Smart Watch Garmin Fenix


Ik snap dat je door de smartwatches de horloges niet meer ziet. Dit is heel herkenbaar. Er is zoveel op dit gebied. Je wilt voor het beste gaan. En eerlijk is eerlijk een smarthorloge koop je niet zomaar in een bevlieging, daarvoor is deze te duur. Daar wil je je van te voren in verdiepen. Belangrijk is wat wil je ermee gaan doen behalve op de klok kunnen kijken? Ik ga je mijn bevindingen met je delen.

Ik ga even wat aan de grote klok hangen

Wat zijn mijn activiteiten

 • Hardlopen
 • Roeien
 • Fitness
 • Wandelen
 • Fietsen

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens..

Ik kan in mijn horloge aangeven van welke activiteiten ik gebruik ga maken. Dan met 2x drukken op een knop start ik deze activiteit die ik ga uitoefenen. Ik word buiten gevolgd met de GPS

Groot maar stoer

Na iedere activiteit sla ik deze op dit door weer op het knopje te drukken waarna ik wat opties heb. Alles is goed te lezen (ook zonder leesbril, die ik normaal heb, maar niet gebruik tijdens de activiteiten). De activiteiten wordt opgeslagen en binnen een paar minuten gedeeld via mijn Garmin connect app in mijn telefoon. Daarop kan ik alle informatie vinden over de activiteit.

En waarom heb ik nu dan toch eigenlijk voor deze Garmin Fenix gekozen? Dat heb ik eigenlijk niet. Tuurlijk ik wilde deze wel, vooral ook omdat mijn activiteit roeien op het water toch wel belangrijk voor mij is en er verder (zover ik weet niet) geen echte smartwatch dit zo volledig ondersteund. Ik heb deze cadeau gehad van mijn man bij mijn 50e verjaardag.

Wat mij erg opviel is dat het opstarten en het koppelen niet moeilijk is. Ik was in staat om dit helemaal zelf te doen. En dat moet bij mij altijd zo snel mogelijk, want ik heb weinig geduld.

De enige keer dat ik mijn horloge af doe is als ik na overmatig zweten het bandje en de horloge wil schoonmaken en als het horloge opgeladen moet worden. Verder kan ik mijn horloge niet meer missen. Overigens laadt deze snel op. Met de nieuwe FENIX PRO SOLAR WATCH laadt je op via zonne-energie door middel van de transparante lens. Dat is natuurlijk helemaal te gek. Dan hoeft je horloge nooit af alleen om deze schoon te maken.

Ik voel me ook echt stoer met mijn grote horloge om mijn (eigenlijk te) dunne pols. Voorheen was het voor mij haast niet mogelijk om dagelijks een horloge te dragen, omdat ik vaak niet tegen de bandjes kon. Ik kreeg jeuk en uitslag hier van. Met het bandje van de Garmin is niets mis mee. Ook tijdens warmere dagen heb ik nergens last van.

Super handig

 • dat ik mijn portemonnee thuis kan laten, want ik kan ermee contactloos betalen,
 • mijn horloge me wekt met zijn alarm,
 • ik gebeld kan worden op mijn horloge
 • Als er gebeld wordt zie ik op mijn horloge wie,
 • Op mijn horloge kan ik zien van wie ik een bericht krijg.
 • Mijn stappen per dag worden bijgehouden
 • Wat op dit moment mijn hartslag is
 • Als ik mijn telefoon weer eens kwijt ben dan kan ik deze met mijn horloge terugvinden
 • Als er ongewenste gasten in de buurt van mijn huis komen geeft het alarmsysteem ook een melding
 • Ik kan er mijn stress mee meten

(wat kan ik er niet mee?)

Eigenlijk worden bij iedere activiteit altijd het volgde gedeeld tijdens of na mijn training. Via mijn app Connect die ik kan downloaden op mijn telefoon krijg ik alle informatie over het volgende. Ook kan ik zien waar ik precies allemaal geweest ben op een kaartje, super leuk!

Roeien
 • Hartslag (optische hartslagmeter)
 • Tijd bewogen
 • Tempo
 • Beste tempo
 • Snelheid
 • Timing
 • Trainingseffect

Hardlopen en joggen

vindt ik belangrijk buiten hoe hard ik loop om mijn hardslag in de gaten te houden, mijn gelopen kilometers, de routekaart is ook wel interessant. Hoe vaak ik per week, maand en jaar heb gelopen. Ik wil ondertussen ook muziek luisteren en wat super tof zou zijn is dat mijn horloge kan vertellen welke richting, afslag ik moet nemen als ik de omgeving niet ken.

Ik kan ook mijn route van te voren plannen.

Tijdens mijn route heb ik ingesteld dat ik om de 10 minuten te horen krijg wat mijn hartslag is. Dit kan ik ook ieder moment op mijn horloge-scherm zien

Grappig is dat toen ik mijn hardloopschoenen kocht ik deze in uitrustingen kon toevoegen. Ik kan exact zien hoeveel kilometer ik al met betreffende schoenen heb gelopen.

Ook zet ik mijn horloge aan als ik ga lopen op de loopband binnen.

Ik heb bij het hardlopen altijd mijn Aftershokz Aeropex op die verbonden is met mijn horloge. Deze zijn verbonden.

Row row The Boat

Roeien Ik doe aan sloeproeien in een team. Sinds enkele jaren doe ik mee aan wedstrijden. We roeien met een team en een stuurman die stuurt onze boot en geeft ons aanwijzingen. We trainen op snelheid. Na afloop (ook tijdens maar dat is niet altijd handig) van mijn training of wedstrijd kan ik het volgende zien. De totale tijd, afstand en calorieverbruik (dit krijg je vermeldt bij iedere sport)

Een zeer goede aanvulling is dat ik de afstand per slag kan zien en ook de slagsnelheid. Dit is voornaam omdat door dit te trainen je snelheid hiervan afhangt.

Na het roeien delen we ook altijd met het team de resultaten. Dit kan bij alle uitgevoerde sporten heel simpel met alle media’s die je op je telefoon hebt. Wij delen dit in onze whatsapp groep

Onze stuurman bestudeerd deze zodat hij de volgende keren dit in de training kan verwerken.

Verder zou ik bij bovenstaande activiteiten ook een Live Track kunnen toevoegen zodat mijn vrienden en familie bijvoorbeeld mijn roei-race  in real-time kunnen volgen.

Fitness

Als ik daar naar toe gaan dan zet ik mijn horloge “aan”  om mijn activiteiten bij te houden. Het motiveert mij om meerdere sporten te doen en dat kan ik later ook zien in mijn fitness-leeftijd die mij nog steeds een meer dan 10 jaar jonger inschat, detail 😉

You never walk along

Waar ben ik allemaal mee bezig?

Wandelen Deze activiteit doe ik eigenlijk meerdere keren per dag. Ik loop 2 tot 3 keer per dag met de hond en dan zet ik deze ook aan. Ook hier kun je een route volgen of deze van te voren afstemmen zodat je je horloge als navigatie kan gebruiken. Iedere keer als ik wandel en dat is een paar keer per dag dan zet ik mijn horloge aan. Ik heb mijn horloge ingesteld dat ik per dag 10.000 stappen wil lopen. Ik ben ooit begonnen met 4.000 maar dat later uitgebreid. In mijn display op mijn scherm kan ik ook altijd direct zien hoe de stand van zaken is en hoeveel stappen ik nog moet zetten. Hoe meer ik bij mijn 10.000 stappen kom des te meer kleuren de cijfers van de klok. Ik heb een foto hiervan toegevoegd.

Wat ik erg handig en veilig vindt is dat ik een weermelding heb ingesteld. Die ik dan binnen krijg als een weerswaarschuwing.

Fietsen

Ik fiets eigenlijk niet zoveel, maar het komt wel voor als het lekker weer is, want hardlopen doe ik bij alle weersomstandigheden, maar fietsen niet. Dan zet ik deze ook aan. Je kunt hier ook mee navigeren.

Mijn man die fiets wel veel. Hele routes stippelt hij uit in het bos met zijn mountainbike. Garmin denkt daarover mee hij heeft de versie met de Quickfit fietssteun. Past op verschillende stuurdiktes.

Ik snap dat je tijdens het fietsen niet continu op je watch kunt kijken, dus dit is echt super handig. Nu ook met een bundelvoordeel te koop Garmin Fenix 6 Pro met Quickfit fietssteun

Stress meten is weten

Dat vond ik wel zo apart dat ik mijn stress niveau ermee kan meten. Dit gebeurd dan waarschijnlijk aan de hand van mijn hartslag.

En ik moet zeggen als ik dit achteraf check dan klopt het ook. In de app wordt ook advies gegeven als je teveel stress ondervindt en je hebt te weinig rustmomenten dan wordt dit weergegeven.

Schaapjes tellen

Mijn horloge houdt mij in de gaten als ik slaap. Diep, licht, rem en hoelang ik wakker ben. Mooi wordt dit weergegeven in staafgrafieken en is goed overzichtelijk. Dit kun je per dag inzien, maar ook per week, per maand, per jaar etc. Vanaf ik mijn horloge heb ga ik wat eerder naar bed. Ik kwam er daardoor achter dat ik te weinig slaap. Ik vind het nog steeds moeilijk om “genoeg” te slapen, maar ik word door mijn Garmin er mee gemotiveerd om voldoende uurtjes te maken.

Enthousiast

Bovenstaande is eigenlijk wat ik met mijn Garmin Fenix allemaal doe. Als je het mij vraagt om deze aan te schaffen dan zeg ik volmondig: DOEN en niet twijfelen.

Mooie Solar

Het enige wat ik misschien ooit wel ga doen is deze Garmin Fenix verkopen 2e hands zodat ik een nieuwer model kan aanschaffen. Bijvoorbeeld de Garmin Fenix 6S Solar

Ik weet zeker dat dit horloge een zekere waarde blijft houden. Ik heb mijn oog namelijk al op een nieuwere versie laten vallen, maar ik wacht nog heel even.

Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden wat je ermee kunt en heb ik de voor mij belangrijkste gadgets met je gedeeld. Je weet nu wat de klok slaat in ieder geval.

Garmin Fenix 6 Pro

Ik ben PRO

Hieronder een link toegevoegd zodat je alle informatie van het horloge kunt bekijken. Hier staat de prijs en totale beschrijving van

de horloge Garmin Fenix 6 Pro

Ik wens je er alvast veel plezier mee.

Als je dan toch een Garmin Fenix 6 aangaat schaffen bestel dan ook gelijk de screenprotector. Hiermee bescherm je nog meer het glas. Screenprotectors voor smartwatches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *