Je goed voelen?

Hoe jij je goed kunt voelen

Voel je goed
Voel je goed!

Hoe kun je je goed voelen? Hoe voel je je nu? Voel je je iedere dag hetzelfde of is je gevoel ieder moment van de dag anders. Welke factoren bepalen nu hoe je je voelt. Waar ik wel achter ben gekomen is dat mensen zich voornamelijk fijn voelen bij structuur in hun leven (misschien moet ik voor mezelf praten; ik vind structuur in mijn leven erg prettig) We gaan het eens bekijken wat nu kan beïnvloeden. Luister, ik ben ik arts maar door al mijn ervaringen kan ik je zeker wat goede adviezen geven. Misschien kun je er wat mee?

Slaap goed om je goed te voelen

Kom er eens achter hoeveel slaap je nodig hebt. Waarschijnlijk weet je dit al van jezelf. Hoeveel slaap heb je nodig om je volgende dag goed te beginnen. Tegenwoordig zijn er leuke slaapapps, telefoons om je slaap te meten. Ik gebruik zelf een Garmin Fenix 6pro hiervoor die ik in de nacht ook draag. Zo kwam ik er achter dat mijn gemiddelde tijd per nacht van slapen ongeveer 7 uur en 36 minuten was. Deze meet ook hoe diep of licht je slaapt. Hoelang je remslaap is en hoelang je wakker bent geweest. (later hier meer over). Ook is er een heel goed e-book over het slapen. Deze kan ik je zeer aanraden!

Sta vroeg op

Een goed begin met een lekker bakje koffie
Een bakje koffie om wakker te worden

Vroeg? Ja wat is vroeg? Bepaal hoeveel tijd je kwijt bent. Ik kan je vertellen dat ik me vaak ’s morgens gehaast heb om op tijd op mijn werk te komen. Stond het verkeer stil dan had ik groot probleem om een excuus te verzinnen om mijn te laat komen te verantwoorden. Tegenwoordig doe ik dit anders. Ik sta vroeg op. Was me, doe mijn kleding aan die ik de vorige avond (jaaa) heb klaargelegd. Pak mijn bakje koffie waar ik uitgebreid de tijd voor neem. Daarna ga ik een half uur wandelen. Niet alleen maar met mijn hond. Nu heb ik het geluk dat ik vlakbij een bos woon. Ik moet bekennen dat mijn eerste geluksmoment van de dag meestal in de ochtend begint. Als ik mijn hond vrolijk zie dartelen omdat hij (een zij, eigenlijk) weer van het vaste structuur geniet. En ik hoor daarbij het ochtendgezang van de vrolijke fluiters, vogels, op de achtergrond. Maar het kan ook wel eens anders zijn als ik daar met storm, wind en regen loop. Maar mijn beste advies is; beweeg! Doe iets waar je jezelf even laat bewegen, die hartslag iets laat verhogen; gewoon even dat goede actieve beginnetje maken. En dat hoeft niet altijd een wandeling te zijn, maar mag ook lekker even joggend of wat doe aan yoga. Je zult zien dat je echt fris en fruitig je dag kunt beginnen.

Geen ontbijt

Of een ontbijt zonder suikers. Ik ben zo enorm blij dat het wetenschappelijk bewezen is dat je niet meer MOET ontbijten. We werden toch wel gedwongen om dat ontbijt te nemen, want anders was je wel heel slecht! Dat werd verkondigd door onze moeders, artsen en op de leraren scholen. Ik hield altijd mijn mond. Ik kon niet ontbijten, ik kreeg letterlijk geen hap door mijn keel. Soms denk ik dat mijn lichaam al gewoon zo slim was. Die wist het al lang dat ontbijten niet moest. En ik heb me vaak ook een slechte moeder gevoeld omdat je je kind moest laten ontbijten. Maar dat kind die wilde ook niet!

Donut

Probeer zoveel mogelijk suikers te vermijden om je goed te gaan voelen

Ik heb 20 jaar een winkel gehad in suikergoed. Zelf kende ik heel mijn winkel. Op het moment dat ik stopte met deze winkel, stopte ik ook met suikers tot me nemen. Mijn lichaam snakte wekenlang naar suikers. Het vertroebelde zelfs mijn hoofd. Dagenlang had ik hoofdpijn. Toen besefte ik pas wat voor slechte dingen ik had verkocht en wat ik zelf tot me nam. Inmiddels ben ik lekker (bijna) suikervrij en voel me daar heel goed bij! Ik kan het ook iedereen aanraden. Wel zou je eens op de verpakkingen moeten kijken van producten die je thuis hebt liggen. Dit barst werkelijk waar van de verborgen suikers. Wat ze er allemaal in stoppen. Er zijn heel wat suiker-junks op deze aardbol. Als ze zich hiervan bewust zouden zijn zouden ze schrikken. Je merkt het pas als je met suiker stopt hoeveel beter (fitter) je gaat voelen. En dan niet voor een dag want dan heeft je lichaam er problemen mee en gaat jou geen fijn gevoel geven. Ik denk dat je na een paar weken hiervan een goed beeld gaat krijgen en jezelf echt veel beter gaat voelen zonder.

Persoonlijk denk ik dat als je je goed wilt voelen dat daar waarschijnlijk nog meer voor nodig is of kan zijn. Maar toch als je het bovenstaande nu gaat toepassen denk ik dat je voor 10% in level gaat stijgen. Het is geen garantie, maar och, test het gewoon eens uit. Wie weet…

Een leuke tip: Onderstaande E-book om 20 dagen suikervrij door het leven te gaan en je goed te voelen. Dit is echt een aanrader en zeer de moeite waard!

20 dagen Suikervrij

Klik op de knop hieronder om naar het E-book te gaan

Ga direct naar het E-Book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.