De voordelen van een trilplaat

Voordelen van een trilplaat

Is een trilplaat goed voor je?

Is het alleen staan op een trilplaat goed? Kan ik ook op een triplaat mijn fitnesse-oefeningen doen waardoor mijn spieren nog sneller ontwikkelen? Jazeker! Want hierdoor gaat je lichaam nog harder werken en uiteindelijk worden de spieren rond de gewrichten sterker. Dit is zo met alle oefeningen dat je niet direct resultaten zult zien, maar na verloop van tijd ga je merken dat je balans, coördinatie, houding en flexibiliteit zijn verbeterd. Dus eigenlijk gaat je spieropbouw sneller door de trilplaat.

Onderzoek wees uit dat het correcte gebruik van de trilplaat je helpen om gewicht te verliezen. Het kan er ook voor zorgen dat het buikvet tussen de organen meer verdwijnt.

Hoe zijn we erachter gekomen dat een trilplaat gezond is voor ons?

In het oude Griekenland werd de trilplaat al gebruikt en wisten zij dat dit gezondheidsvoordelen had. Maar echte bewijzen werden er geleverd door wetenschappelijke onderzoeken toen het Russische ruimteprogramma het gebruikte om het gewicht van de zwaartekracht te simuleren voor astronauten die anders spierweefsel zouden verliezen en botdichtheid terwijl het leven in de atmosfeer van de ruimte zonder zwaartekracht.

Er wordt ook aangenomen dat Russische atleten in de jaren tachtig WBV-therapie gebruikten om de prestaties van hun Olympische atleten te verbeteren. Hoewel professionele atleten al jaren trillingen gebruiken om de prestaties te verbeteren, is deze therapie gunstig voor iedereen op elke leeftijd die geïnteresseerd is in het verbeteren van hun gezondheid.

Hoe vaak moet je op een trilplaat gaan?

Dit varieert van tussen de 15 en de 30 minuten. En herhaal dit 3 keer per week. Je kunt er ongeveer per 10 minuten 190 calorieën mee verbranden. De trilplaat zal ook helpen om de vezels van je lichaam in dat deel van het collageen op bijvoorbeeld je benen te versterken en weer meer in model krijgen. Dit zal niet direct zichtbaar zijn, maar wel in de loop der tijd. Voordat je op een trilplaat gaat staan zou je de centimeters van je lichaam moeten meten. Schrijf deze op en herhaal dit nadat je bijvoorbeeld een maand lang hebt geoefend. Je kunt dan gelijk zien wat deze training met je doet.

Is een trilplaat goed voor mijn spieren?

Van de bewegingen die we maken weten we dat dit goed is voor je spieren. Trillingen hebben effectiviteit aangetoond in flexibiliteit en explosieve kracht. Trillingen kunnen zowel lokale als lichaamstrillingen toepassen. Trillingstherapie verbetert de spierkracht, krachtontwikkeling, kinesthetisch bewustzijn, verminderde spierpijn, groter bewegingsbereik en verhoogde bloedstroom onder de huid.

Een voordeel van een trilplaat

Een groot voordeel van een trilplaat is dat je meerdere spieren tegelijk kunt trainen. Wat ook erg fijn is dat deze niet veel plaats in beslag neemt. Je kunt trainen terwijl je je favoriete film kijkt. Zet je hem in bijvoorbeeld je kamer dan vergeet je er niet makkelijk om op te gaan staan. Het zal ook echt motiveren om extra te gaan bewegen!

Een paar verschillende soorten Trilplaten uitgelicht:

Bodi-tek BT-VIBP3-EU Vibrating Training Gym

Train je lichaam met de Bodi-tek BT-VIBP3-EU. De trilplaat heeft 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Met de afstandsbediening pas je de intensiteit eenvoudig aan tijdens de training. De vibraties leiden tot een reflex in het lichaam, wat resulteert in snelle en intense spiersamentrekkingen die je spieren aan het werk zetten. De trilplaat is plat en heeft een handvat, waardoor je hem na de training gemakkelijk verplaatst en onder het bed of onder je kast schuift. Er worden elektrische weerstandsbanden meegeleverd om het bovenlichaam mee te trainen.

Tunturi Cardio Fit V20

De Tunturi Cardio Fit V20 maakt standaard sportoefeningen zwaarder door middel van trillingen en schommelbewegingen. Het apparaat heeft een trilstand, een oscillatiestand en een combinatie van deze 2. Met de trilstand beweegt de plaat snel op en neer en de oscillatiestand zorgt juist voor een schommelbeweging. Standaard oefeningen, zoals een squat, worden zwaarder. Je spieren moeten namelijk harder werken om je lichaam in balans te houden. Om de workout nog intensiever te maken gebruik je de meegeleverde handvaten voor extra weerstand. Het stoeltje gebruik je als je de oefeningen liever zittend uitvoert. Met de afstandsbediening kies je uit één van de 30 intensiteitstanden of selecteer je één van de 3 vooraf ingestelde programma’s.

Vibro Body Booster Vibration Fit Plate met zitvlak

Met de Vibro Body Booster Vibration Fit maak je normale oefeningen, zoals een squat, een stuk zwaarder. Door oefeningen uit te voeren op de trilplaat moet je namelijk meer spieren aanspannen. Dankzij de 30 verschillende intensiteitsstanden is er altijd een stand die bij jouw niveau past. Het meegeleverde zitvlak maakt het mogelijk om zittend oefeningen uit te voeren. Daarnaast worden er twee elastieken banden meegeleverd voor extra trainingsmogelijkheden. Je gebruikt ze bijvoorbeeld voor bicep curls.

VibroShaper Trilplaat

De VibroShaper trilplaat stimuleert je spieren op een nieuwe manier, waardoor oefeningen uitdagender worden. Ga op de trilplaat staan en voel hoe je spieren zich door de trillingen reflexmatig aanspannen. Hierdoor moet je lichaam harder werken om standaard oefeningen, zoals een squat, uit te voeren. De trilplaat heeft 99 weerstandsniveaus en 3 vooringestelde programma’s. Je hebt dus altijd een intensiteit die bij jou past. Dit maakt de VibroShaper trilplaat geschikt voor elke leeftijd en elk sportniveau.

Tunturi Cardio Fit V10

De Tunturi Cardio Fit V10 maakt gebruik van schommelbewegingen om standaard sportoefeningen zwaarder te maken. Doe bijvoorbeeld squats of bicep curls terwijl je op de plaat staat, zodat je je spieren harder moet aanspannen om in balans te blijven. Bevestig de 2 handgrepen aan de zijkant om extra weerstand toe te voegen aan de oefeningen. Als je de oefening zittend wil uitvoeren gebruik je de stoel. Met de afstandsbediening kies je één van de 3 vooraf ingestelde programma’s of kies je zelf tussen de 30 intensiteitstanden voor een training die bij jouw niveau past. Na gebruik klap je de Cardio Fit V10 eenvoudig op om compact op te bergen.

DR-HO’S MotionCiser

Warmtetherapie, loopsimulatie en vibratietechnologie in één apparaat

Een wereldprimeur voor Nederland. Het nieuwste product van Dr Ho, de MotionCiser.
De MotionCiser combineert de gezondheidsvoordelen van thermotherapie, loopsimulatie en hoge snelheidsvibraties in één apparaat. De effectieve beweging, in combinatie met de weldadige warmte ontspannen de spieren, stimuleert het de bloedsomloop en geeft het een heerlijke massage gewoon lekker thuis. Ideaal voor als je vaak last hebt van koude voeten, een slechte bloedsomloop, rusteloze benen, spierspanning, of zelfs zwellingen en pijn. Te weinig beweging of veroudering kunnen voor lichamelijke ongemakken zorgen maar daarvoor is MotionCiser speciaal ontwikkeld.

DR-HO’S MotionCiser® stimuleert het hele onderlichaam, door…
– de gewrichten van voeten en enkels los te maken;
– de beenspieren te ontspannen en verkwikken;
– de bloedsomloop in de (slag) aders en het lymfestelsel te stimuleren;
– het vasthouden van vocht in de benen te verminderen;
– de bloedsomloop nog verder te stimuleren dankzij de unieke warmtefunctie, die uw voeten ook nog eens warm en comfortabel maakt.

DR-HO’S MotionCiser® wordt aangeraden voor mensen van alle leeftijden:
– die veel zitten, bijvoorbeeld door opleiding, werk of gezondheidsomstandigheden
– met (tijdelijke) pijn aan voeten, knieën of spieren, of met een verminderde mobiliteit, bijvoorbeeld als gevolg van een operatie of artritis;
– met (chronische) bloed- en/ of vochtcirculatieproblemen, zwellingen als gevolg van spataders, etc.;
– die thuis willen genieten van een ontspannende voet- en beenmassage!

Kortom: DR-HO’S MotionCiser® geeft u niet-belastende beweging met geweldige voordelen voor het lichaam!

VibroFit Trilplaat

Beschrijving

Fitness trilplaat voor thuis
Regelmatig bewegen en gezond en afwisselend eten zijn de voorwaarden voor een gezond, soepel en fit lichaam. In ons drukke leven blijft er vaak te weinig tijd over voor het beoefenen van sport, wandelen of fietsen. Een korte training op een trilplaat is de ideale manier om aan uw lichaam te werken. Slechts 10 minuten per dag!

Ik ben benieuwd of jij al een trilplaat gebruikt of dat je er een aan zou willen schaffen. Misschien wil je ook de resultaten met mij delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *