Jamu: Een geheim recept met veel gezondheidsvoordelen

Jamu is een drankje dat al eeuwenlang bestaat en boordevol gezondheidsvoordelen zit. Het wordt gemaakt van een verscheidenheid aan natuurlijke ingrediënten, waaronder kurkuma, gember en tamarinde. Van deze ingrediënten wordt verondersteld dat ze ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben. jamu zou ook het immuunsysteem stimuleren, de bloedsomloop verbeteren en ontgiften bevorderen. Bovendien wordt jamu vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen verkoudheid en griep. Buiten Indonesië is jamu (nog) niet erg bekend. Toch wordt het steeds populairder naarmate mensen natuurlijke alternatieven voor de conventionele geneeskunde zoeken. Jamu recepten worden vaak van generatie op generatie doorgegeven, en veel families hebben hun eigen geheime formules. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te staven, zweren veel mensen bij jamu’s genezende krachten. Of je nu je gezondheid wilt verbeteren of gewoon eens iets nieuws wilt proberen, jamu is zeker het proberen waard.

Wat zijn de voordelen van het drinken van jamu?

Jamu wordt vaak als tonicum of thee gedronken, en men zegt dat het effectief is bij de behandeling van alles van hoofdpijn en keelpijn tot indigestie en vermoeidheid. Van Jamu wordt ook gezegd dat het de immuniteit versterkt en de algemene gezondheid bevordert. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te staven, zweren veel Indonesiërs bij Jamu’s genezende krachten.

Hoe maak je jamu?

Het wordt meestal gemaakt van een mengsel van kruiden, wortels en specerijen, en wordt vaak warm of koud geserveerd. Hoewel er veel verschillende recepten voor Jamu bestaan, zijn de basisstappen tamelijk eenvoudig. Eerst worden de kruiden en specerijen in water gekookt, zodat een geconcentreerd mengsel ontstaat. Vervolgens wordt dit mengsel gezeefd en gezoet met honing of suiker. Tenslotte is het klaar om gegeten te worden! Jamu kan op zichzelf gegeten worden of als basis voor andere drankjes, zoals thee of smoothies. Hoe je er ook van geniet, dit heerlijke drankje geeft je zeker een verfrist en verjongd gevoel.

Recept

Toen ik jonger was, maakte mijn vader elke dag voor school een shot Jamu voor me. Hij wist dat als hij me maar één ding met voldoende kracht en kick kon geven, het zijn kostbare vloeibare goud zou zijn: het machtige Indonesische gezondheidstonicum! Gemaakt van tientallen of meer ingrediënten, waaronder gemberwortelextract waarvan bewezen is dat het ontstekingsremmend werkt, smaakt dit drankje niet alleen goed maar is het ook geweldig voor je immuunsysteem waardoor je lichaam rondom gezond blijft

Dit recept maakt het meest geweldige drankje dat je moet proberen, geloof me. En het is nog supergemakkelijk ook! Al deze ingrediënten zijn nodig voor het maken van één grote fles

Wat heb je nodig:

  • 4x verse kumkuma wortels
  • 120 gram gemberwortel
  • 300 ml kokoswater
  • 2 citroenen
  • snufje peper
  • eetlepel honing

Schil de wortels en de citroen. Doe alles in een blender en mix het. Zet het drankje gekoeld.

Let wel op het drankje geeft echt geel af. Werk eventueel met handschoenen.

Meer lezen:

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *