunnen zijn wat je hart begeert – een ontsnapping uit de realiteit! Of misschien iets meer substantieels zoals liefde? Er zijn mensen die verhalen vertellen over wakker worden met muziek die in hen speelt of woorden die automatisch van papier komen zonder zelfs maar te proberen … Ik denk dat dit ook boekdelen spreekt: soms kan het volgen van je gevoelens leiden naar prachtige wegen.

Vrouwen kunnen dat beter

Met meer ervaring kunnen we onze intuïtie ontwikkelen. Maar het gaat niet alleen om de ervaringen zelf; als je je niet openstelt voor nieuwe dingen dan zal je vermogen ook nooit verbeteren want gevoelens spelen een cruciale rol bij intuïtieve beslissingen en het kunnen herkennen van andermans emoties vertelt ons meteen of ze zich blij of verdrietig voelen terwijl mannen vaak wat tijd nodig hebben om dit nauwkeurig te kunnen raden
We weten al dat vrouwen een aangeboren gave hebben als het gaat om het begrijpen van menselijke relaties – vooral met collega’s e.d. – waardoor ze beter zijn dan welke man ook in het lezen van lichaamshouding/gezichtsuitdrukkingen.

Vier manieren om je intuitie te verbeteren

 1. Ga op zoek naar rust. Doe aan yoga of ga mediteren
 2. Kracht van verbeelding. Oefen en gebruik de kracht van je verbeelding Intuïtie draait om het herkennen van patronen, dus het is belangrijk dat je oefent met deze vaardigheid! Hoe meer keren per dag of week we onze geest in andere werelden plaatsen door fantastische verhalen te dromen over wat er zou kunnen gebeuren in plaats van gefocust te blijven op de realiteit alsof alles volkomen normaal is, zal ons helpen die delen in onszelf te versterken die sneller beslissingen nemen dan enig ander mens ooit zou kunnen hopen… tenminste totdat ze leren hoeveel nieuwe dingen kunnen worden gezien met een gewijzigd perspectief –
 3. Wees niet onzeker. Mijn levenservaring heeft geleerd dat wanneer we ergens onzeker over zijn, onze intuïtie ons zal helpen leiden. Zodra ik me dit realiseerde en begon te luisteren naar wat mijn intuïtie me vertelde (zelfs als het niet duidelijk was), kwamen er veel interessante mogelijkheden naar boven! Blijf onderzoeken waar je onzekerheid vandaan komt – en wees niet bang om “ik weet het niet” te zeggen, want dat zijn de stappen die nodig zijn om te groeien.
 4. Leer om te luisteren naar je gevoel. Luisteren is de belangrijkste vaardigheid die je onder de knie kunt krijgen om een inzichtelijker en succesvoller mens te worden. Je moet altijd je best doen als je luistert, zodat wat er uit iemands mond komt niet alleen woorden zijn, maar verborgen boodschappen tussen elk woord, waardoor ze zich eens begrepen zullen voelen in plaats van het gevoel te hebben de hele dag veroordeeld te worden omdat niemand precies begrijpt waar zijn/haar gevoelens vandaan komen.

Wat kan negatief werken ten opzichte van je intuitie?

 • Doelloosheid
 • Negatieve gedachten
 • Alcohol
 • Teveel emotie
 • Vermoeidheid
 • Woede
 • Gespannenheid
 • Zenuwachtig
 • Sufheid
 • Meer praten dan luisteren
 • Geestelijke onrust
 • Kritiek leveren
 • Vastzitten in gewoonten
 • Vooroordelen
 • Weerstand tegen alles wat met intuïtie, gevoel en dergelijke te maken heeft.
 • Vastzitten aan systemen
 • Regels
 • Te gemakkelijk beïnvloedbaar zijn door andere mensen.
 • Oneerlijkheid.
 • Geen lef, te onzeker
 • Drugs
 • Medicijnen

Hebben dieren intuïtie?

Er is veel discussie rond intuïtie en de vraag of dieren dit vermogen al dan niet bezitten. Intuïtie wordt omschreven als een ‘weten’ of ‘voelen’ dat iets juist is, zonder dat daar een logische rechtvaardiging voor nodig is. Sommige mensen geloven dat intuïtie een spiritueel vermogen is, terwijl anderen beweren dat het gewoon een onbewust proces is.

Welk bewijs bestaat er nu voor intuïtie bij dieren? Een voorbeeld komt uit studies over honden. Men heeft ontdekt dat wanneer honden twee identieke bekers te zien krijgen, ze vaak de beker zullen kiezen waar hun baasje naar kijkt. Dit suggereert dat honden in staat zijn aan te voelen wanneer hun baasje naar hen kijkt, en dat ze deze informatie gebruiken om keuzes te maken. Ander onderzoek heeft aangetoond dat honden kunnen voelen ook aan wanneer hun baasje zich verdrietig of blij voelt, en zullen daar vaak naar handelen.

Er is ook bewijs voor intuïtie bij andere dieren. Van paarden wordt bijvoorbeeld vaak gezegd dat ze een “zesde zintuig” hebben en in staat zijn gevaar of problemen van tevoren op te merken. In een studie konden paarden nauwkeurig voorspellen wanneer er een storm op komst was, zelfs als er geen wind of verandering in temperatuur was.

Instinct of intuïtie?

Intuïtie wordt vaak gelijkgesteld met instinct, maar ze zijn niet precies hetzelfde. Intuïtie gebeurt automatisch en er komt geen ervaring aan te pas, terwijl instincten voorkennis of ervaringen vereisen om goed te werken
Bij mensen hebben we het over intuïtie en bij dieren over instinct – maar is dit eigenlijk niet gewoon een ander woord voor iets soortgelijks? Nee! Intuïties kun je zien als een soort reflexmatige actie waarbij alles wat je lichaam doet automatisch gaat zonder enig denkproces. Er is wel degelijk verschil tussen deze twee!

Heb jij wel eens ervaringen gehad dat je intuïtie je geholpen heeft?


Ziek worden op vakantie

Heb je het gevoel dat je altijd ziek wordt als je op vakantie gaat? Je bent niet de enige. Het blijkt dat daar een reden voor is: ons lichaam is eigenlijk vatbaarder om ziek te worden als we op vakantie zijn. Dit komt omdat we meestal actiever zijn en veel overtollige energie hebben, wat ons immuunsysteem uit balans brengt.

In deze blogpost gaan we na waarom dit gebeurt en bespreken we enkele tips om te voorkomen dat je ziek wordt op vakantie!

Lees verder

Stedentrip Valencia

Stel je voor dat je door eeuwenoude geplaveide straten loopt, omzoomd met prachtige architectuur, en dan stopt om te genieten van een heerlijk paella diner op een charmant terras met uitzicht op de Middellandse Zee. Klinkt dat niet als een paradijs? Maak je dromen werkelijkheid door vandaag nog je vakantie naar Valencia te boeken.

Lees verder

Bijgeloof

Bijgeloof zijn overtuigingen die al eeuwenlang bestaan. Ze zijn terug te voeren op verschillende culturen en hebben, afhankelijk van de persoon, verschillende betekenissen en doeleinden.

Lees verder

Hoe te kiezen voor een leven met meer energie

We weten allemaal hoe het voelt als we niet genoeg energie hebben. Je bent moe, je geest is wazig, en alles is een strijd. En hoewel het niet altijd makkelijk is om meer energie te krijgen, zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om het proces te versnellen. Dus als je je uitgeput voelt en een snelle oppepper nodig hebt, lees dan verder voor wat tips over hoe je snel meer energie krijgt!

Lees verder

Samenzweringstheorieën

Heb je wel eens het gevoel dat je gecontroleerd wordt door iets of iemand die je niet kunt zien? Dat er een verborgen kracht aan het werk is, die gebeurtenissen manipuleert en de wereld om je heen beheerst? Als dat zo is, geloof je misschien in samenzweringstheorieën.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.