https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35 https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35?downloadType=csv&promotionType=&categoryIds=®ionIds=&advertiserIds=&membershipStatus=joined&promotionStatus=

De taal van je hond

Onze hond spreekt onze taal niet. Maar je hond heeft vaak wel geleerd om bepaalde dingen aan te geven met geluid of de manier waarop hij je benaderd. Maar het ontcijferen van verschillende hondengeluiden valt meestal niet mee. Wel is het de moeite waard om bepaalde geluiden die je hond maakt te ontcijferen zodat we beter gaan begrijpen hoe je hond zich voelt. Waarschijnlijk vraag je jezelf ook af wat begrijpt je hond nu van je? Het is zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen.

Betekenis van de geluiden van je hond

De betekenis kennen van verschillende honden geluiden is zeker interessant. Ook bijvoorbeeld dat grommen niet altijd hoeft te betekenen dat je hond boos is. Het begrijpen van de geluiden brengt je naar een diepere relatie met je huisdier.

Blaffende jack russel hond in het water

Waarom blaft een hond?

Blaffen is het bekendste communiceren van je hond. Maar er is meer dan een type blaf. De inslag van een hond verandert van toonhoogte, duur en frequentie, afhankelijk van of hij of zij je waarschuwt voor de zeer gevaarlijke postbode of gewoon zegt: “Ik zie dat je eten hebt en ik wil wat.” Door variaties in die drie kenmerken te kunnen bepalen. Hierdoor wordt het duidelijk wat je hond voelt.

Waarom gromt je hond?

Een stelregel is als je hond gromt wees dan gewaarschuwd. Het zou je eerste neiging kunnen zijn om weg te gaan. Dit zou je ook moeten doen. Deze hondengeluiden zijn een verbaal signaal dat je hond zich ongemakkelijk, ongelukkig of beide voelt. In de meeste gevallen kan grommen worden toegeschreven aan bezetenheidsagressie (je probeert een speeltje af te pakken), angst (bijvoorbeeld een nieuwe persoon die nadert), territorium afbakenen (dit is mijn huis en je hoort hier niet thuis), of pijn door blessure.

Soms kunnen honden grommen als ze plezier hebben, zoals tijdens een spelletje touwtrekken. Dit zal weer als een ander gegrom klinken. Let ook op wanneer je hond aangeeft, met zijn gegrom, dat het spel te intens voor hem wordt. Ook de houding van de hond kan plots veranderen als ze “klaar zijn met het spel” De hond loopt plotseling weg met het speeltje. Maar soms kunnen ze plotseling agressief gedrag gaan vertonen. Dit laatste geval is dan beter om het spel te staken en een pauze te nemen.

Waarom jankt mijn hond?

Een hond horen janken, jammeren of huilen is een van de meest hartverscheurende geluiden. We snappen daarom dat hondenbezitters wanhopig willen weten hoe ze hun huisdieren kunnen opvrolijken. Het kan moeilijk zijn om de onderliggende reden voor het gejank van een hond aan te wijzen, aangezien alle rassen dit gedrag om verschillende redenen vertonen.

Een veelvoorkomende boosdoener is dat je hond iets wil. Ik denk dat iedereen dat wel kent van zijn hond. Dit kan dan gaan om het krijgen van een speeltje dat dat onder de bank is gevallen en je hond kan er niet bij. Je kunt dan verwachten dat het gezeur stopt zodra je het ontbrekende speeltje hebt teruggevonden. Andere keren kunnen honden zeuren omdat ze voedsel of aandacht willen. En dit doen ze dan iedere keer als zij dit willen en hier mee doorgaan totdat ze hetgeen bereiken wat ze willen. Als dit het geval is kunnen we je een goed advies geven: geef dan niet toe aan die meelijwekkende kreten. De enige manier om je hond van deze slechte gewoonte te bevrijden, is door te stoppen met hem of haar te verwennen.

Angst of pijn kan ook gejammer van uw honden uitlokken, dus let op prikkels die hen mogelijk hinderen. Gelukkig kan de oorzaak van het ongemak van je hond duidelijk zijn: een onbekende gast, een kat die niet in de stemming was om te spelen, of je elke dag naar je werk te zien vertrekken. Als je stappen neemt om het specifieke probleem van je hond aan te pakken, moet het gejammer zo snel mogelijk worden opgelost.

Een andere verklaring voor het gezeur van je hond is dat hij gewoon sorry zegt. Als je thuiskwam met een omgegooide vuilnisbak en keukenresten over de hele vloer, zou je kunnen worden begroet met een zeer schuldige blik en wat droevig gezeur. Natuurlijk is het moeilijk om boos te blijven als ze je aankijken met de allerliefste puppyhondenogen . Geef ze gewoon een paar goede aaien over het hoofd om te laten zien dat je de verontschuldiging accepteert en de dingen zullen weer normaal worden. Vooral als de hond zijn schuld laat zien, laat het daarbij. Als je hierop gaat straffen kun je een angstige hond gaan krijgen.

Waarom huilt mijn hond?

Jankt je hond wel eens als een wolf? Waarom huilt mijn hond? Er komt een ambulance langsrijden, je hond ziet in de verte een andere hond, of een ander geluidje waardoor je hond gaat huilen. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken om je hond zijn gehuil. Of het moet bijvoorbeeld heel de nacht doorgaan dan is het wel een ander verhaal. Huilende honden kunnen ook hun locatie aan jou of andere honden doorgeven met hiermee te zeggen: “Ik ben hier!” Of misschien wil de huilende hond waarschuwen om zich terug te trekken omdat er gevaar is. Soms kan huilen een symptoom zijn van ernstigere gezondheidsproblemen. Als je merkt dat uw hond vaker huilt, is het misschien tijd om naar de dierenarts te gaan voor een controle. Verlatingsangst kan ook gehuil van uw hond opwekken. Dit breekt waarschijnlijk je hart als je je hond hoort huilen als je weg wilt gaan. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen voordat je weggaat en die je hond kalmeren om zijn angst te verminderen.

Omgekeerd niezen (reverse sneezing)

Omgekeerd niezen, reverse sneezing, proesten, geforceerd door de neus ademen. Misschien heb je het wel eens meegemaakt bij je hond. De hond staat gestrekt (wijdbeens) met zijn poten uit elkaar en zijn hoofd voorover gebogen. Het is net of hij niest, maar hij neemt zijn ademhaling meer naar binnen toe. Daarom de naam omgekeerd niezen. Je kunt hiervan erg schrikken als dit gebeurd. Het is niet prettig te zien als je trouwe, lieve viervoeter omgekeerd staat te niezen. Toch hoef je je hier geen zorgen om te maken. Het omgekeerd niezen blijkt onschuldig te zijn. Het is blijkbaar een reflex op een irritatie in zijn neus die je hond op deze manier weg probeert te krijgen. Wanneer dit gebeurt dan kun je je hond helpen door (rustig te blijven) en door zachtjes zijn keel te masseren. Even in zijn snoet (gezicht) te blazen kan ook wel eens helpen. Ook helpt het om de hond frisse lucht te geven. Maar let wel op want als het vaker voorkomt dan kan dit een teken zijn dat je hond allergisch voor iets is. Je zou dit dan toch met een dierenarts kunnen overleggen.

Hond met geel regenjasje aan

Waarom gaapt een hond?

Het kan zijn dat je hond geeuwt of gaapt als hij moe en of lui is. Wel vaker zien we dat hij gaapt en zichzelf uitrekt. Dit is meestal na he slapen en wakker worden. Maar zeker ook in een andere situatie waarin de hond zich bevindt kan hij gapen. Namelijk op het moment als hij angstig of onzeker is, maar omdat hij zich ongemakkelijk voelt. Heb je wel eens gegeeuwd dat je hond ook ging gapen? Dat is grappig dat is echt wel een teken van een soort eenheid, dat de hond een goede connectie met je heeft.

Ziek worden op vakantie

Heb je het gevoel dat je altijd ziek wordt als je op vakantie gaat? Je bent niet de enige. Het blijkt dat daar een reden voor is: ons lichaam is eigenlijk vatbaarder om ziek te worden als we op vakantie zijn. Dit komt omdat we meestal actiever zijn en veel overtollige energie hebben, wat ons immuunsysteem uit balans brengt.

In deze blogpost gaan we na waarom dit gebeurt en bespreken we enkele tips om te voorkomen dat je ziek wordt op vakantie!

Lees verder

Stedentrip Valencia

Stel je voor dat je door eeuwenoude geplaveide straten loopt, omzoomd met prachtige architectuur, en dan stopt om te genieten van een heerlijk paella diner op een charmant terras met uitzicht op de Middellandse Zee. Klinkt dat niet als een paradijs? Maak je dromen werkelijkheid door vandaag nog je vakantie naar Valencia te boeken.

Lees verder

Bijgeloof

Bijgeloof zijn overtuigingen die al eeuwenlang bestaan. Ze zijn terug te voeren op verschillende culturen en hebben, afhankelijk van de persoon, verschillende betekenissen en doeleinden.

Lees verder

Hoe te kiezen voor een leven met meer energie

We weten allemaal hoe het voelt als we niet genoeg energie hebben. Je bent moe, je geest is wazig, en alles is een strijd. En hoewel het niet altijd makkelijk is om meer energie te krijgen, zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om het proces te versnellen. Dus als je je uitgeput voelt en een snelle oppepper nodig hebt, lees dan verder voor wat tips over hoe je snel meer energie krijgt!

Lees verder

Samenzweringstheorieën

Heb je wel eens het gevoel dat je gecontroleerd wordt door iets of iemand die je niet kunt zien? Dat er een verborgen kracht aan het werk is, die gebeurtenissen manipuleert en de wereld om je heen beheerst? Als dat zo is, geloof je misschien in samenzweringstheorieën.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.