Gewichtstoename voorkomen als je ouder wordt: tips om fit te blijven na je 30e

uitgerust wakker worden en gelijk op de weegschaal gaan staan

Het is geen geheim dat naarmate je ouder wordt, het moeilijker wordt om op gewicht te blijven. Sterker nog, veel mensen merken dat ze na hun 30e makkelijker aankomen. Dit kan te wijten zijn aan een aantal factoren, waaronder het verlies van spiermassa, een verminderde productie van hormonen en minder lichaamsbeweging. Bovendien blijven we vaak evenveel eten als toen we jonger waren, ook al is onze stofwisseling trager geworden. Als je fit en gezond wilt blijven als je ouder wordt, is het belangrijk om maatregelen te nemen om gewichtstoename te voorkomen. In dit artikel bespreken we enkele tips om slank te blijven na je dertigste! Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om fit te blijven na je 30e is regelmatig bewegen. Vooral cardiovasculaire lichaamsbeweging is belangrijk, want die helpt om calorieën te verbranden en je hart gezond te houden. Daarnaast is krachttraining ook van cruciaal belang, want het helpt om spiermassa op te bouwen en de botdichtheid te behouden.

Wat kun je eraan doen om even slank en fit te blijven na je 30e jaar

Als je momenteel niet actief bent, begin dan met slechts een paar minuten lichaamsbeweging per dag, en bouw dit in de loop van de tijd geleidelijk op. Hoe meer je nu doet, hoe beter het zal gaan in je latere jaren! Een andere belangrijke manier om gewichtstoename bij het ouder worden te voorkomen is door een gezond dieet te volgen. Dit betekent dat je veel fruit en groenten eet, terwijl je bewerkte voedingsmiddelen, suiker en eenvoudige koolhydraten zoals brood en pasta moet beperken. Je moet ook het drinken van frisdrank, alcohol of andere suikerhoudende drankjes die lege calorieën bevatten vermijden. Bovendien is het een goed idee om de hoeveelheid rood vlees die je elke week eet te beperken tot slechts één portie! Naast het volgen van deze richtlijnen voor gezond eten zijn er ook een aantal dingen die je thuis zelf kunt doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je elke nacht voldoende slaap krijgt, zodat je lichaam de tijd heeft om zich te herstellen na al het harde werk overdag.

Een goede houding gebruiken als je langere tijd zit (zoals op je werk) helpt gewichtstoename te voorkomen door de druk op gewrichten en spieren te verminderen, waardoor ze in latere jaren overbelast kunnen raken met pijn.

Kleine veranderingen aanbrengen zoals de trap nemen in plaats van een lift of verder weg van je bestemming parkeren kan je helpen meer calorieën te verbranden en de hele dag actief te blijven.

Wat kun je het beste eten?

Het eten van een eiwitrijk ontbijt is een manier om gewichtstoename te voorkomen, want het helpt de eetlust onder controle te houden door de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat later op de dag minder hongergevoelens betekent! Tenslotte zijn er een aantal supplementen verkrijgbaar die gunstig kunnen zijn om gewichtstoename te voorkomen. Daartoe behoren calciumcitraat (een mineraal dat van nature in melk voorkomt), vitamine D (dat gezonde botten bevordert) en omega-drie vetzuren zoals lijnzaadolie (waarvan is aangetoond dat ze ontstekingen verminderen). Overleg met je arts voordat je een nieuw supplement neemt, vooral als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit zijn dus enkele tips om je te helpen slank te blijven na je 30e. Volg deze richtlijnen en je zult op weg zijn naar een gezonde en fitte toekomst!

Is het verstandig om buiten de supplementen ook nog eiwitpoeder toe te voegen?

Dit hangt echt af van je voedingspatroon en levensstijl. Als je redelijk actief bent, een evenwichtige voeding eet met veel fruit, groenten en volle granen dan heb je waarschijnlijk helemaal geen supplement nodig. In dat geval kun je, als je wilt afvallen, het beste minder calorieën eten dan wat er tijdens het sporten wordt verbrand (een calorietekort).

Om een gezond gewicht te behouden, moet je minder calorieën verbruiken dan wat er tijdens het sporten verbrand wordt. Dat betekent minder eten en je lichaam vaker bewegen

De beste manier voor een vrouw boven de 30 jaar of iedereen in het algemeen die snel wil afvallen is door deze tips te volgen: Eet minder voedsel – Hoe? Het is eigenlijk heel eenvoudig; eet gewoon dezelfde hoeveelheid calorieën als voorheen, ga dan meer bewegen. Anders als je niet zoveel beweegt probeer dan je calorie-inname te verminderen. Eet gezonder.

Als je probeert af te vallen moet dat geleidelijk gebeuren met een goed dieet en bewegingsschema e snel proberen af te vallen kan gevaarlijk zijn en zal waarschijnlijk niet tot succes op lange termijn leiden. Streef in plaats daarvan naar een gewichtsverlies van ongeveer 0,25-0,50 kg per week en niet meer.

Om een gezond gewicht te behouden als je ouder wordt, is het belangrijk om actief te blijven en evenwichtige maaltijden te eten met veel fruit en groenten. Voldoende slaap krijgen helpt ook je gewicht onder controle te houden door de stofwisseling te stimuleren terwijl je honger in toom houdt tijdens perioden van rusteloosheid of stressoren zoals deadlines op het werk die later tot overeten kunnen leiden (of tenminste tot we thuis zijn). Het lijkt contra-intuïtief, maar als je moe bent door slaapgebrek zal je lichaam in plaats daarvan spieren gaan afbreken omdat dit minder energie kost dan vetweefsel.

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Waarom watermeloen eten goed voor je is 

Watermeloen is een van de meest verfrissende en dorstlessende vruchten, perfect voor warme zomerdagen. Het bevat niet alleen weinig calorieën en vet, maar watermeloen is ook rijk aan vezels en eiwitten, waardoor het een geweldige snack is voor iedereen die gezonder wil eten. Dus de volgende keer op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar sappige watermeloen!

Lees verder

Hoe je je lichaam kunt ontgiften

Ben je klaar om je energiek en verjongd te voelen? Detoxen is een geweldige manier om de opeenhoping van gifstoffen in je lichaam te verwijderen, je immuunsysteem nieuw leven in te blazen en gezonde gewoonten te stimuleren. Het eten van meer vers fruit en groenten kan deze reiniging ondersteunen en tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen leveren zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die nodig zijn voor een optimale gezondheid. In deze blogpost bespreken we de basisprincipes van een succesvolle detox met uitsluitend natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten, evenals enkele tips over hoe je deze voedzame superfoods in je dagelijkse dieet kunt opnemen.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.