De stad Como verkennen: Een gids voor de gotische kathedraal van de Italiaanse stad, de kabelbaan en andere bezienswaardigheden

Met je rugzak en een paar goede schoenen kun je Como goed verkennen

Como heeft mijn hart gestolen

Het Comomeer is een van de mooiste meren in heel Italië, en Como, de grootste stad, is een must-visit bestemming voor toeristen. Como ligt aan de zuidpunt van het meer en staat bekend om zijn prachtige gotische kathedraal, de kabelbaan en de promenade langs het water. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren van meer over de Italiaanse cultuur en geschiedenis, is het Museo Didattico della Seta (Zijde Educatief Museum) een geweldige plek om te bezoeken, terwijl het Tempio Voltiano museum Alessandro Volta herdenkt – een Italiaanse natuurkundige die veel belangrijke ontdekkingen deed over elektriciteit, ondanks het feit dat hij hier minder dan 100 jaar geleden geboren werd! Even ten noorden van Como liggen ook enkele prachtige tuinen, zoals Villa Olmo, die zeker een bezoek waard zijn. Dus of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van Como’s rijke geschiedenis of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, deze stad heeft voor elk wat wils.

ONZE VERBLIJFSTIP AAN HET COMOMEER

Klik hier: Hotel Menaggio

Geschiedenis van Como

Como is een stad in Noord-Italië, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Milaan. Het is de hoofdstad van de provincie Como en telt ruim 86.000 inwoners. De stad ligt aan de oevers van het Comomeer, een van de populairste toeristische bestemmingen in Italië. Como is bekend om zijn schilderachtige omgeving en milde klimaat, en ook om zijn zijde-industrie. De stad werd door de Romeinen gesticht in de 1e eeuw v. Chr. en was een belangrijke halte op de handelsroute tussen Rome en Noord-Europa. In de middeleeuwen was Como lid van de machtige Lombardische Liga en was het vaak in oorlog met Milaan. Como werd in 1797 door Napoleon veroverd, maar kwam weer in Oostenrijkse handen na zijn nederlaag bij Waterloo in 1815. De stad werd in 1860 bij het nieuwe Koninkrijk Italië gevoegd.

TIP: PRACHTIG HOTEL AAN HET COMOMEER

Klik hier: Hotel Bellavista

De Kabelspoorbaan Funicolare Como-Brunate

De kabelbaan in Como is een kabelbaansysteem dat de stad Como verbindt met de heuveltop Brunate. De kabelbaan werd voor het eerst gebouwd in 1894 en werd oorspronkelijk aangedreven door water. Tegenwoordig wordt ze door elektriciteit aangedreven en kunnen er tot 60 passagiers tegelijk in. De kabelbaan rijdt elke 20 minuten en doet er ongeveer 5 minuten over om de top van de heuvel te bereiken. Het uitzicht vanaf de kabelbaan is prachtig, en op een heldere dag kun je helemaal tot aan de Zwitserse Alpen kijken. Als je Como bezoekt, maak dan zeker een ritje met de kabelbaan voor enkele ongelooflijke uitzichten over de stad en de omgeving.  Je geniet er van een prachtig uitzicht over het Comomeer. De rit duurt ongeveer 7 minuten. Vanaf het bergstation zijn er twee wandelpaden terug naar de stad. Geopend van 6.00 uur tot 22.30 uur (zaterdag tot 24.00 uur).

Cathedral of Como (Duomo)

Cathedral of Como (Duomo)

De kathedraal van Como, ook bekend als de Duomo, is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De Duomo, gelegen in de stad Como in Italië, werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de grootste kerken van heel Italië. De buitenkant van de kathedraal is versierd met ingewikkelde beelden en waterspuwers, terwijl het interieur mooie glas-in-loodramen en hoge plafonds herbergt. Bezoekers van de Duomo kunnen ook naar de top van de klokkentoren klimmen voor een adembenemend uitzicht over de omliggende stad. De kathedraal van Como is een van de populairste toeristische attracties in heel Italië en is zeker een bezoek waard.

Villa Olmo

Villa Olmo is een grootse 18de-eeuwse villa in Como. De Villa werd gebouwd voor de aristocratische familie Pellati, en bleef tot 1944 in hun handen. De Villa staat bekend om haar neo-klassieke stijl en uitgestrekte tuinen. Villa Olmo werd oorspronkelijk gebouwd met twee vleugels, maar er is nu nog maar één vleugel over. De Villa is sinds 1986 open voor het publiek, en het is nu een populaire plaats voor evenementen zoals bruiloften en conferenties. In Villa Olmo bevindt zich ook het Museo della Villa, dat een collectie Art Nouveau meubels herbergt. Bezoekers van Villa Olmo kunnen een rondleiding krijgen over het terrein en de tuinen, of genieten van een maaltijd in het restaurant ter plaatse.

VAKANTIE TIP COMOMEER

Klik hier om te bekijken appartement Letizia

Centro Storico

Centro Storico is een mooie, historische wijk in het hart van Italië. De naam Centro Storico betekent “historisch centrum” in het Italiaans, en het is inderdaad een plaats vol geschiedenis en cultuur. Centro Storico is de thuisbasis van veel van Italië’s belangrijkste historische monumenten, zoals het Colosseum en het Forum Romanum. Behalve zijn historische betekenis is Centro Storico ook een populaire toeristische bestemming, met tal van winkels, restaurants en cafés om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon een mooie plek zoekt om te bezoeken, Centro Storico is zeker een reis waard.

Basilica di Sant ‘Abbondio

Basilica di Sant’Abbondio is een kerk in Como. De kerk werd gebouwd in de 11e eeuw en is gewijd aan de heilige Abundius. De Basiliek is bekend om haar romaanse architectuur, en ze heeft een schip met twee zijbeuken en een transept. De basiliek heeft ook een crypte, waarin de graftombe van Sint Abundius is ondergebracht. Bovendien bezit de Basiliek een aantal kunstwerken, waaronder een 13de-eeuws fresco van Giotto. Basilica di Sant’Abbondio is een populaire toeristische bestemming, en ze ontvangt elk jaar duizenden bezoekers.

Monte San Primo

Monte San Primo is een berg in de regio Lombardije van Italië. Op een hoogte van 2 biedt de Monte San Primo een prachtig uitzicht over de omringende bergen en valleien. De top kan bereikt worden via een aantal wandelpaden, en er zijn ook verschillende mountainbike- en klimroutes. Monte San Primo is een populaire bestemming voor zowel plaatselijke bewoners als toeristen, en hij is vooral populair in de zomermaanden. Bezoekers kunnen genieten van de frisse berglucht en het prachtige landschap, terwijl ze ook kunnen deelnemen aan allerlei buitenactiviteiten. Of je nu op zoek bent naar een gemakkelijke wandeling of een uitdagende beklimming, Monte San Primo biedt zeker voor elk wat wils.

Basilica di San Fedele

Basilica di San Fedele is een Basiliek in Como, Italië. De Basiliek werd gebouwd in 1095 en is gewijd aan de heilige Fedele, de beschermheilige van Como. De Basiliek heeft een schip en twee zijbeuken, met een transept en een koor. De Basiliek heeft ook een klokkentoren, die in 1396 gebouwd werd. De Basiliek is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Como, en het is een populaire toeristische bestemming.

Piazza Cavour

Piazza Cavour is een van de mooiste en historischste pleinen in Como, Italië. Het ligt in het oude deel van de stad en staat vol met mooie gebouwen en monumenten. Het plein is genoemd naar Camillo Cavour, die een sleutelfiguur was in de eenwording van Italië. Hij werd geboren in een huis op het plein, dat nu een museum is. Op het plein staat ook de kathedraal van Como, die uit de 13de eeuw dateert. Piazza Cavour is een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en bezoekers, en het is zeker een bezoekje waard als je in Como bent. Hier leggen de veerboten en cruiseschepen aan. Hier vindt u ook de meeste hotels, restaurants en cafés

VERRASSEND AAN HET COMOMEER

Klik hier voor Hotel Lario

Castello Baradello

Castello Baradello is een middeleeuws kasteel in Como, Italië. Het kasteel werd in de 12de eeuw gebouwd en diende als versterking tegen vijandelijke invallen. Castello Baradello heeft een vierkante plattegrond en is omgeven door een gracht. Er staan vier torens op elke hoek van het kasteel, en de hoofdtoren is hoger dan de andere. Het kasteel werd ooit als gevangenis gebruikt, en herbergt nu een museum. Castello Baradello is open voor het publiek, en bezoekers kunnen het kasteelterrein verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

Het Zijdemuseum

Het Zijdemuseum in Como is een wereldberoemd museum dat de geschiedenis en de produktie van zijde laat zien. Het museum is gevestigd in de stad Como in Italië, die beschouwd wordt als de geboorteplaats van de industrie. Het Zijdemuseum Como schetst de geschiedenis van de zijdeproductie vanaf de oorsprong in China tot de verspreiding naar Europa en verder. Het museum onderzoekt ook het gebruik van zijde in mode en design, en heeft een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen over dit onderwerp. Naast de uitgebreide collectie historische kunstvoorwerpen biedt het Zijdemuseum Como ook onderdak aan een reeks educatieve programma’s en evenementen. Het museum is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en de productie van zijde. De collecties van het museum omvatten zijden stoffen, gereedschap en uitrusting die bij het produktieproces gebruikt werden, en schilderijen, foto’s en films die de geschiedenis van de industrie documenteren. Het Zijdemuseum Como is voor het publiek geopend van dinsdag tot en met zondag. De toegang is gratis voor kinderen onder de achttien jaar.

Watersportmuseum

Watersportmuseum Como Italië is een must-see voor elke watersportliefhebber. Het museum toont de rijke geschiedenis van de watersport in de streek van Como, met tentoonstellingen over alles van kanoën en kajakken tot windsurfen en kitesurfen. Bezoekers kunnen ook leren over de verschillende soorten uitrusting die voor de watersport gebruikt worden, en hoe de sport zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft. Het museum heeft ook een reeks interactieve displays, waardoor het zowel voor volwassenen als voor kinderen een leuke plek is om over watersport te leren. Of je nu een fervent peddelaar bent of gewoon meer over de sport te weten wilt komen, Watersportmuseum Como is zeker een bezoek waard.

Pinacoteca Civica

Pinacoteca Civica Como is een kunstmuseum in Como, Italië. Het museum werd in 1874 gesticht en herbergt een collectie schilderijen van de 14de tot de 20ste eeuw. De Pinacoteca Civica Como is een van de belangrijkste kunstmusea in Italië en is een belangrijke toeristische attractie. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Como, en het heeft een mooie tuin met beeldhouwwerken en fonteinen. De Pinacoteca Civica Como is elke dag open behalve maandag, en de toegang is gratis.

EEN PRACHTIGE LOCATIE

Klik hier voor hotel Cadenabbia

Museum Alessandro Volta

Over Alessandro Volta: Alessandro Volta was een Italiaanse natuurkundige die leefde van 1745 tot 1827. Hij is het meest bekend om zijn uitvinding van de elektrische batterij, die hij in 1800 deed. Na onderzoek van het werk van Luigi Galvani, die ontdekt had dat elektriciteit spieren kon doen samentrekken, besefte Volta dat dit effect gebruikt kon worden om een nieuw soort elektrisch apparaat te maken. Hij bouwde een stapel zink- en koperplaten, gescheiden door bevochtigd karton, en ontdekte dat dit een gestage elektrische stroom kon opwekken. Volta’s uitvinding werd snel overgenomen door andere wetenschappers en ingenieurs, die er een hele reeks nieuwe elektrische apparaten mee ontwikkelden. Tegenwoordig wordt Volta’s naam herdacht in de eenheid van elektrische potentiaal, de volt.

Het Museum Alessandro Volta bevindt zich in de stad Como, Italië. Het museum is gewijd aan het leven en werk van de Italiaanse natuurkundige Alessandro Volta, die vooral bekend is om zijn uitvinding van de elektrische batterij. Het museum herbergt een verzameling wetenschappelijke instrumenten en apparaten die Volta bij zijn experimenten gebruikte. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over het leven en werk van andere Italiaanse wetenschappers via de tentoonstellingen en educatieve programma’s van het museum. Het Museum Alessandro Volta is een belangrijke bestemming voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van wetenschap en techniek.

Archeologisch Museum Paolo Govi

Archeologisch Museum Paolo Govi Como Italië is een van de oudste en grootste archeologische musea in heel Europa. Gelegen aan de oevers van het Comomeer opende deze instelling in 1879 voor het eerst haar deuren voor het publiek. Vandaag herbergt het een indrukwekkende verzameling artefacten die teruggaan tot de steentijd. Het museum is genoemd naar zijn stichter, Paolo Govi, die een Italiaanse archeoloog en historicus was. Behalve de talrijke tentoongestelde voorwerpen biedt het Archeologisch Museum Paolo Govi Como Italië ook een verscheidenheid aan educatieve programma’s en evenementen. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, lezingen bijwonen en meedoen aan praktijkgerichte workshops. Met zoveel te zien en te doen is het Archeologisch Museum Paolo.

Lekker eten in Como

Wat eten ze in Como Italië variëren naargelang de streek van de stad waar je bent, maar er zijn enkele basisgerechten die overal in Como te vinden zijn. Een traditioneel gerecht is polenta, een soort maïsmeelpap die vaak met kaas of vlees geserveerd wordt. Een ander populair Como gerecht is risotto, een rijstgerecht dat in bouillon gekookt wordt en meestal groenten of zeevruchten bevat. De stad Como heeft ook een sterke koffiecultuur, en het is niet ongewoon om espresso en cappuccino op veel restaurantmenu’s te vinden. Como Italië is wereldberoemd om zijn heerlijke keuken, en het voorgerecht vormt daarop geen uitzondering. Er zijn veel verschillende soorten voorgerechten om uit te kiezen, die allemaal zeker je smaakpapillen zullen prikkelen. Van traditionele gerechten als bruschetta en caprese salade tot modernere gerechten als in Prosciutto verpakte meloen en met Parmezaanse kaas gekookte kip, er is voor elk wat wils. En natuurlijk zou geen maaltijd compleet zijn zonder een glas goede Italiaanse wijn. Dus of je nu op zoek bent naar een licht voorgerecht of een hartig gerecht om je eetlust op te wekken, probeer zeker een van de verrukkelijke voorgerechten uit voedsel Como Italië. Smakelijk eten!

Heerlijke bruschetta

Ik had het genoegen te dineren in het Pronobis restaurant in Como, Italië en ik werd niet teleurgesteld. Het restaurant ligt op een schilderachtige plek. Het eten was absoluut geweldig; ik had de filetto di Manzo con pecorino e aceto balsamico en het was heerlijk. De bediening was ook uitstekend; het bedienend personeel was zeer attent en ze zorgden ervoor dat alles vlot verliep. Al met al had ik een fantastische ervaring in het Pronobis restaurant en ik zou het iedereen die Como bezoekt ten zeerste aanbevelen.

Over Como en een bezoek hieraan

Como is een prachtige stad die bezoekers veel te bieden heeft. Van de gotische kathedraal en de schilderachtige kabelspoorweg tot de prachtige tuinen en musea, er is voor elk wat wils in deze charmante Italiaanse stad. Ik raad een bezoek aan Como ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis of wetenschap. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *