Hoe krijg je meer focus en energie?

Vaak horen we: Ik ben de hele tijd zo moe en uitgeput. Ik kan ’s middags mijn ogen niet openhouden en voel me gewoon zo uitgeput. Ik zou graag meer energie en concentratie hebben, maar ik weet niet hoe ik dat kan krijgen. Kan iemand me helpen?

Waardoor raak je gedurende dag moe en uitgeput? Is het iets dat je kunt veranderen? Er zijn een paar dingen die je kunnen helpen je overdag energieker en meer geconcentreerd te voelen. Voldoende slaap krijgen is hiervan een erg belangrijke, maar ook gezonde voeding en voldoende beweging. Dat je gedurende de dag voldoende water binnenkrijgt is ook erg belangrijk. Wat ook een boosdoener kan zijn dat je je vermoeid voelt is dat je teveel suiker eet. Te veel suiker kan slecht zijn voor je gezondheid. Je kunt je er moe en futloos door voelen, en het kan bijdragen tot gewichtstoename. Probeer je inname van suikerhoudende voedingsmiddelen te beperken, en eet in plaats daarvan volle vruchten en groenten. Er zijn ook veel lekker smakende, gezonde snacks waaruit je kunt kiezen!

Lukt het dan nog niet om energieker te worden dan wordt het misschien eens tijd voor een bezoekje aan je huisarts om te kijken wat er in het bloed gevonden kan worden, wat je misschien mist.

Manieren om zelf te doen

Ken je dat dat je als je ’s morgens opstaat en gelijk aan koffie denkt? Je wordt er wakker van, het geeft je een opkikker, maar het is ook vaak een gewoonte. En een bakje koffie is gewoon lekker! Koffie bevat cafeïne, dat een stimulerend middel is. Cafeïne helpt je om je alerter en geconcentreerder te voelen. Het kan je ook helpen om wakker te blijven als je je moe voelt. Dus als je op zoek bent naar een snelle opkikker, probeer dan een kopje koffie te drinken!

Als je in de middag-dip zit en je voelt je ineens heel moe worden kan het helpen om een paar keer diep adem te halen en te ontspannen. Je kunt ook proberen je op één taak tegelijk te concentreren en gedurende de dag pauzes te nemen.

L-theanine

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar wat je zou kunnen helpen bij iedere keer een dip is een voedingssuplement met L-theanine. L-theanine is een aminozuur dat voornamelijk voorkomt in groene en zwarte thee en in sommige paddenstoelen. Het is ook verkrijgbaar in pil- of tabletvorm. Het heeft veel voordelen, zoals het verminderen van angst en het verbeteren van de stemming. Het kan echter ook enkele gevaren hebben, zoals het veroorzaken van hoofdpijn. Over het geheel genomen is L-theanine een veilige en effectieve manier om energie en concentratie te krijgen zonder koffie te drinken.

Voordelen van L-theanine

Het meest bekend om het helpen van mensen om te ontspannen, L-theanine heeft andere potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder:

Het verlicht angst en stressgevoelens
Onderzoek toont aan dat het de geest ontspant zonder een slaperig gevoel te veroorzaken. Wat is er heerlijker om aan een kopje warme thee te nippen? Dit geeft een rustig en ontspannen gevoel.

Voordelen van L-theanine op een rijtje:

– Vermindering van angstgevoelens

– Verbetering van de stemming

– Verminderen van stress

– Verhogen van focus en concentratie

– Het opkrikken van energie

Is L-theanine verslavend?

Ja, ik hoor je al denken? Hoe bestaat het dat het alleen maar voordelen kan bevatten. Er zal wel iets aan deze L-theanine zijn wat niet goed is. Is het verslavend? Nee, L-theanine is niet verslavend. In feite kan het juist helpen om verslaving aan cafeïne en andere stimulerende middelen te verminderen. Het enige gevaar aan L-theanine is is dat als je er teveel van neemt je hoofdpijn kunt krijgen.

Hoeveel L-theanine mag ik per dag?

L-theanine wordt als veilig beschouwd en er zijn geen bekende gevaren van het innemen van te veel. De aanbevolen dosering is echter 100-200 mg per dag. Je kunt het innemen als pil of in thee.

Betere immuunsysteem

Antioxidanten en theanine hebben ook een positief effect op je immuunsysteem. Het kan ook helpen om infecties aan je bovenste luchtwegen te helpen verminderen. Ook zou het een goede bijdrag leveren aan een griep of verkoudheid. Heb je ontstekingen in je darmkanaal probeer dan zeker L-theanine of het kan helpen verbeteren en de ontsteking daardoor kan verdwijnen. Maar hierover zijn ze nog veel onderzoeken aan het doen.

Kanker

Het blijft vaak moeilijk om exacte bewijzen ervoor te krijgen, maar er worden wel studies gedaan met mensen die thee drinken. Vooral groene thee kan een gunstig effect hebben op kanker en dan voornamelijk alvleesklierkanker. De theedrinkers hadden hier minder last van. Ook hebben ze aangetoond dat bij Chinese vrouwen minder eierstokkanker voorkomt. Dit denken ze dat dit komt omdat in China veel meer thee gedronken wordt.

L-theanine bij hoge bloeddruk

Omdat L-theanine ons rust brengt en ook ons beter laat slapen zou dit zeker ook gunstig werken voor de bloeddruk. L-theanine helpt de hartslag in rust te verlagen en bevorderd de ontspanning.

Koop L-theanine online:

VitOrtho L-Theanine uit Groene Thee Vegicaps 
Vitakruid Geheugenformule Vegacaps
Lucovitaal L-Theanine Omega-3 Capsules

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *