Met je hond hardlopen

Hoe kun je beginnen om samen hard te gaan lopen

Veel mensen houden van hardlopen als sportieve activiteit. Veel honden houden van jagen en rennen, dan is de match snel gemaakt. Er bestaat een interesse tussen huisdier en baas, dit is een uitstekende basis. Of je nu al een hardloper bent of wilt beginnen met hardlopen hierbij kun je heel goed je hond bij betrekken. Hardlopen kan een geweldige vorm van lichaamsbeweging zijn voor bepaalde mensen en honden, maar het is belangrijk om het goed te doen. Samenwerken geeft ook een hele mooie band.

Puppy

Hoewel het zeker veilig is om je puppy kort te laten rennen en spelen is hardlopen niet gezond voor opgroeiende puppy’s. Omdat de botten van een puppy nog steeds groeien, kunnen de stress en vermoeidheid die worden veroorzaakt door elke vorm van hardlopen, leiden tot letsel, met mogelijk blijvende schade tot gevolg. De meeste honden kunnen beginnen met rennen tussen de 9 en 12 maanden oud. Grotere hondenrassen hebben meer tijd nodig om te rennen Ik geef aan tussen de 9 en 12 maanden, maar dit is ook echt zo verschillend per ras. Vraag je dierenarts wanneer je puppy volwassen genoeg is om met je te gaan rennen.

Vraag het je dierenarts

Het ligt er aan wat je doel is. Wil je zomaar eens een paar kilometer gaan joggen. Of wil je uiteindelijk de 10 km met je trouwe vriend gaan lopen. Kijk dan goed of je hond het aankan. Bouw het in ieder geval rustig op. Is je doel om voor het “echte werk” te gaan raadpleeg dan eerst je dierenarts. Ongeacht de leeftijd van je hond. Het is belangrijk om met dit met je dierenarts te communiceren voordat je met een nieuw trainingsprogramma voor je hond begint. Je dierenarts kan mogelijk kleine gezondheidsproblemen opsporen voordat ze verergeren door te rennen.

Gemaakt om te rennen

Ken je hond.
Niet alle honden zijn gemaakt om te rennen. Misschien dat je hond er liever er voor kiest om de wereld met zijn neus te verkennen tijdens het wandelen. Sommige honden kunnen de fysieke inspanning van hardlopen niet aan of hebben niet het uithoudingsvermogen voor iets meer dan een korte run. Veel honden zijn te gevoelig voor de hitte. Ren niet met een hond met een korte snuit, zoals een buldog of mopshond. Deze honden kunnen zichzelf gewoon niet goed koelen en raken tijdens het rennen gemakkelijk oververhit, zelfs bij lagere temperaturen. Er zijn honden die een erge hoge energie-level hebben. Ideaal is het dan om deze energie er samen ontspannen uit te gaan lopen. Vaak zie je dat een hond die doormiddel van hardlopen aan het werk is, zich hierdoor heel fijn gaat voelen. De hond heeft een werkje gekregen en gaat zich hierdoor meer verantwoordelijk voelen. Ook verstevigt deze trainingen zeker de band met je hond!

Train je hond op gehoorzaamheid

Zorg ervoor dat je hond goed getraind is voordat je gaat hardlopen. Je hond moet aan een losse lijn kunnen lopen en weten hoe hij zich tijdens een wandeling goed moet gedragen. Zorg ervoor dat je hond ook de basiscommando’s kent. . Het is belangrijk dat je hond gesocialiseerd is en niet negatief reageert op andere mensen, honden, auto’s en vrachtwagens en andere afleidingen die je onderweg tegen kunt komen. Als je denkt dat je hond er nog niet klaar voor is, blijf dan bij wandelingen en leer hem eerst de basis.

Loop in het begin niet te hard van stapel

Begin echt rustig. Ook al is je hond gewend om langere stukken te wandelen, hardlopen is toch weer anders voor je hond. Begin met ongeveer 10 minuten in een langzaam tot matig tempo en kijk hoe de reactie van je hond is. Blijf altijd je hond goed observeren. Voeg om de paar dagen 5 tot 10 minuten toe aan je loopje als je hond het goed verdraagt. Als je hond uit zichzelf vertraagt ​​of bijvoorbeeld mank gaat lopen, is het tijd om te stoppen met rennen en naar huis te lopen (lijkt mij logisch). Maar als je ziet dat je hond het goed aankan kun je je tempo en de afstand van lieverlee vergroten. Als je twijfelt, ga dan voor korte en langzame runs totdat je hond het zijn uithoudingsvermogen opbouwt. Wist je trouwens dat ze voor honden ook speciale loopbanden hebben.

Ga je verder en langer neem dan voldoende water mee.

Het ligt aan de afstand en het temp. Als je maar een paar kilometer gaat dan kan je hond weer thuis drinken. Maar zoveel dat je kunt zorg je ervoor dat je hond tijdens het hardlopen toegang heeft tot voldoende koel, vers water. Een makkelijke richtlijn is dat je hond minimaal zoveel water nodig als jezelf, zo niet meer.

Kijk uit voor warmte

Het is belangrijk om te weten dat honden zichzelf niet zelf goed kan koelen. Zelfs een zonnige dag warmer dan 20 graden kan te warm zijn voor je hond. Overweeg tijdens de warmere maanden om ’s ochtends vroeg met je hond te gaan hardlopen voordat de hitte begint. ’s Morgensvroeg is het veelal prettiger dan ’s avonds bij warmere dagen. Als je hond tekenen van een hitteberoerte of hitte-uitputting vertoont, zoek dan onmiddellijk hulp van een dierenarts. Kijk ook uit als je rent op de straat! Heet asfalt kan al snel te warm zijn voor de honden-poten. Wij lopen op schoenen maar je hond niet!

Draag je verantwoording en wees respectvol naar je hond

Het is het beste om je hond aan de lijn te houden tijdens het hardlopen. Overweeg om een lijn aan te schaffen waarmee je handsfree en zelf makkelijk kunt blijven lopen. Deze kun je dragen als een belt om je lichaam. Dit werkt veilig en loopt het fijnste. Tijdens het lopen zorg dat je hond het belangrijkste is. Ga samen voor de uitdaging, maar houdt je hond geen seconde uit het oog. Behandel je hond altijd met alle respect en zorg ervoor dat je samen plezier maakt. Dit gaat jullie band nog meer verstevigen.

Klik hier: Canicross of hardloopgordel

De Beeztees Rundino Canicross Gordel kan worden gebruikt om samen met jouw hond te hardlopen of te canicrossen. Deze heupgordel zorgt ervoor dat de druk van de trekkende hond beter wordt verspreid, zodat de rug minder wordt belast. De gordel trek je gemakkelijk aan! Zo is de gordel een soort broekje, waarbij de beenbandjes, de tailleriem en de band waar de hond aan wordt vastgekoppeld, verstelbaar zijn. Bovendien is de heupgordel licht en heeft het een ademende stof. Om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent in het donker, zit er een reflecterende strip op de achterkant van het broekje. Hier bevindt zich ook een extra opbergvakje om losse spullen, zoals sleutels, op te bergen. De gordel is voorzien van een karabijnhaak waar de looplijn aan kan worden bevestigd. Afmeting: geschikt voor een taillemaat van 73 cm tot 115 cm

Klik hier: Handsfree Joggingset

De Beeztees handsfree joggingset zwart maakt het eenvoudig om samen met je hond te gaan wandelen of joggen. De Beeztees handsfreejoggingset zwart bestaat uit een gordel en een looplijn. De gordel dient te worden bevestigd om je middel en is voorzien van tweeopbergtasjes om bijvoorbeeld koekjes in te doen. De elastische heupriem en looplijn zorgen ervoor dat plotselinge rukbewegingen vande hond worden opgevangen. Bovendien heeft de bevestigingshaak een draaimechaniek waardoor een gedraaide looplijn wordt voorkomen.De maat van de gordel is 60 – 120 cm x 40 mm. De maat van de looplijn is 100 – 130 cm x 25 mm.

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *