De beste remedies tegen een koortslip

Koortsblaasjes verschijnen als blaren – met vloeistof gevulde holtes onder het huidoppervlak rond de mond of op de lippen. Ze kunnen openbreken, sijpelen en korsten worden, wat ongeveer 7 tot 10 dagen aanhoudt. Die 7 tot 10 dagen kunnen erg vervelend zijn, maar je kunt hulp vinden in huismiddeltjes en natuurlijke behandelingen.

Ongeveer 90 procent van de volwassenen over de hele wereld test positief op dit vervelende herpes-virus dat koortsblaasjes veroorzaakt. De meeste van deze mensen zullen waarschijnlijk nooit symptomen vertonen, maar sommigen kunnen te maken krijgen met terugkerende koortslippen. Koortsblaasjes zijn meestal een symptoom van het herpes simplex-virus (HSV-1), hoewel HSV-2 ook koortsblaasjes kan veroorzaken. Wanneer een persoon voor het eerst het virus oploopt, zal hij binnen enkele dagen een uitbraak ervaren krijgen. De eerste uitbraak kan het ergst zijn, vergezeld van koorts, keelpijn, pijntjes en kwalen en hoofdpijn.

Maar het virus verlaat het lichaam niet meer na de eerste uitbraak. Het blijft gewoon slapend in je zenuwcellen aanwezig. Opflakkeringen kunnen op elk moment optreden en worden veroorzaakt door stress, hormonale schommelingen, operaties, koorts, ziekte of blootstelling aan de zon. Maar hoewel ze onvermijdelijk kunnen zijn, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de uitbraak van een koortslip verzachten of zelfs te verkorten.

Probeer deze huismiddeltjes eens. Houd er rekening mee dat deze misschien niet iedereen gaat helpen. Het is een kwestie van uitproberen wat bij je helpt. Je kunt natuurlijk als de huismiddeltjes niet helpen altijd medicijnen of koortslip crèmes halen bij je apotheek of de winkel die deze verkoopt.

Enkele tips om toe te passen bij het opkomen of het hebben van een koortslip:

Een behandelpen

Er is tegenwoordig een Herpotherm Koortslip behandelpen! Dit is de oplossing voor je koortslip. Herpotherm wordt gebruikt om de eerste symptomen van koortslippen te behandelen. Deze symptomen zijn onder meer een branderig gevoel, tintelingen, jeuk of nervositeit. Herpotherm behandelpen wordt gebruikt om koortsblaasjes te voorkomen of koortsblaasjes te behandelen. U kunt de pen al bij de eerste steek gebruiken om de vorming van blaren te voorkomen. Als de blaren zich hebben gevormd, kunt u het virus nog steeds behandelen, waardoor de genezingsperiode met ongeveer de helft wordt verkort. De meegeleverde batterij is geschikt voor ongeveer 300 behandelingen. Eenvoudige batterijvervanging. Omdat het herpesvirus besmettelijk is, is het erg belangrijk om het keramische contactoppervlak (het deel dat op de koortslip is geplaatst) goed te desinfecteren na gebruik van de pen.

gebruik: Plaats de pen waar u wilt dat de koortslip zich ontwikkelt en druk op de knop. Het apparaat zal nu snel een temperatuur van ongeveer 51 graden Celsius bereiken en vervolgens houdt het apparaat die temperatuur 3 seconden vast, waarna een geluidssignaal te horen is dat aangeeft dat de behandeling is beëindigd. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Vrij verkrijgbare antivirale medicijnen en producten

Vrij verkrijgbare antivirale medicijnen Producten die docosanol of benzylalcohol bevatten, kunnen nuttig zijn om de duur van de koortslip te verkorten. Lysine is verkrijgbaar als een oraal supplement en een crème die, volgens ouder onderzoek, kan helpen bij het verkorten van de duur van uitbraken. Mijn advies is om deze producten altijd bij de hand te hebben. Je krijgt meestal een uitbraak als het niet uitkomt, ’s nachts, of als de winkels gesloten zijn. Het beste is om direct te beginnen om het product op te brengen zodra je een branderig gevoel gaat krijgen.

Ijs

IJs kan de duur van een uitbraak niet verminderen, maar het kan het ongemak en de ontsteking van een koortslip verlichten. Breng een coldpack rechtstreeks op de zweren aan voor tijdelijke verlichting.

Vaporub (mijn huismiddeltje)

Zodra ik een koortslip op voel komen ga ik smeren en wel met Vaprorub vicks Dit is eigenlijk mijn geheim waarmee ik elke koortslip verjaag! Test maar eens een keer.

Aloë Vera

Aloë Vera-gel is overal verkrijgbaar en kan als kamerplant worden gekweekt. Hoewel onderzoek dat de plant in verband brengt met koortsblaasjes beperkt is, toonde een in vitro onderzoek uit 2016 aan dat de ontstekingsremmende en antivirale effecten remmende effecten kunnen hebben.

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème beschermt niet alleen je lippen terwijl de koortslip geneest, maar het kan ook toekomstige uitbraken verminderen wanneer het dagelijks op de lippen wordt gedragen. Zoek naar minimaal SPF 30 en breng het aan wanneer je verwacht in de zon te zijn.

Verminder stress

Omdat stress ervoor kan zorgen dat het herpesvirus opvlamt, is het verminderen van de hoeveelheid stress in je leven een manier om koortsblaasjes te voorkomen. Meditatie, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van de oorzaken van stress in je leven kunnen helpen.

Ibruprofen of Paracetamol

Beide medicijnen kunnen de pijn verlichten die gepaard gaat met een koortslip

Koortslip crème op recept

Behandelingen op recept Koortsblaasjes verdwijnen meestal vanzelf na een paar dagen, maar er zijn verschillende voorgeschreven behandelingen die kunnen helpen die genezingstijd te versnellen.

Als je meerdere uitbraken per jaar hebt, kun je zelfs het hele jaar door orale antivirale medicatie nemen om uitbraken helemaal te voorkomen.

Echinaforce Crème

Dit is een crème die je echt moet aanschaffen als je vaak last hebt van een koortslip! Echinaforce crème ondersteund de weerstand en het herstellend vermogen van de huis. Deze crème verzacht, hydrateert en beschermt bij alle factoren die de koortslip kan prikkelen. Deze crème kun je eigenlijk iedere dag gebruiken. Wat eventueel ook zou helpen om je weerstand tegen een koortslip op te bouwen is Echinaforce in tablet-vorm. Volledig natuurlijk!

Melkwei

Als de koortslip zich ontwikkeld en volledig doorzet dan mag het ook wel eens helpen om zachtjes de koortslip te deppen met Molkosan. Dit is ook een 100% natuurlijk product dat bereid is uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei.

Door bovenstaande huismiddeltjes te gebruiken, stress te verminderen en gezond te blijven, kun je de kans op een toekomstige koorslip en de pijn die erbij gepaard gaat verkleinen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *