Milaan ontdekken: De modehoofdstad van de wereld

Kathedraal van Milaan (Duomo)

Milaan is een stad in Italië die bekend staat om haar mode en design. Maar er is veel meer in deze stad dan alleen kleding! Milaan is bijvoorbeeld de thuisbasis van een van de mooiste kerken ter wereld, de Duomo di Milano kathedraal. Deze kerk werd gebouwd in de 15e eeuw en is versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en beeldhouwwerken. Bovendien heeft Milaan een levendige kunstscène met veel trendy restaurants (en ook een aantal geweldige winkels). Als u op zoek bent naar een interessante stad om te verkennen, moet u Milaan zeker op uw lijstje zetten! En vergeet niet Leonardo da Vinci’s muurschildering “Het Laatste Avondmaal” te bekijken als je er toch bent. Eeuwen van kunst en cultuur hebben zich in Milaan afgespeeld!

Tradities Milanese cultuur

Tradities zijn een belangrijk deel van de Milanese cultuur. Van het traditionele voedsel dat bij speciale gelegenheden gegeten wordt tot de, zijn er een aantal tradities die het Milanese volk helpen definiëren. Een van de meest opmerkelijke tradities is het , een uitbundig feest dat op Paaszondag wordt gehouden. Het feest omvat gewoonlijk een verscheidenheid aan verschillende vleessoorten, en ook specialiteiten zoals , een soort gefrituurd gebak. Een andere traditie die door de Milanezen in acht genomen wordt is de , een speciale zegening die aan pasgeboren baby’s gegeven wordt. De ceremonie is bedoeld om het kind in de gemeenschap te verwelkomen en geluk te brengen. Tradities als deze helpen de Milanese cultuur uniek te maken en geven een gevoel van identiteit aan hen die Milaan hun thuis noemen.

Sommige van deze tradities dateren van eeuwen geleden, andere zijn betrekkelijk recent. Maar allemaal helpen ze een gevoel van identiteit en gemeenschap in de stad te scheppen. Een van de bekendste Tradities van de Milanezen is de kunst van La Scala, die al meer dan 200 jaar in de stad wordt opgevoerd. Andere Tradities zijn de Cioccolato Torino, een soort chocolade die in Turijn gemaakt wordt en waarvan Milanezen genieten tijdens de kerstdagen, en het Festa della Madonna delle Grazie, een religieus feest dat elk jaar op 15 augustus plaatsvindt.

Een andere traditie die ook nu nog gevierd wordt is het huwelijk van de beschermheiligen van de stad, de heiligen Ambrose en Augustinus. Elk jaar op hun feestdag dalen pasgehuwden af naar de Duomo om hun geloften te hernieuwen. Dit wordt gevolgd door een processie door de straten, waarbij de bruid en bruidegom overladen worden met rijst en confetti. 

Langs alle attracties met de tram

De bezienswaardigheden en geluiden van de stad komen tot leven aan boord van de historische tram in Milaan. Terwijl je langs alle bezienswaardigheden rijdt, kun je niet anders dan de prachtige architectuur en de levendige cultuur opmerken die deze stad zo bijzonder maken. De tram is een geweldige manier om alles te zien wat de stad te bieden heeft, en het is een leuke manier om je te verplaatsen. Als je op zoek bent naar een unieke manier om Milaan te beleven, ga dan zeker eens kijken bij de historische tram.

4 fijnste hotels in Milaan

WAT TE DOEN IN MILAAN

Kathedraal van Milaan (Duomo) (zie afbeelding)

De kathedraal van Milaan, of Duomo, is een van de meest iconische gebouwen in heel Italië. Hij staat in het centrum van de stad en is onmogelijk te missen. De bouw van de kathedraal begon in 1386, en het duurde bijna zes eeuwen voor ze voltooid was. Vandaag is het nog steeds een van de grootste kerken ter wereld, met een lengte van 157 meter en een breedte van 92 meter. De kathedraal herbergt ook enkele van de indrukwekkendste gebrandschilderde ramen en marmeren beeldhouwwerken. Bezoekers kunnen deze kunstwerken van dichtbij bewonderen door een rondleiding te volgen of door naar het dak te klimmen voor een vogelperspectief. Hoe je het ook verkiest te beleven, de Dom van Milaan zal je zeker de adem benemen.

Laatste Avondmaal van Da Vinci

Een van ’s werelds beroemdste schilderijen is het Laatste Avondmaal van Da Vinci. Het Laatste Avondmaal beeldt de laatste maaltijd uit die Jezus Christus met zijn discipelen had voordat hij gekruisigd werd. Het schilderij is geprezen om zijn realistische weergave van de figuren en zijn gebruik van licht en schaduw. Het Laatste Avondmaal heeft echter ook een verborgen betekenis die pas de laatste jaren aan het licht is gekomen. Volgens sommige geleerden bevat het Laatste Avondmaal een aantal symbolen die erop wijzen dat Judas Iskariot, een van de discipelen, Jezus verraden heeft. Zo zit Judas links van Jezus, terwijl de andere discipelen rechts zitten. Dit kan te maken hebben met het feit dat in Leonardo’s tijd werd de linkerkant geassocieerd met het kwaad.

Als je het Laatste Avondmaal zelf wilt zien, is het ondergebracht in de refter van de Santa Maria delle Grazie kerk. De kerk biedt ook rondleidingen aan die meer informatie geven over het schilderij en de geschiedenis ervan.

Galleria Vittorio Emanuele ll

Galleria Vittorio Emanuele ll is een met glas overdekte winkelgalerij in Milaan, Italië. Het werd voltooid in 1877, was ’s werelds eerste overdekte winkelcentrum en blijft een van de populairste toeristische bestemmingen in Milaan. De Galleria herbergt een aantal winkels van hoge kwaliteit, en ook verschillende cafés en restaurants. De centrale ligging maakt het een ideale plaats om Milaan te gaan verkennen. De Galleria valt ook op door zijn architectuur, die een 4 verdiepingen hoge smeedijzeren en glazen koepel heeft. De Galleria is genoemd naar Victor Emmanuel II, de eerste koning van Italië. Als je een plek zoekt om te winkelen terwijl je in Milaan bent, is Galleria Vittorio Emanuele ll de perfecte plek. Je vindt er van alles, van designerkleding tot plaatselijke souvenirs. En als je even pauze nodig hebt van het winkelen, zijn er genoeg plaatsen om een hapje te eten of te ontspannen met een kop koffie.

Shoppen in de “Gouden Vierhoek”

Winkelen in de “Gouden Vierhoek” van Milaan is een ervaring die je niet mag missen. Deze historische winkelwijk is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest iconische modemerken, en ook van een verscheidenheid aan unieke boetieks en winkels. Van high-end designer labels tot betaalbare streetwear, er is voor elk wat wils in de Golden Quadrangle. En met zijn centrale ligging en handige transportverbindingen is het gemakkelijk om je te verplaatsen en alles te verkennen wat dit winkelparadijs te bieden heeft. Dus of je nu op zoek bent naar een nieuwe outfit of alleen maar wilt windowshoppen, voeg de Golden Quadrangle zeker toe aan je lijst van must-visit bestemmingen in Milaan.

Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco is een kasteel in Milaan, Italië. Het werd in de 15de eeuw gebouwd en was ooit de zetel van de hertogen van Milaan. Tegenwoordig is het kasteel open voor het publiek en herbergt het een aantal musea, waaronder het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Muziekinstrumenten. Het Castello Sforzesco is een van Milaan’s populairste toeristische attracties.

Parce Sempione & Arco della Pace

Arco della Pace

Parce Sempione is een park in de stad Milaan, Italië. Het park herbergt verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Parco Sempione Boog en het Parco Sempione Museum. De Parco Sempione Boog is een triomfboog die in de 19e eeuw gebouwd werd om de overwinning van Napoleon Bonaparte in de Slag bij Austerlitz te herdenken. Het Parco Sempione Museum is een kunstmuseum dat een collectie schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken herbergt.

San Siro Stadion

Het San Siro Stadion is een wereldberoemd voetbalstadion in Milaan, Italië. Het is de thuisbasis van zowel AC Milan als Inter Milan, twee van de meest succesvolle voetbalclubs uit de Italiaanse geschiedenis. Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd in 1925, en het heeft in de loop der jaren talrijke verbouwingen ondergaan. Tegenwoordig heeft het een capaciteit van meer dan 80.000 toeschouwers. Het San Siro Stadion wordt algemeen beschouwd als een van de beste voetbalstadions ter wereld, en het is gastheer geweest voor talrijke belangrijke wedstrijden, waaronder de FIFA Wereldbeker van 1990 en de finale van de UEFA Champions League.

De wijk 1 Navigli

De wijk Navigli ligt in het zuidwestelijke deel van Milaan, Italië. De wijk is bekend om zijn kanalen, die oorspronkelijk werden aangelegd voor transport en irrigatie. Vandaag zijn de kanalen een populaire bestemming voor zowel toeristen als plaatselijke bewoners, en bieden ze een unieke blik op het verleden van de stad. De wijk herbergt ook een aantal restaurants en cafés, waardoor het de perfecte plaats is om te ontspannen na een lange dag sightseeing. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon een mooie plek zoekt om te wandelen, de wijk Navigli zal je zeker bevallen.

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Brera

De Pinacoteca di Brera is een van de oudste en belangrijkste kunstgalerijen in Italië. Ze werd in 1776 gesticht door de Oostenrijkers, die toen over Milaan heersten. De Pinacoteca herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen van de 14de tot de 20ste eeuw, waaronder werken van Leonardo da Vinci, Rafaël, Caravaggio en Rembrandt. Behalve schilderijen bezit de Pinacoteca ook een rijke collectie beeldhouwwerk, munten en oude voorwerpen. Bezoekers kunnen uren door de zalen dwalen, zich verwonderend over de rijkdom aan kunst die er tentoongesteld wordt. De Pinacoteca is echt een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis.

Cimitero Monumental di Milano

Het Monumentale Paleis van Milaan is een historisch paleis in het centrum van Milaan, Italië. Het paleis werd in de 13de eeuw gebouwd en diende als machtszetel van de familie Visconti. In de 15de eeuw werd de familie Visconti vervangen door de familie Sforza, die meer dan een eeuw over Milaan zou heersen. Het Monumentale Paleis werd tijdens hun heerschappij ingrijpend gerenoveerd. In de 17de eeuw werd het paleis door de Oostenrijkers verworven, en het bleef tot 1859 in hun handen. Het Monumentaal Paleis is sinds 1906 open voor het publiek. Het herbergt een aantal kunstgalerijen en musea, en ook een bibliotheek en archief. Het paleis biedt ook onderdak aan een reeks culturele evenementen het hele jaar door.

San Maurizio al Monastero Maggiore

San Maurizio al Monastero Maggiore is een kerk in Milaan, Italië, die even ten noorden van de Duomo ligt. De kerk werd oorspronkelijk in de 11de eeuw gebouwd, maar werd in de 16de eeuw na een brand grotendeels herbouwd. San Maurizio is bekend om zijn mooie renaissance architectuur en zijn trompe l’oeil plafondschilderingen. De kerk bevat ook de relikwieën van St. Maurice, een populaire heilige in middeleeuws Europa. Tegenwoordig is San Maurizio al Monastero Maggiore een populaire toeristische bestemming, en trekt ze bezoekers uit de hele wereld.

Brera de kunstenaarswijk

Brera de kunstenaarswijk is een van de meest unieke en levendige wijken van heel Milaan. Gevuld met smalle geplaveide straatjes en eerbiedwaardige gebouwen is Brera al eeuwenlang een centrum van artistieke activiteit. Brera is de thuisbasis van vele kunstgalerijen, en ook van de Brera Academie voor Schone Kunsten, een van de oudste en meest prestigieuze kunstscholen van Europa. Brera’s creatieve geest reikt verder dan de beeldende kunsten, en de buurt herbergt ook een aantal schrijvers, musici en acteurs. In Brera lijkt het alsof kunst overal is, en de sfeer is elektrisch van creativiteit. Bezoekers aan Brera voelen de verhalenrijke geschiedenis van de wijk en waarderen de hedendaagse levendigheid. Brera is echt een bijzondere plaats, eternaal verbonden met de kunst en cultuur van Milaan.

Bottenkapel San Bernardino

Bottenkapel San Bernardino

San Bernardino Bone Chapel is een kleine kerk in San Bernardino, Californië. De kerk werd in 1881 gebouwd door een groep Duitse immigranten, en is sinds de bouw versierd met menselijke beenderen. Hoewel het precieze aantal botten dat voor de versiering van de kapel gebruikt is onbekend is, schat men dat er meer dan 60.000 afzonderlijke botten zijn, waaronder schedels, dijbenen, en ribben. De botten zijn gerangschikt in allerlei patronen, waaronder sterren, kransen en kruisen. Bezoekers van de kapel maken vaak opmerkingen over de macabere schoonheid van de versieringen, en de kapel is de laatste jaren een populaire toeristische bestemming geworden. Hoewel het gebruik van menselijke resten in religieuze architectuur niet uniek is voor de San Bernardino Beenderen Kapel, is het zeker een van demeest ongewone en fascinerende voorbeelden.

Basilica di Sant’Ambrogio

De Basiliek van Sant’Ambrogio is een belangrijke kerk in Milaan, en een van de belangrijkste voorbeelden van de Lombardische romaanse architectuur. Ze werd in de 4e eeuw gebouwd en gewijd door Ambrosius, de bisschop van Milaan. De basiliek werd herbouwd in de 8e eeuw en opnieuw in de 10e eeuw, toen ze haar huidige vorm kreeg. De Basiliek is beroemd om haar heldere en elegante romaanse vormgeving, en om haar prachtige mozaïeken en fresco’s.

Porta Nuova

Porta Nuova is een van de drukste wijken van Milaan, en het is geen wonder waarom. De wijk is de thuisbasis van enkele van de beste winkels, eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden van de stad. Porta Nuova is ook een van de populairste toeristische bestemmingen in Milaan, dankzij de centrale ligging en de overvloed aan attracties. Van de iconische Bosco Verticale tot de majestueuze Boog van de Vrede, er is voor elk wat wils in Porta Nuova. Met zoveel te zien en te doen is het geen wonder dat Porta Nuova een van Milaan’s meest geliefde wijken is.

Colonne di San Lorenzo

De Colonne di San Lorenzo zijn een paar oude granieten zuilen die op het gelijknamige plein in Milaan, Italië staan. De zuilen zijn alles wat overblijft van een grotere tempel die in de 5e eeuw door invallen van barbaren verwoest werd. Niettemin blijven ze een belangrijk oriëntatiepunt in de stad en zijn ze een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en toeristen. De zuilen zijn ook een symbool van Milaan’s lange geschiedenis en van zijn status als voormalige hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. Elk jaar op 7 december wordt een traditioneel festival gehouden dat bekend staat als het “Festa delle Colonne” ter ere van de Zuilen van San Lorenzo. Tijdens het festival kunnen de plaatselijke bevolking en bezoekers genieten van muzikale optredens, traditioneel eten, en andere festiviteiten.

L.O.V.E. op het plein voor de Beurs van Milaan

L.O.V.E. is een beeldhouwwerk van kunstenaar Robert Indiana dat op de piazza van het stadscentrum van Milaan, Italië staat. Het L.O.V.E. beeld is gemaakt van aluminium en staat 16 voet hoog. Aan weerszijden van het beeld staat in blokletters het woord “liefde” geschreven, met een klavertjevier in de O. Het beeld was een geschenk van de kunstenaar aan de stad Milaan ter gelegenheid van Expo 2015. Het beeld is een populaire toeristische bestemming en selfie-plek in Milaan geworden.

Pinacoteca Amrosiana en Da Vinci Codex

Pinacoteca Amrosiana is een van de belangrijkste kunstmusea in Milaan. Het herbergt de Pinacoteca, die een grote en belangrijke collectie schilderijen uit de 14de tot de 18de eeuw bevat, en ook de Codex Atlanticus, een manuscript dat veel van Leonardo da Vinci’s tekeningen en geschriften bevat. Tot de schilderijen van de Pinacoteca behoren werken van Botticelli, Piero della Francesca, Caravaggio, en Titiaan. De Codex Atlanticus is een van de belangrijkste kunstvoorwerpen in het museum, en het geeft inzicht in Leonardo da Vinci’s gedachten en werk. De Pinacoteca Amrosiana is een must-bezoek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en geschiedenis.

 La Vigna – Wijngaard van Da Vinci

La Vigna – Wijngaard van Da Vinci was een van de meest productieve en gevierde kunstenaars van zijn tijd. Hoewel hij vooral bekend is om zijn schilderijen en uitvindingen, was hij ook een volleerd architect en beeldhouwer. La Vigna – Wijngaard van Da Vinci was een van zijn meest ambitieuze architectonische projecten. De wijngaard was ontworpen als een grandioos landgoed met een uitgestrekt gazon, statige bomen, en een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Jammer genoeg werd het project nooit voltooid wegens financiële moeilijkheden. La Vigna – Wijngaard van Da Vinci’s ontwerp wordt echter nog steeds bewonderd om zijn schoonheid en vindingrijkheid.

Milaan is een stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Er is voor elk wat wils in deze prachtige stad, van de kunst en architectuur van de Renaissance tot de mode en design van vandaag. Ik raad een bezoek aan Milaan ten zeerste aan voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis, of cultuur. Bedankt voor het lezen!

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Waarom watermeloen eten goed voor je is 

Watermeloen is een van de meest verfrissende en dorstlessende vruchten, perfect voor warme zomerdagen. Het bevat niet alleen weinig calorieën en vet, maar watermeloen is ook rijk aan vezels en eiwitten, waardoor het een geweldige snack is voor iedereen die gezonder wil eten. Dus de volgende keer op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar sappige watermeloen!

Lees verder

Hoe je je lichaam kunt ontgiften

Ben je klaar om je energiek en verjongd te voelen? Detoxen is een geweldige manier om de opeenhoping van gifstoffen in je lichaam te verwijderen, je immuunsysteem nieuw leven in te blazen en gezonde gewoonten te stimuleren. Het eten van meer vers fruit en groenten kan deze reiniging ondersteunen en tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen leveren zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die nodig zijn voor een optimale gezondheid. In deze blogpost bespreken we de basisprincipes van een succesvolle detox met uitsluitend natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten, evenals enkele tips over hoe je deze voedzame superfoods in je dagelijkse dieet kunt opnemen.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *