Sportvasten

Ken je dat gevoel. Je gaat met een dieet beginnen en dat werkt. De eerste 6 kilo’s die vliegen eraf. Daarna gaat het langzamer en vooral moeizamer. Dat was ook mijn probleem.

Ik ben een paar jaar geleden gestopt met roken en daardoor erg veel aangekomen. Door van levenswijze te veranderen, mijn manier van eten aanpassen, was ik inmiddels kilo’s afgevallen. Maar toen stopte het. Ik had toch echt nog 4 kilo op mijn teller staan om af te vallen. Maar helaas dit lukte mij niet. Zag ik wat over het hoofd, was er wat mis met mij, zat ik in de overgang, had dit met hormonen te maken. Ik heb veel gezocht, maar het antwoordt nooit gevonden, waarom ik niet of nauwelijks meer afviel. Het motiveerde mij totaal niet. Maar de kilo’s die er nu af waren wilde ik er niet meer bij. Maar wat moest ik doen om verder af te vallen?

Niet sportief en toch afvallen

Ik was nooit heel erg sportief geweest, maar had naast mijn nieuwe levenswijze van gezond eten toch de motivatie gevonden om iedere dag te gaan wandelen. Ooit wilde ik mijn conditie op gaan bouwen. Misschien viel ik dan ook weer extra af? Misschien was het mogelijk om dit gelijk aan te pakken.

Ik kwam toevallig een kennis tegen die er zo goed uitzag. Zij had een beetje dezelfde levenswijze. Was ook een tijd geleden gestopt met roken. Aangekomen, niet erg sportief, maar toch ondanks dat door wilskracht een paar kilo afgevallen, maar nog niet genoeg. Maar wat zag ze er goed uit! Haar huid glansde. Ze vertelde mij dat ze een fitness abonnement had en ze iedere dag minimaal 5 kilometer wandelde.

Ze was in aanraking gekomen met sportvasten, daardoor kilo’s afgevallen in een korte tijd. Door het sportvasten had ze in deze korte tijd ook veel meer conditie op kunnen bouwen. Wat was ik nieuwsgierig, want dat wilde ik ook wel. Het klonk bijna als een sprookje, maar toch zag ik het resultaat bij haar. Ze straalde. Dat wilde ik ook. Ze gaf mij een adres en daar moest ik maar eens naar bellen. Het was onder begeleiding van een sportadviseur. Je zou goed begeleid en in de gaten gehouden worden.

De volgende dag heb ik direct een afspraak gemaakt.

Vragen voordat je gaat beginnen

De volgende vragen werden mij gesteld:

 • Of ik behoefte aan zoet eten of het moeten eten had
 • Te hoof vetpercentage (terwijl je gezond en netjes eet)
 • Dipjes en wisselend energieniveau gedurende de dag
 • Last van vermoeidheid
 • Behoefte aan koolhydraten

Bovenstaande kon ik bevestigen.

Daarna moest ik op een formulier onderstaande beantwoorden met JA of NEE

 1. Ben je echt gemotiveerd je leven te veranderen en te starten met sportvasten om af te vallen, vitaler te worden en betere sportprestaties te kunnen leveren?
 2. Ben je in staat tijdens de laatste afbouwdag, de vastendagen en de eerste opbouwdag minder hard te werken of vrij te nemen (bv een lang weekend)?
 3. Kun je 20 minuten achtereenvolgens te sporten?
 4. Gebruik je geneesmiddelen (met uitzondering van de anticonceptiepil)?
 5. Ben je onder behandeling van een arts voor een ziekte?
 6. Heb je nu of in het verleden te kampen gehad met een eetstoornis?
 7. Ben je van plan ook na de sportvastenkuur te blijven sporten?

Als je vraag 1, 2, 3 en 7 met JA hebt beantwoord en vraag 4, 5 en 6 met NEE ben je geschikt om te sportvasten.

Nou ik was dus geschikt om door te gaan naar de volgende ronde!

Geschikt voor de volgende ronde

Maar wat hield het in? Ik zou gaan omschakelen van suiker naar vetverbranding. Hierdoor ging ik de metabole switch maken. Ik zou me gezonder, vitaler gaan voelen en een betere conditie gaan krijgen. Dit betrof een kuur van 10- daagse trainingsmethode.

De prognose, als ik alles netjes zou volgen zou 2 tot 6 kilo afvallen met een maximale vetverbranding. Ook zou ik minder last krijgen van energiedipjes.

Het klonk allemaal heel goed en ik maakte een afspreek voor mijn Intake

Hierbij werd  ik gewogen, gemeten en allerlei test moest ondergaan. Alles werd nauwkeurig genoteerd en was zeer professioneel. Er werd mij uitgelegd dat Sportvasten een levensstijl is en geen dieet. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode. Je traint je lichaam in slechts 10 dagen om de switch van suiker- naar vetverbranding te maken. Door deze switch zou het mogelijk moeten zijn (ook bij mij) om meer vet te verbranden waardoor ik af zou gaan vallen en meer energieker en fitter te worden. Dat klonk bijzonder goed! En ik was erg gemotiveerd. Ik had er zin in!

De eerste drie dagen bouwde ik mijn voeding af en nam ik de metabolic switch en deed iedere dag een cardio training op de fiets, hardlopend of op de crosstrainer van 30 minuten.

Ik moest er voor zorgen dat mijn hartslag 30 minuten boven 120 slagen per minuut zou komen. Ik kreeg een schema wat ik mocht eten en ik volgde dat zeer trouw.

De tip was ook dat ik veel water tussendoor zou drinken. Ik mocht ook nog mijn thee en koffie, maar met mate.

Mijn nieuwe levenstyle

Mijn nieuwe levensstijl was begonnen. Ik nam mijn voedingssupplementen tijdens mijn kuur. Tijdens de kuur werd ik met urinetesten begeleid, waarmee gemeten wordt in hoeverre de “metabolic switch” al was gemaakt en het lichaam echt van suikerverbranding was overgeschakeld naar vetverbranding. Dit was eigenlijk al heel snel. Ik vond het erg goed om dit te zien, dit motiveerde mij enorm. En dat was maar goed ook want daarna ging ik 3 dagen vasten. Motivatie

Daarna ging ik drie dagen vasten. Ik dacht dat dit nooit zou kunnen, maar door de switch en de supplementen viel dit erg mee. Ik had wonderbaarlijk geen honger!

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt.

Op de vastendagen neem je alleen nog kleine hoeveelheden sap. Doordat je deze dagen een groot tekort aan calorieën en suikers creëert en daarnaast sport gaat je lichaam de switch maken naar vetverbranding.

Na deze 3 dagen mocht had ik opbouwdagen . Wat inhield dat ik mijn lichaam weer langzaam liet wennen aan vast voedsel. Vooral met eiwit- en vetrijke voeding zodat je nog goed van je vetverbranding kan profiteren.

Na 10 dagen was de eindmeting en het resultaat!

Natuurlijk was ik al op de weegschaal gaan staan en ik was 4 kg afgevallen! Net na het vasten was dit zelfs 5 kg, maar als je daarna weer gaat opbouwen met eten houdt je ook meer vocht vast. Ik was van 79 kg naar 75 kg gegaan. Duidelijk in de meting kwam naar voren dat ik bijna niets in mijn spieren was afgevallen, maar echt in mijn vetpercentage dit wel voor 90%, daar was ik erg blij mee. Dus de slechte kilo’s waren er vanaf. En van mijn buik was wel 6 centimeter af. Wat je gelijk aan je kleding merkt natuurlijk.

Mijn resultaat

Het was echt goed gegaan met een super resultaat.

Alles werd weer gewogen en gemeten. En mijn nieuws was bijzonder goed! Ik had de metabole switch gemaakt.

Wat ik verder heb opgepakt en niet meer losgelaten is mijn conditie! Waardoor ik geen terugval meer heb gehad in mijn gewicht en conditie. Vooral mijn sportiviteit is echt door dit metabole switch bijna uit de pan gerezen.

Het is nu 3 jaar geleden dat ik het sportvasten-plan heb gedaan. Mijn levensstijl is ontzettend veranderd. Voor die tijd had ik moeite om 5 km te wandelen. Wat ik nu op dit moment doe (ik heb dit opgebouwd)
Ik wandel meer dan 10.000 stappen per dag. We hebben tegenwoordig een hond en we moeten erop uit. Dus iedere dag wel lange wandelingen.

3 keer per week jog ik (of hardlopen, maar ik ga niet snel) ongeveer 5 kilometer per keer.

En ik doe aan sloeproeien. Dit is een sport daar train je alle spieren mee. Tussen door heb ik ook nog 2 keer per week de Miloncircel (fitness) getraind, maar eerlijk gezegd werd dit teveel. Wat ik nu doe vind ik leuk en wil ik zolang dit kan in mijn leven houden.

Ik zeg altijd: “als ik dit kan, dan kun jij het zeker!”

Wil je op een verantwoordelijke manier blijvend afvallen ga dan voor Het sportvasten en meldt je aan

Make the Switch

Wil je afvallen en een betere conditie?

Je fit en fijn voelen?

 

Klik hier voor informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *