Toepassing van essentiële oliën

Hoe gezond zijn essentiële oliën. Waar worden deze van gemaakt en hoe kan ik deze het beste gebruiken.

Essentiële oliën zijn geconcentreerde extracten van verschillende planten. De oliën worden vaak gebruikt bij aromatherapie en natuurgeneeskunde. Er zijn heel veel verschillende geneeskrachtige bloemen en planten. Onze zeer verre voorouders wisten dit al. Zij hadden niets anders dan deze kruiden en planten om te kunnen genezen. Toch is de kennis meer vervaagd nadat we met medicijnen gingen werken. Veelal van de natuurlijke medicijnen worden wel van planten gemaakt. Kruiden hebben net als ons lichaam een zelf herstellend vermogen. Daarom kunnen zij zo goed ons bij het herstel ondersteunen.

In dit artikel gaan we in op de geneeskrachtige oliën, maar Let op dit is niet bedoeld om de reguliere gezondheidszorg te vervangen. Raadpleeg bij twijfel altijd een dokter!

Wat is essentiële olie?

Essentiële oliën zijn vloeibare extracten van verschillende heilzame planten. Essentiële oliën hebben vaak een veel sterkere geur dan de planten waar ze van gemaakt worden. Dit komt omdat ze meer actieve ingrediënten bevatten. Dit heeft te maken met de hoeveelheid plantaardig materiaal die nodig is om etherische olie te maken.

Het maken van de olie

Dit gebeurt op verschillende manieren namelijk:

Stoom- of waterdestillatie

Dit proces laat water of hete stoom door de planten stromen en trekt de essentiële verbindingen weg van het plantaardig materiaal.

Koud persen

Dit proces werkt door het mechanisch persen of persen van plantaardig materiaal om essentiële sappen of oliën vrij te geven. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het ruiken van de frisse geur van citroen na het persen of raspen van een citroenschil.
Na het halen van de actieve stoffen uit het plantaardig materiaal, kunnen sommige fabrikanten ze toevoegen aan een dragerolie om meer product uit dezelfde hoeveelheid essentiële olie te halen. Deze producten zouden niet langer pure essentiële oliën zijn, maar een mengsel.

Toepassingen

Voor de cosmetica- en make up industrie

Makers van de olie gebruiken essentiële oliën om een ​​reeks producten te maken. De cosmetica- en make-upindustrie gebruiken essentiële oliën om parfums te maken. Ze voegen de geur toe aan crèmes en lichaamsproducten.

Voor de Natuurgeneeskunde

Veel natuurgeneeskundigen, zoals aromatherapeuten, gebruiken essentiële oliën. Bij aromatherapie worden de geuren door de lucht verspreidt. Dit kan heilzaam zijn omdat wij deze oliën op deze manier inademen.

Voor de aromatherapeuten

Aromatherapeuten zijn van mening dat het inademen van essentiële oliën hen in staat zou kunnen stellen de longen en de bloedbaan binnen te dringen. Hierdoor kunnen oliën door goede verbindingen het lichaam ten goede kunnen komen. Denk maar eens aan je Vaprorub (menthol creme) om je sinussen te reinigen, zodat je weer beter kunt ademen. Dit is ook een vorm van aromatherapie. Het kan je zelfs helpen om minder kortademig te zijn.

Waarschuwing!

Mensen mogen essentiële oliën nooit rechtstreeks op de huid aanbrengen zonder ze te verdunnen. Het is ook gevaarlijk om essentiële oliën door te slikken. Essentiële oliën zijn niet alleen extreem geconcentreerd, maar ze kunnen ook de gevoelige cellen in het lichaam irriteren. In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen orale capsules innemen die etherische oliën bevatten. Mensen mogen dit echter alleen doen onder toezicht van een arts. Zorg altijd dat er geen oliën in de buurt van kinderen en huisdieren staan. Let ook op dat de olie niet in de buurt komt van de mond, ogen, oren, anus en vagina.

Wat artikelen uitgelicht om de essentiële olien mee te verdampen

Chi Space Aroma Diffuser 

Chi Space Aroma Diffuser

De Chi Space Aroma Diffuser is een aromaverstuiver met sfeerlicht. De verstuiver verdampt tot 8 uur je favoriete etherische olie en bevochtigt en zuivert tegelijkertijd ook de lucht. U kunt kiezen voor een intense of juist voor een zachte verdamping of voor de intervalfunctie. De aromaverstuiver werkt met ultrasone techniek. Hierdoor wordt het water en de etherische olie verdeeld in miljoenen microdeeltjes. Er ontstaat een zeer fijne waterdamp die als een mist uit de aromaverstuiver komt. Naast de geur en het effect van de etherische olie wordt ook de waterdamp verspreid. Hierdoor wordt de ruimte meteen subtiel bevochtigd. Tot slot heeft deze elektrische geurverspreider een ioniserende werking: de luchtkwaliteit verbetert door meer negatieve ionen in de lucht. In combinatie met de essentiële oliën die al van nature een luchtzuiverende functie hebben.

De glazen kap van de Space verdamper is roségoud, het is een echte eyecatcher voor ieder interieur. In het spiegelende glas wordt de ruimte waarin de Space staat weerkaatst, waardoor de diffuser op gaat in zijn omgeving. De diffuser heeft een lichtstand die aangezet kan worden voor een extra magische sfeer in het donker met een spannend lichteffect.

Chi Space Aroma Diffuser:
– verdampt tot 8 uur uw favoriete etherische olie;
– bevochtigt en zuivert de lucht;
– een eyecatcher met een roségoude kap die de ruimte weerspiegelt;
– met een spannend lichteffect voor in het donker.

Hoe te gebruiken?
Voordat u de verdamper aanzet vult u deze met water en een aantal druppels etherische olie. Vervolgens maakt u een keuze uit zachte verdamping, intensieve verdamping of interval.

Chi Aromadiffuser Fair

Chi Aromadiffuser Fair

Voor het verdampen van etherische olien.

 Luchtzuivering
 Geurbeleving
 Ontspanning

Specificaties:

– Druppel het gewenste aantal druppels in het aluminium bakje (tussen de 10 en de 80)
– Aanbevolen voor een oppervlakte tot maximaal ± 20m²
– Verbruik 10 watt per uur.
– Voedingingang: 240V, 50/60Hz (stopcontact)
– Afmetingen: Ø 8 x H 7 cm

Hoe te gebruiken?
Je stopt de deze in het stopcontact. Druppel het gewenste aantal druppels etherische olie of mix in het aluminium bakje (maximaal tot het streepje ‘max’) en zet de verdamper aan met de schakelaar. Het bakje wordt 30 tot 40 graden warm waardoor de geur van de olie op subtiele wijze wordt verspreid door de ruimte. De verdamper wordt dus niet heet, dit kunt u dus ook niet voelen daar de temperatuur rond de eigen lichaamstemperatuur ligt. Dit is een bewuste keuze: door deze ingestelde temperatuur is de verdamper veilig met kinderen in de buurt. Daarnaast is essentiële olie vluchtig en verdampt van nature uit zichzelf. Door de lichte verwarming wordt de verdamping gestimuleerd waardoor de geur sneller en beter verspreid wordt.

Chi Aromastream

Chi Aromastream

Een heerlijke geur die in uw woning wordt verspreid

Algemeen
Chi Aromastream 1st is een elektrisch apparaat die een schone, veilige en doeltreffende methode aanbiedt om essentiële oliën te verspreiden zonder dat daarbij warmte of vuur wordt gebruikt. Hierdoor wordt de olie door een luchtstroom verdampt. Hierdoor wordt de geur puur gehouden totdat de olie op is. Deze verdamper dag en nacht en zonder toezicht gebruikt worden.

Hoe te gebruiken
Het apparaat is voorzien van een filter. Deze filter kunt u gebruiken om de gewenste olie die u heeft met een paar druppels te voorzien. De Chi Aromastream heeft 2 verschillende standen. Zodra de druppels in de filter zijn ingetrokken geeft de Aromastreamer een heerlijke geur af.

Arkopharma Arko Diffuser

Arkopharma Arko Diffuser

Kleine luchtbevochtiger en aromaverspreider voor een heerlijk ruikend huis

Algemeen
Arkopharma Arko Diffuser heeft niet alleen een mooi design, het is een kleine luchtbevochtiger en geurverspreider. Kies uw favoriete etherische olie en geef de ruimtes in uw huis de gewenste geur; ontspannend, oppeppend of romantisch. Geniet van een heerlijk ruikend huis.

Hoe te gebruiken? Vul het waterreservoir met 300ml water en voeg er 8-10 druppels essentiële olie aan toe, steek de stekker in het stopcontact en geniet van het aroma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *