Val af met dit zelfgemaakte drankje

De meeste diëten om af te vallen zijn niet vol te houden. Maar misschien kan dit drankje wel helpen om een paar kilo’s af te vallen. Maak zelf een elektrolytendrankje die je verlangen naar snoep, koolhydraten en snacks kan verminderen of helemaal kan uitschakelen. Want als je geen honger meer hebt kom je ook veel minder in de verleiding om alle lekkers in je mond te stoppen! Het is een bekend gegeven dat als je wilt afvallen dat je veel water moet drinken. Vaak ik het ook zo dat in het begin van je dieet je veel vocht verlies. Drinken helpt daarbij. Maar een feit is wel dat het water je eetlust niet altijd zo goed remt. En om af te vallen moeten we toch echt minder eten, buiten de betere keuzes die we met voeding gaan maken. Maar water met elektrolyten kan wel een verschil maken en je eetlust afremmen. Je zou het verschil gewoon eens uit moeten proberen. Want als je dit drankje gaat drinken dan kan het zomaar zijn dat je gaat vergeten om te eten.

Elektrolyten zout

Wat zijn elektrolyten zouten? Eigenlijk is dit een verzamelnaam voor allerlei zouten. Elektrolyten zijn belangrijk voor het reguleren van je vochthuishouding en het functioneren van zenuwen en spieren. Elektrolyten zit ook in veel voeding. Dit is vaak ook voeding die wordt aangeraden bij een keto-levensstijl. Aan welke voeding moet je dan denken?

 • Gewoon zout
 • Bananen
 • Chia zaden
 • Noten en zaen
 • Water
 • Kokoswater
 • Yoghurt
 • Augurken
 • Kaas
 • Avocado
 • Zoete aardappels

Dit zijn vaak ook de voedingsmiddelen die een goed zijn om te eten als je wilt afvallen. Omdat deze producten je een vol en voldaan gevoel geven. Daarom passen ze zo goed in een keto-dieet. Het keto dieet kan je helpen om veel kilo’s kwijt te raken. Waarom? Ze houden de bloedsuikerproductie zo laag dat het lichaam tot 900 procent meer vet verbrandt als brandstof. Maar je kunt het allemaal nog meer versnellen door elektrolytwater te combineren met keto. Het resultaat is dat je uiteindelijk veel minder eet en meer vet zult verbranden. Dit is een formule is voor enorm succes!

Waarom werken elektrolyten?

Belangrijk is dat als we afvallen we dit op een gezonde manier moeten doen. We moeten ervoor zorgen dat onze bloedsuikerspiegel en insulinespiegels gaan dalen. Hierdoor gaan we ons vet verbranding versnellen. Hierdoor vallen we af, maar wat ook belangrijk is we gaan hiermee ook onze gezondheid beschermen.
Maar als je insuline daalt dan zorgt je lichaam ervoor dat het grote hoeveelheden natrium afgeeft. Vaak wordt geadviseerd dat als je wilt afvallen je ook de zoutinname moet afnemen. Hierdoor ga je beperkt natrium binnenkrijgen. Dit veroorzaakt een natriumtekort. de bijwerking hiervan is dat je niet meer kunt afvallen of dat dit erg moeilijk gaat worden.

Je lichaam heeft natrium nodig om af te vallen!

Heb je wel eens afgevraagd waarom je je zo slecht voelt als je wilt afvallen en waarom je als je wilt afvallen je alleen aan lekkere dingen gaat denken? Ik zou verder lezen want waarschijnlijk lukt het je niet om af te vallen om de volgende redenen. Deze redenen zijn simpel op te lossen. Belangrijk is wel dat je weet hoe het komt. Door

Want door af te vallen en je zout (natrium) extreem laag te gaan houden wordt je moe, duizelig, krijg je hoofdpijn maar ook krijg je ontzettend honger en een drang om meer koolhydraten te eten.

Het gebrek aan zout zorgt dat het kalium- en magnesiumgehalte gaat dalen waardoor het alleen maar erger voor je lichaam wordt. Je lichaam heeft elektrolytmineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren en je goed te blijven voelen. Magnesium helpt insuline zo veel beter te laten werken dat onderzoeken hebben aangetoond dat het krijgen van van genoeg van het mineraal het risico op diabetes type 2 zelfs kan laten doen afnemen.

Je drankje

Vooral als je bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgt heb je extra elektrolyten nodig. Zodra je een elektrolyten-drankje gaat drinken ga je merken dat je je beter gaat voelen en dat je veel beter met dit dieet af gaat vallen. Je kunt een drankje maken door zelf elektrolyten aan je water toe te voegen. Af en toe nip je aan dit dranken. Hierdoor ga je merken dat je honger zal afnemen. Vooral als je een golfbeweging van honger voelt probeer dan eerst van het drankje te nippen voordat je gaat eten. Geef de mineralen even de tijd om in te werken op je bloedsuikerspiegel en je insuline spiegel. Je gaat merken dat je door te drinken minder hongerig wordt en je je beter gaat voelen.

Aan de slag

Sommige beweren dat je je eigen elektrolyten water kan maken met simpel zout. Zelf raden wij aan om gezond Himalaya zout hiervoor te gebruiken (zie afbeelding). Doe een snufje zout in je water. En drink dit. Waarschijnlijk ga je niet eens merken dat je het hebt toegevoegd. Of proef je toch een beetje het zout? Dan ga je aan deze smaak zeker wennen in de toekomst.

Klik hier voor Himalyazout

welk dieet volg je om af te vallen?

Of je dit nu drinkt bij een koolhydraatarm-dieet, een eiwitrijkdieet, Intermetting vasten of een ketoplan dit zal je zeker helpen bij het afvallen en je goed te voelen.

.

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Waarom watermeloen eten goed voor je is 

Watermeloen is een van de meest verfrissende en dorstlessende vruchten, perfect voor warme zomerdagen. Het bevat niet alleen weinig calorieën en vet, maar watermeloen is ook rijk aan vezels en eiwitten, waardoor het een geweldige snack is voor iedereen die gezonder wil eten. Dus de volgende keer op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar sappige watermeloen!

Lees verder

Hoe je je lichaam kunt ontgiften

Ben je klaar om je energiek en verjongd te voelen? Detoxen is een geweldige manier om de opeenhoping van gifstoffen in je lichaam te verwijderen, je immuunsysteem nieuw leven in te blazen en gezonde gewoonten te stimuleren. Het eten van meer vers fruit en groenten kan deze reiniging ondersteunen en tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen leveren zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die nodig zijn voor een optimale gezondheid. In deze blogpost bespreken we de basisprincipes van een succesvolle detox met uitsluitend natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten, evenals enkele tips over hoe je deze voedzame superfoods in je dagelijkse dieet kunt opnemen.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.