https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35 https://ui.awin.com/export-promotions/942789/190c1cd677b7acf4af06e790d67aaa35?downloadType=csv&promotionType=&categoryIds=®ionIds=&advertiserIds=&membershipStatus=joined&promotionStatus=

Popcorn: de perfecte snack voor een gezond dieet

Meisje met wit t-shirt geeft een bakje popcorn deze popcorn zit in een schaaltje

Vind je het lekker om junkfood te snacken, maar voel je je er schuldig over? Nou, raad eens – je kunt popcorn eten zonder je schuldig te voelen! Popcorn is een gezonde en licht verteerbare snack die perfect is om je trek te stillen. In deze blogpost bespreken we de gezondheidsvoordelen van popcorn en hoeveel popcorn je per dag kunt eten zonder dat het je dieet schaadt. Dus als je de volgende keer trek hebt, grijp dan naar een zak popcorn in plaats van een zak chips! Hou er wel rekening mee dat we dan de popcorn bedoelen waar geen suikers zijn toegevoegd!

Waarom is popcorn beter dan chips?

Waarom is popcorn beter dan chips? Popcorn is een volkoren graan dat veel gezondheidsvoordelen heeft. Het bevat vezels, die je helpen je vol te voelen en zelfs hartziekten kunnen voorkomen door het cholesterolgehalte in je bloed te verlagen! Popcorn bevat ook antioxidanten zoals polyfenolen – deze beschermen tegen kanker veroorzakende vrije radicalen (onstabiele moleculen die ontstaan als zuurstof in wisselwerking treedt met bepaalde stoffen). Antioxid-rijke voedingsmiddelen zijn belangrijk voor de algehele gezondheid en kunnen aandoeningen als hartziekten, kanker en de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen.

Weinig calorieën

Behalve gezond is popcorn ook een zeer bevredigend tussendoortje. Een grote portie luchtgepofte popcorn bevat slechts ongeveer 30 calorieën, waardoor het een prima keuze is als je een calorie-arme snack zoekt. En in tegenstelling tot chips, die veel ongezond verzadigd vet en natrium bevatten, is popcorn relatief laag in deze beide voedingsstoffen.

Aanbevolen hoeveelheid

Hoeveel popcorn kan ik per dag eten? Je kunt tot drie kopjes gepofte popcorn per dag eten zonder nadelige effecten op je dieet. Deze hoeveelheid levert ongeveer 150 calorieën – genoeg om je honger te stillen zonder je systeem te overladen met ongezond junkfood! Als je op zoek bent naar een tussendoortje, grijp dan naar een zak popcorn in plaats van een zak chips. Je doet je lichaam een plezier door dit gezonde en lekkere tussendoortje te eten!

Waarom popcorn?

-Popcorn is een volkoren graanproduct dat veel voordelen voor de gezondheid heeft.

-Het bevat vezels, die je helpen je vol te voelen en zelfs hartziekten kunnen voorkomen door het cholesterolgehalte in je bloed te verlagen!

-Popcorn bevat ook antioxidanten zoals polyfenolen – deze beschermen tegen kanker veroorzakende vrije radicalen (onstabiele moleculen die ontstaan als zuurstof in wisselwerking treedt met bepaalde stoffen).

-Behalve gezond is popcorn ook een zeer bevredigend tussendoortje.

-Een grote portie luchtgepofte popcorn bevat maar ongeveer 30 calorieën, waardoor het een prima keuze is als je een calorie-arme snack zoekt.

-En in tegenstelling tot aardappelchips, die veel ongezond verzadigd vet en natrium bevatten, is popcorn relatief laag in deze beidevoedingsstoffen.

-Je kunt tot drie kopjes gepofte popcorn per dag eten zonder nadelige gevolgen voor je dieet.-Deze hoeveelheid levert ongeveer 150 calorieën – genoeg om je honger te stillen zonder je systeem te overladen met ongezond junkfood!

-Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een tussendoortje, grijp dan naar een zak popcorn in plaats van een zak chips. Je doet je lichaam een plezier door dit gezonde en lekkere tussendoortje te eten!

Conclusie:

Popcorn is het perfecte tussendoortje omdat het veel gezondheidsvoordelen heeft en licht verteerbaar is. Een grote portie bevat slechts 30 calorieën, waardoor het een uitstekende keuze is als onderdeel of geheel van iemands maaltijdplan als je probeert af te vallen of gewichtsverlies in het algemeen vol te houden. Het levert ook vezels

Ziek worden op vakantie

Heb je het gevoel dat je altijd ziek wordt als je op vakantie gaat? Je bent niet de enige. Het blijkt dat daar een reden voor is: ons lichaam is eigenlijk vatbaarder om ziek te worden als we op vakantie zijn. Dit komt omdat we meestal actiever zijn en veel overtollige energie hebben, wat ons immuunsysteem uit balans brengt.

In deze blogpost gaan we na waarom dit gebeurt en bespreken we enkele tips om te voorkomen dat je ziek wordt op vakantie!

Lees verder

Stedentrip Valencia

Stel je voor dat je door eeuwenoude geplaveide straten loopt, omzoomd met prachtige architectuur, en dan stopt om te genieten van een heerlijk paella diner op een charmant terras met uitzicht op de Middellandse Zee. Klinkt dat niet als een paradijs? Maak je dromen werkelijkheid door vandaag nog je vakantie naar Valencia te boeken.

Lees verder

Bijgeloof

Bijgeloof zijn overtuigingen die al eeuwenlang bestaan. Ze zijn terug te voeren op verschillende culturen en hebben, afhankelijk van de persoon, verschillende betekenissen en doeleinden.

Lees verder

Hoe te kiezen voor een leven met meer energie

We weten allemaal hoe het voelt als we niet genoeg energie hebben. Je bent moe, je geest is wazig, en alles is een strijd. En hoewel het niet altijd makkelijk is om meer energie te krijgen, zijn er wel degelijk dingen die je kunt doen om het proces te versnellen. Dus als je je uitgeput voelt en een snelle oppepper nodig hebt, lees dan verder voor wat tips over hoe je snel meer energie krijgt!

Lees verder

Samenzweringstheorieën

Heb je wel eens het gevoel dat je gecontroleerd wordt door iets of iemand die je niet kunt zien? Dat er een verborgen kracht aan het werk is, die gebeurtenissen manipuleert en de wereld om je heen beheerst? Als dat zo is, geloof je misschien in samenzweringstheorieën.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.