Fitness training thuis

Wat voor artikelen heb je hiervoor nodig?

Waarom zou je in deze tijden niet gewoon thuis jet fitness-training oppakken? Ook al heb je een kleine ruimte, deze kun je hiervoor al goed benutten.

Geld besparen is een van de beste voordelen van thuis sporten. Je bespaart geld omdat er geen lidmaatschapskosten zijn. Je hoeft niet te betalen voor parkeren of benzine. En het is ook niet belangrijk wat je aan moet doen voor stijlvolle trainingskleding. Ja, je zult apparatuur moeten kopen, maar er is niet veel nodig om een ​​eenvoudige thuisgymnastiek in te richten.

Voor mij is en is de beste trainingsapparatuur voor thuis altijd apparatuur geweest die klein, compact is en zo min mogelijk ruimte inneemt. Het moet natuurlijk ook effectief zijn.

Als je op zoek bent naar fitnessapparatuur voor kleine ruimtes, dan heb ik je. Hieronder staan ​​11 apparaten die u zullen helpen uw fitnessdoelen te bereiken zonder veel kostbare ruimte in beslag te nemen.

Weerstandsbanden (in meerdere kleuren verkrijgbaar)

Weerstandsbanden zijn het ultieme in ruimtebesparende trainingsapparatuur. Ze nemen vrijwel geen ruimte in beslag en wegen bijna niets, maar zorgen toch voor een zeer effectieve training.

Weerstandsbanden kunnen worden gebruikt voor allerlei trainingen. Bijvoorbeeld het activeren van kleine spieren, opwarmen voor een training, een extra uitdaging toevoegen aan bepaalde oefeningen (denk aan: hip thrusts en squats) Je kunt ze zelfs gebruiken om kracht mee op te bouwen als weerstandstraining nieuw voor je is. De Cross Training Weerstandsband  208 x 0,45 x 2,90 cm van Gorilla Sports maakt gerichte weerstandstraining mogelijk waarmee je je spieren op verschillende manieren kunt versterken. Met de elastische trainingsband breng je afwisseling in je work-out. Tegelijkertijd verhoog je de intensiteit van je oefeningen door de weerstand van de fitnessband.

Springtouw

Een springtouw is een uitstekende manier als het gaat om ruimtebesparende trainingsapparatuur. Het geeft je een geweldige cardiotraining. Het probleem is dat niet alle kleine ruimtes voldoende ruimte hebben om het touw vrij te laten slingeren. Je kunt deze training ook heel goed buiten doen. Zelfs professionele sporters trainen met een springtouw. Je kunt hiermee perfect je kracht en uithoudingsvermogen mee trainen. Je kunt een springtouw ook heel gemakkelijk ergens mee naartoe nemen. Dit springtouw zorgt voor een goede grip. Slechts tien minuten intensieve spring-training wordt beschouwd als effectief om vetverlies te bevorderen. Het verbetert je conditie enorm.

Verstelbare Dumbells

Verstelbare Dumbells

Deze dumbellset 30 kg kunststof is ideaal om spierkracht te ontwikkelen (armen, schouders en borst). De halterset wordt geleverd met 8 schijven van 2,5 kg, 4 schijven van 1,25 kg en 2 stangen van ruim 2,5 kg. Te licht of te zwaar?

Een bekend fenomeen in elke sportschool is het volgende. Fanatieke, vaak onervaren sportschoolbezoekers doen oefeningen – zoals ‘biceps curls’ – met veel te zware gewichten. Hun hele lichaam schudt van voor naar achter om de dumbell te kunnen optillen. Dit mist volledig belang en de kern van de oefening: het isoleren van één spiergroep. Hierdoor ontstaan er binnen de kortste keren rugblessures. Als je bedenkt dat ’s werelds beroemdste bodybuilder, Arnold Schwarzenegger, veel van zijn biceps-training deed met gewichten van 8, 10, 12 en 14 kg, zul je je realiseren dat 15 kg per arm voor de meeste mensen voor die tijd meer dan genoeg is.

Wil je toch wat zwaarder trainen, dan kun je natuurlijk een paar extra halterschijven aanschaffen die je moeiteloos op de halters schuift.

Met dumbells zijn veel oefeningen mogelijk en ze stellen je instaat om vrijwel alle spiergroepen te trainen. Waarom veel proffesionele sporters kiezen om met losse gewichten te trainen is omdat het lichaam niet geholpen wordt met de dumbells. Bij het trainen op machines blijven vaak de spierhechtingen achter in de ontwikkeling. Deze worden wel getraind met de dumbells. Tal van voordelen dus en gewoon lekker thuis!

Een loopband

Toe te passen voor

  • Frequente en lange trainingen
  • Cardio training
  • Slow walking (revalidatie)
  • Walking
  • Jogging
  • Fitness-georiënteerde looptraining
  • Prestatiegerichte looptraining
  • Verbetering van de algemene conditie
  • Vetverbranding

Balanskussen of wiebelkussen

Door het materiaal en de bijzondere vorm maakt een schommelzitje of een balanszitje dynamische zithoudingen mogelijk. Hiermee train je je rugspieren. Ook oefen je de interactie tussen sensorisch en motorisch (sensorisch motorisch systeem). Schommelkussens kunnen ook helpen om je te concentreren en langer te zitten, bijvoorbeeld voor mensen met ADHD.

Balance Board met Weerstandsbanden

Thuis coördineren, balanceren en blessures voorkomen? Met dit balansboard werk je snel en efficiënt aan al deze punten en vergroot je je kansen op betere resultaten bij andere oefeningen! Het balans board is ideaal voor balansoefeningen, coördinatietraining en blessurepreventie. Door verschillende oefeningen op het balance board uit te voeren (inclusief weerstandsgrepen), kun je het meeste uit de oefeningen halen, omdat je niet alleen moet oefenen, maar ook je evenwicht moet bewaren. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de training sneller resultaat behaalt en tegelijkertijd je coördinatie aanzienlijk verbetert.

Fitness Tube set van 3 stuks

Deze Fitness Tube set is de perfecte tool om voor een ‘bovenlichaamtraining’. De borstspieren, biceps, triceps en schouders komen hierbij aan bod. Je ontvangt een set met drie weerstandsbanden (rood, groen en blauw), twee handgrepen en een opbergtas. Laat die krachttraining maar komen!

Dankzij de zachte handgrepen, gemaakt van schuim, heb je een goede en comfortabele grip. Iedere weerstandsband heeft een bepaalde sterkte. Blauw = licht, rood = medium, groen = zwaar.

Met behulp van deze Fitness Tube set verbeter je jouw fitheid en lichamelijke prestaties. Een klassieker die niet in jouw assortiment mag ontbreken! Je kunt hiermee onder andere de volgende oefeningen doen: Standing reverse fly high, Standing reverse fly low, Standing side raise, Resisted push up small, Stiff leg deadlift en de Standing one arm front raise. Zoals je ziet, variatie genoeg!

Buikspiertrainer

Met deze luxe buikspiertrainer met kussens kunt je op traditionele wijze je buikspieren trainen. Met dit apparaat kun je sit-ups doen zonder je rug of nek te belasten. Sit-ups zijn niet iets wat iedereen leuk vindt. Veel mensen hebben hier erg veel hekel aan omdat het erg arbeidsintensief is. Het veroorzaakt ook vaak nek- en rugklachten. Desalniettemin zijn sit-ups, als ze goed worden uitgevoerd, een uitstekende manier om je buikspieren te trainen. Met behulp van deze buikspiertrainer kun je sit-ups doen zonder het risico van overbelasting van je nekspieren: je hoeft je armen niet achter je hoofd te leggen, je nek wordt comfortabel ondersteund door een kussen. Met behulp van een buiktrainingsapparaat zijn sit-ups veel gemakkelijker geworden.

Ab Wheel

Een buikspierapparaat dat geschikt is voor mannen én vrouwen die er vol voor willen gaan en écht sterke buik -en rugspieren willen creëren: dat is de Ab Wheel! Bovendien bewandel je met de Ab Wheel de kortste route naar een strakke buik! Maar niet alleen voor je buik doet de Ab Wheel wonderen. Dit wiel (wheel) traint ook jouw rugspieren. Het zal in het begin wennen zijn omdat de ab Wheel erg inwerkt op al je spieren. Start hiermee altijd rustig. Niet alleen is dit apparaat geschikt om je rug- en je buikspieren flink te boosten. Je kunt dit ook als onderdeel van een revalidatietraining gebruiken. Door een paar keer per week met de ab wheel te trainen ga je snel resultaten zien!

Fitness bal

Trainen met een fitness bal is zo veelzijdig. Je kunt er al je spiergroepen mee trainen. bijvoorbeeld je bovenbenen, buik, hamstring en kuiten kun je hier erg goed mee trainen. En hoe simpel is het eigenlijk? Ze zijn te koop in vele verschillende gewichten.

Dit is maar een klein assortiment.

Kijk voor meer bij Gorillasport!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.