Gelukkig en blij zijn

Ik kijk naar buiten. Het regent. Het is te koud voor de tijd van het jaar. Het ziet er grauw uit. Het is echt zo een dag dat ik liever in mijn bed was gebleven. Maar ja wat moet ik daar dan, in bed? Ik ben eigenlijk wel uitgeslapen. Maar moe. Als ik in bed blijf word ik daar dan fitter van. Eerst maar eens een bak koffie. Mijn hoofd staat op ontploffen, ik heb hoofdpijn. Snel een paracetamol (en koffie) en de dag is nog zo lang.

Ken je dit? De belangrijkste vraag is hoe kom ik van dit gevoel af. En wel graag zo snel mogelijk. Als ik dit gevoel heb dan ga ik aan alles denken (ook al is dit heel moeilijk) waar ik dankbaar voor ben in mijn leven. Ik probeer dit in mijn hoofd te doen, maar als dit niet lukt dan schrijf ik het op. En ik sluit me af van alle negatieve gedachten. Als er een opkomt dan denk ik: nee, weg jij! Waar ben ik dankbaar voor.

Waar ben ik dankbaar voor

  • Mijn man waar ik erg veel van hou
  • Mijn zoon  die erg zijn best doet
  • Mijn lieve pup die het zo goed doet
  • Mijn naaste familie
  • Mijn koffie die ik iedere ochtend drink
  • Mijn huis en de omgeving waar ik zo blij mee ben
  • Het bos waar ik iedere dag naar toe kan wandelen

Leer je dankbaar te voelen voor dingen in je leven. Dit is een emotie die je direct jezelf een fijn gevoel geeft.

Als ik mijn gevoeld van dankbaar naar boven kan brengen, en de ene keer lukt dat gewoon beter dan de andere keer, dan verdwijnt mijn pessimistische gevoel en voel ik me gelukkig. Heel zwart wit, maar eigenlijk is dit het. Mezelf even realiseren waar ik dan wel blij mee ben. Dat ik dit waardeer en er dankbaar voor ben.

Geluk zit al in mij

Het is fijn om te weten dat in ieder al geluk zit. Maar hoe kun je dit boven laten komen.  En het is niet zo dat het leven altijd makkelijk gaat en makkelijk zal zijn. Je leert ook veel door veel fouten te maken. Dan leer je hoe het niet moet. Vaak door je ongelukkig te voelen weet je ook wat geluk is. Er is altijd een balans in alles aanwezig. Het leven lijkt wel een weegschaal.

Kies er voor om je gelukkig te voelen

Als je problemen hebt kijk dan eens heel goed naar binnen. Waar komen die problemen vandaan? Hoe zijn ze ontstaan? Het zal waarschijnlijk niet je eigen schuld zijn, (of wel) maar we kunnen er aan werken om meer dat geluk uit jezelf te gaan halen. Je HAPPY te gaan voelen.

Maak jezelf gelukkig, andere mensen kunnen dit niet. Je moet jezelf gelukkig maken. Dus met andere woorden; andere mensen kunnen je ook niet ongelukkig maken? Ja, natuurlijk wel. Maar het geluk waar jij voor kan kiezen zit in jou, het is al aanwezig. Jij kunt er zelf ervoor kiezen om je gelukkig te voelen.

Dit zal niet altijd even makkelijk zijn en misschien denk je wel dat dit heel makkelijk gezegd is. Je zal hier misschien ook wel hulp bij nodig hebben om deze keuzes te maken. En dat geeft niet! Probeer in te gaan zien dat je deze keuze kunt maken om gelukkig te leven. Maak er een zoektocht van en ga er een eigen invulling aan geven. Want mijn geluk is niet jouw geluk of iemand anders zijn geluk. Ga dingen doen waar je gelukkig van word

Hou jezelf niet voor de gek

Materie. Sommige mensen kopen producten omdat ze denken dat ze hier gelukkig van worden. Je krijgt er echt wel een geluksmomentje van als de postbode komt met je pakketje. Je maakt het open, je voelt een geluksmomentje.  Precies een geluksmomentje, maar niet langer dan een momentje. En je zal er ook wel echt van genieten als je je mooie broek draagt. Maar dat is dan niet meer dan genieten. Daar zit het geluk niet in. Eigenlijk van die momentjes kunnen best verslavend werken, want je wil iedere keer meer en meer. Stop daarmee, want je kunt niet iedere dag iets bestellen om je eigen zogenaamd te verwennen. Ga die zocht tocht aan en ga het zoeken in jezelf!

Jo Happy – Happy Jo

Het zal niemand ontgaan zijn als je naar deze website gaat dan krijg je met mij te maken. Jo Happy. Ik ben geen deskundige in gelukkig zijn, maar ik kan je wel op weg helpen om het van de zonnige kant te gaan bekijken. Al zou ik je maar een beetje kunnen inspireren. Zelf ben ik al heel mijn leven op zoek naar geluk en mezelf happy voelen. De vraag wanneer iemand zich gelukkig voelt en hoe? Dit is voor iedereen anders. Waar ik tevreden mee ben kan iemand anders totaal niet tevreden mee zijn en zich daarom zich niet gelukkig voelen. Maar wat betekent happy zijn voor mij?

Bouwstenen van geluk

Soms komen we buiten ons eigen schuld in een situatie die misschien niet rooskleurig is. De ene mens zet zich hier sneller overheen dan de ander. Iedere situatie is natuurlijk ook anders.

Geluk heeft niets met bezittingen te maken. Je kunt nog zoveel hebben en je toch eenzaam en ongelukkig voelen.

Is geluk alles voor elkaar hebben? Vrij zijn van zorgen? Nooit geen stress meer hebben?

Als je alles hebt dan ben je niet meer creatief. Ga je ook geen nieuwe mogelijkheden meer zoeken om jezelf uit te dagen. Er is ook weer geen avontuur meer. Hierdoor zou je groei en ontwikkeling tot stilstand komen. Het zou geestdodend worden als alles altijd van een lije dakje zou gaan. Gelukkig zijn is veel meer dan dat. Het is een balans. Een leven met interessante lessen en ontwikkelingen.

De problemen die je oplost geeft ook weer het gelukkige gevoel. Gelukkig zijn is niet iets wat je continu hebt. Het is er niet continu. Het is iets wat je vindt op je levensweg. Het leven is vol uitdaging en jou reactie hierop kan je gelukkig maken

Lekker gezond eten

Gezonder eten met minder rotzooi zoals bewerkte voedingsmiddelen. Meer groente en fruit. Hoe meer gezonde voeding ten opzichte van je ongezonde voeding des te beter. Ga zoveel mogelijk voor vers als je boodschappen gaat doen. Vergeet de pakjes, maar werk met kruiden (liefst verse kruiden) en vervang daar de pakjes mee. Maak gezonde keuzes. En een keer zondigen is echt niet zo slecht.

Blij worden van bewegen

Lekker een stuk wandelen. Werk aan je energiepijl. Als je lekker in je vel zit dan voel je je al snel gelukkig. Dit heeft te maken met gezond eten maar ook voldoende bewegen. Iedere dag minimaal een half uur in beweging zijn. Even je hartslag wat versnellen. Ga dit maar eens uitproberen wat dit met je doet. Het is niet alleen voor je humeur bevorderlijk maar ook voor je gezondheid en je huid gaat van gezondheid glimmen. Test het maar eens uit. ’s Morgens, ’s avonds, maakt niet uit wanneer. Weet ik wanneer ik het lekkerste loop? Als het miezert, in de motregen. Ik kan er tegenop zien als ik naar buiten ga, maar als ik hier eenmaal doorheen ben dan is het heerlijk.

Investeer in het gevoel dat je er toe doet

Zorg dat je dingen doet die ergens aan bijdragen. Dat je er achter komt wat betekenis heeft voor jou en dat je je daar mee bezig houdt. Iets wat je leuk vind en waar je voldoening uithaalt. Hierdoor ga je je nuttig voelen. Ga er achter komen wat je interesses zijn en wat je talenten zijn. En dit hoeft je niet je werk te zijn, maar je zou bijvoorbeeld ook vrijwilligers werk kunnen doen of je familie, vrienden helpen. Dit geeft veel voldoening

Geloof Hoop en Vertrouwen

Gaat het niet goed met je maar je hebt hoop dan is er een mogelijkheid dat je je geluk vindt. Er is een weg naar verbetering aanwezig. Je moet ook wel geloven dat verbetering mogelijk is. En je moet erop vertrouwen dat je het voor elkaar gaat krijgen. Je moet vertrouwen hebben in de hoop naar verbetering. Ook al weet je niet helemaal de weg ernaar toe. Weet wat je wilt. Je hebt besloten dat er wat moet veranderen in je leven. Bepaal je doel, waar je heen wilt.  Alleen zo kun je gaan werken naar je doel. Heb je geen doel dan lukt dit niet.

Geduld

Soms wil je je fijn en gelukkig voelen worden snel bereiken. En als dit dan niet lukt dan zakken we verder weg. Hierdoor verlies je geloof, hoop en vertrouwen. Dat is jammer. Gun jezelf de tijd.

Maak doelen over een langer tijd. In ieder geval een tijd die voldoende ervoor is. Uiteindelijk maakt het niet uit hoeveel tijd je erover doet als je maar je doel haalt. Maak kleine stapjes. Dan bereik je kleine succesjes en dat geeft ook een enorm goed gevoel. Met kleine stapjes en succes worden je zelfvertrouwen en eigenwaarden stap voor stap opgebouwd. Elke dag een beetje meer. En daarin vind je geluk. Wie en wat heb je nodig voor gelukkig te zijn. Waar gaat het echt om in het leven.

Soms maak je je eigen valkuil door teveel te willen en dat kan alleen maar tot het tegenovergestelde van geluk leiden, namelijk je ongelukkig voelen. Waar heb je voldoende van en waar wil je meer van. Voor iedereen is dit anders.

Ik ga je helpen

Over je geluk vinden bestaan boeken, meditaties en allerlei adviezen. Er bestaat ook een hele goede cursus van die ik je kan aanraden. Wil je meer geluk in je leven. Ben je er klaar mee met die sombere buien en gedachten. Klik hier en kijk of het je waard is om deze cursus te volgen. Dit gaat zeker een handreiking zijn om je doelen hiervoor te behalen.

De Newstart Online Cursus ‘The Happiness Challenge’ geeft praktische inzichten en oefeningen om elke dag gelukkig te zijn. De kracht van deze dagelijkse oefeningen in gelukkig en succesvol leven is enorm. Volg deze 21 lessen en wordt weer blij met jezelf en je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *