Sport outfit in de winter

Waar kun je je sportoutfit kopen?

De winter-trainingen buiten kunnen heftig zijn. Soms is het moeilijk om uit je sportbroek te komen als de temperaturen dalen en je komt in een warme woning. Je benen zien blauw van de kou. Het is dan zeker geen goed idee om te gaan hardlopen of sporten buiten in een flinterdunne legging. Gelukkig maken veel merken uitrusting die sterk genoeg zijn om koude buitentrainingen en de ijskoud naar de sportschool toe te weerstaan. Er is dus geen excuus meer om niet naar buiten te gaan of om buiten te gaan sporten. Hier zijn mijn keuzes voor stylvolle kleding die je tijdens je trainingen warm houden. Terwijl jij je stoer blijft bewegen door wind en regen:

Een sporttas die tegen de winterkou kan

Je gaat naar je sport en wil dat je sportkleding droog en warm blijft. Dat als het regent of het sneeuwt je kleding niet nat wordt voordat je deze aan kunt doen. Investeer dus altijd in een goede (mooie natuurlijk ook) sporttas. Er zijn vele te verkrijgen. Afhankelijk van welke sport je doet kun je de grootte hiervoor aanpassen. Fijn is als de tas voldoende vakken heeft om je spullen veilig op te bergen. Fijn is ook als deze makkelijk te dragen is op je schouders.

Shop je tas bij Aktiesport! Klik hier

Doe een broek over je legging als je naar je training gaat

Ben je ooit op een koude, modderige dag naar de sportschool geweest. Daar aangekomen was je broek nat en doorweekt. Daarna sport je niet fijn meer. Hier wat fijne broeken om in de winter te dragen geselecteerd. Hoe hoe nat je ook wordt, je voelt je fris als je de sportschool ingaat. Deze broeken (dames en heren) zijn tijdloos, overal en altijd te dragen. Ze mogen zeker niet ontbreken in je trainingsgarderobe.

Draag iets op je hoofd als je buiten traint

Als het gaat om een ​​wintertraining in de buitenlucht, moet je je hoofd en oren warm houden. Of dat warmte verlies nu wel of niet door je hoofd gaat, soms is het fijn om iets op je hoofd te dragen. Ook zeker om je voorhoofd en je oren te beschermen. De ene kiest voor een muts, de ander kiest voor een hoofdband, dit is persoonlijk. Via Running Direct heb ik er wat geselecteerd. En zeg nou zelf: het oog wilt ook wat?

Handschoenen die je tegen de kou beschermen

Niet onbelangrijk is dat je je handen en je vingers goed beschermt tegen de kou. Bij verschillende sporten buiten beweeg je niet of nauwelijks je handen en je vingers. Kom maar eens van de kou weer binnen, misschien ken je dat tintelend gevoel? Draag daarom goede beschermende handschoenen. Bij Aktiesport hebben ze hiervoor een enorm assortiment.

Klik hier voor warme sportkleding

Draag warm thermo-ondergoed

Het beste als je buiten gaat trainen werkt dunne laagjes. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar thermo-ondergoed. Om eerlijk te zijn draag ik deze vaak ook thuis. Bij De sportkleding specialist heeft hierin een fijn en groot assortiment. Met prijzen die zeker niet de pan uitrijzen.

Draag lekkere warme sokken

Sokken zijn zo belangrijk. Als deze niet goed zitten kunnen ze zorgen voor blaren en dat is geen pretje. Doordat in de winter je voeten kouder zijn voel je deze niet zo snel opzetten. Je kunt dit verhelpen door goede sokken te dragen.

Goed passende schoenen

Of je nu gaat wandelen, hardlopen of fitnessen, zorg altijd voor goede schoenen. Ik weet (uit ervaring) dat je schoenen kunnen zorgen voor blessures. Je kunt overal op besparen, maar bespaar niet op je sportschoenen. Zorg dat ze goed zitten, ruim genoeg zijn en nergens knellen. En wat ook belangrijk is: Wat voor loper ben je? Wat voor soort pronatie heb jij? Kort gezegd zijn er drie soorten pronatie. Naast de grootste groep van neutrale hardlopers, zijn hardlopers welke meer dan “normaal” proneren, of te wel overpronatie (ook wel antipronatie hardloopschoenen genoemd). Daarnaast zijn er runners welke juist minder proneren, of te wel onderpronatie (ook wel supinatie genoemd). Hier kunnen ze je alles over vertellen bij Running Direct, zij zijn hierin gespecialiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *