Etenstijd: hoe vaak geef je je hond te eten?

Voel je je schuldig als je zelf drie keer per dag eet en misschien nog eens wat lekkers tussendoor, terwijl je hond maar twee keer per dag zijn voer krijgt? Je hoeft je niet schuldig te voelen

Er zijn verschillende gezonde manieren om je hond te voeden, afhankelijk van zijn behoeften. Dit is de top drie:

  1. De zelf-beslis-methode. Laat je hond zelf beslissen. Voor honden die een gezond gewicht hebben en verder niets mis mee is, kun je de mogelijkheid bieden van de vrije keuze. dit betekent dat je de hele dag voer laat staan en je hond laat eten wanneer hij dit wilt. Dit kan een goede methode zijn (ik zeg niet voor iedere hond) voor zeer actieve honden die meer calorieën verbranden dan andere honden die hele dag lui zijn en al snel met overgewicht te maken hebben. Dit is natuurlijk ook alleen mogelijk wanneer de hond droogvoer eet. En geen voer wat kan bederven. dit kan ook goed werken bij moeder-honden om een vrije keuze-methode te handteren als zij bijvoorbeeld puppy’s hebben die bij haar drinken. Een nadeel hiervan is wel dat als je bijvoorbeeld de hele dag voer laat staan dat insecten en knaagdieren hierdoor worden aangetrokken. Dit is ook als je je hond buitend voert, dus wees alert hierop. En als je meer dan één huisdier hebt, kunnen ze kibbelen over het eten. Deze methode is ook niet voor honden met diabetes.
  2. Controleer voeding. De methode dat je je hond geeft hoeveel deze mag eten. Deze methode kun je toepassen als je hond altijd zal door eten en niet uit zichzelf weet te stoppen. Je kunt op internet opzoeken wat het ideale gewicht is voor je hond. kijk ras en leeftijd. bij twijfel kun je dit ook uit laten zoeken door een dierenarts. Je kunt je hond een of twee keer per dag voeren. het beste is dan om dit twee keer per dag te doen met 8 tot 12 uur er tussen. je kunt ook de voorgestelde hoeveelheid op de zak aanhouden, anders geef je misschien te veel of te weinig. Kijk zelf ook goed naar je hond; is deze niet te dik of te dun.
  3. Hou de tijd bij. Als je geen zorgen maakt dat je hond te veel eet, maar je wilt het eten niet de hele dag zomaar laten staan, gebruik dan de getimede voeding. Dit betekent dat je je hond een bepaalde tijd geeft om te eten. Bijvoorbeeld 10 minuten of 15 minuten en daarna haal je het weg. Dit doe je dan 8 tot 12 uur later weer.

Hoewel er geen vaste regels voor zijn is voor een hond twee keer per dag over het algemeen een goed aantal keer.

De portie grootte kan varieren op basis van ras, leefdijd, gezondheidstoestand en hoe veel de hond beweegt per dag. Dan nog blijft het lastig om de juiste hoeveelheid te bepalen en wat de hond het beste kan krijgen, brokken, droogvoer, natvoer of vers vlees.

Ras speelt een grote rol bij het bepalen hoe vaak u uw hond moet voeren. Gewone honden van grote rassen hebben bijvoorbeeld vaak meer voeding en meer calorieën per dag nodig dan honden van middelgrote en kleine rassen. Leeftijd is ook een andere belangrijke overweging. De caloriebehoefte voor een twee maanden oude grotere hond varieert sterk in vergelijking met een twee jaar oude kleinere hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *