De voordelen van rijstwater

Met hetgeen wat we bedoelen met rijstwater is het water wanneer je de rijst op hoge temperatuur kookt. Er komt dan een hoeveelheid zetmeel vrij. Hierdoor ontstaat de troebel en het melkachtig water. Dit overtollige water met zetmeel staat bekend als “rijstwater”. Na het lezen wat we hierover te vertellen hebben weet ik zeker dat je dit overtollig water nooit meer weg zal gooien en laten verdwijnen door je wasbak! In dit water zitten ontzettend veel mineralen, zoals vitamine B6 en aminozuren. Dit rijstwater heeft een tal van gezondheidsvoordelen waar je misschien niet bij stilstaat. Het is namelijk magisch water!

Schoonheidsproducten

Rijstwater is rijk aan vitamine B en heeft een bestanddeel dat ‘inositol’ wordt genoemd. Deze inositol zorgt voor celgroei en versoepelt de bloedstroom. Gebruik dit op je huid waardoor je huid zachter en mooier gaat aanvoelen. Gebruik het rijstwater voor;

  • als gezichtstonic
  • tegen acne
  • bij eczeem
  • voor rode en verbrande huid
  • helpt het verwijderen van dode huidcellen
  • tegen beschadigt haar

Voordelen van rijstwater

Hoewel vele culturen rijstwater gebruiken omdat zij de effecten hier al van zagen is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat het ook echt helpt voor bijvoorbeeld je haar sneller te laten groeien. Maar wat maakt het uit. Laten we het gewoon zelf uittesten, want het kan geen schade aanrichten. Dus waarom niet? Er wordt wel heel vaak rijstwater toegevoegd aan bekende verzorgingsproducten op rijstwaterbasis. Wat zij kunnen dat kunnen wij ook.

We zouden graag misschien allerlei onderzoeken willen zien hoe heilzaam het rijstwater voor je huid en haar is, maar er zijn wel onderzoeken geweest en aangetoond dat rijstwater niet- irriterend werkt en waarschijnlijk geen allergische reacties veroorzaken. Als je zelf een rijstallergie hebt dan weet je dat je ook niet met rijstwater moet werken, natuurlijk. Rijstwater hydrateert en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt ook veroudering tegen te gaan.

rijst weken in water
Rijst laten weken in water

Hoe maak je rijstwater

Rijstwater is net zo makkelijk te maken als het klinkt.

ingrediënten
1 kop rijst
1 kopje gefilterd water

Spoel en zeef de rijst om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Als je niet-biologische rijst gebruikt, moet je deze misschien nog 2 tot 3 keer spoelen om pesticiden te verwijderen.
Meng de gezeefde rijst in een kom met het water tot het water troebel wordt. Zeef de rijst, bewaar het water in de kom en dek af. Laat het water 12 uur op kamertemperatuur staan ​​om het te laten gisten en zet het daarna in de koelkast.

Rijstwater gebruiken voor prachtig haar

Rijstwater kan ook op zichzelf worden gebruikt als haarspoeling. Je kunt het gebruiken als een stap voor het wassen, tussen het wassen en om te conditioneren. Doe rijstwater in een knijpfles en giet het helemaal over je haar en hoofdhuid. Hoop je dat het je haargroei gaat verbeteren? Masseer dan je hoofdhuid erin en laat het langer intrekken.

Rijstwater voor je gezicht

Als gezichtsbehandeling kun je rijstwater gebruiken bij het schoonmaken van je gezicht, maar het wordt vaker gebruikt om daarna je huid te hydrateren. Was gewoon je gezicht met je favoriete zeepvrije zachte reiniger en breng vervolgens een royale hoeveelheid rijstwater aan met een wattenschijfje.

Teveel gedoe

Rijstwater is eenvoudig te gebruiken, maar vindt je het te lastig om dit zelf te bewaren dan zijn er altijd artikelen die deze rijstwater bevatten:

Voor allerlei producten met rijstwater of rijstmelk

Gebruik jij rijstwater? Of ken je meerdere gezondheidsvoordelen van rijstwater?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.