Vermijd deze snacks en voeding als je niet dik wilt worden

Als je voeding en snacks wilt vermijden waardoor je aankomt, is het belangrijk dat je je ervan bewust bent van de ongezonde opties die er zijn. Chips en snacks, bijvoorbeeld, worden vaak beschouwd als gezonde snacks, maar ze kunnen daadwerkelijk leiden tot gewichtstoename als ze in grote hoeveelheden worden gegeten. Andere snacks en voeding die je beter kunt vermijden zijn snoeprepen, ontbijtgranen en cake. Dus als je je huidige gewicht wilt behouden of een paar kilo wilt afvallen, kunt je het beste wegblijven van deze ongezonde snacks en voeding!

Vermijd ongezonde snacks en voeding waarvan je dacht dat ze gezond waren

Er bestaan heel wat ongezonde snacks en voeding waarvan mensen denken dat ze gezond zijn. Hier zijn een paar van de ergste overtreders:

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit wordt vaak op de markt gebracht als een gezond tussendoortje, maar het kan in werkelijkheid erg veel suiker bevatten. Bovendien verwijdert het droogproces veel van de voedingsstoffen die wel in vers fruit zitten.

Eiwitrepen

Eiwitrepen worden vaak aangeprezen als een gezonde manier om een energieboost te krijgen, maar veel ervan zitten eigenlijk boordevol suiker en calorieën.

Vruchtensappen

Vruchtensappen lijken misschien een gezonde optie, maar ze zitten vaak vol met suiker. Bovendien verwijdert het proces van juicen veel van de heilzame voedingsstoffen die je in hele vruchten vindt. Dus als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje, kun je het beter bij hele vruchten of groenten houden. En als je op zoek bent naar een lekkere traktatie, zijn er genoeg gezondere opties.

Honing

is een gezond alternatief voor suiker. Het bevat vitaminen, mineralen, en antioxidanten. Honing heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Honing bevat echter suiker. De suiker in honing is vooral fructose. Fructose is een suikersoort die anders gemetaboliseerd wordt dan andere suikersoorten. Fructose wordt in de lever afgebroken en kan gewichtstoename en zwaarlijvigheid veroorzaken. Daarom moet honing met mate worden geconsumeerd.

Groentechips of Veggiechips

zijn een snack waar mensen zich vaak over verwonderen. Sommige snacks worden bijvoorbeeld gebakken in ongezonde oliën, terwijl andere veel suikers en vetten bevatten. Zijn ze gezond of niet? Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig. Hoewel groentechips wel wat voedingsstoffen bevatten, bevatten ze meestal ook veel vetten en suikers. Dus, hoewel ze misschien niet de ongezondste snack zijn die er is, zijn ze zeker ook niet de gezondste.

Peperkoek of ontbijtkoek

Ontbijtkoek is een soort ongezonde snack die vol zit met ongezonde ingrediënten. Ontbijtkoek wordt gemaakt met ongezonde vetten, oliën en suikers. Het bevat ook ongezonde conserveringsmiddelen en additieven. Bovendien wordt ontbijtkoek vaak versierd met ongezond glazuur en versieringen. Daardoor is ontbijtkoek een ongezond tussendoortje dat vermeden moet worden.

Crackers

Crackers worden vaak gezien als een gezond alternatief voor andere ongezonde snacks, maar de waarheid is dat ze eigenlijk helemaal niet zo goed voor je zijn. Crackers bevatten veel ongezonde verzadigde vetten en natrium, die je risico op hartziekten en beroerte kunnen verhogen. Ze bevatten ook lege calorieën die kunnen bijdragen tot gewichtstoename. En omdat ze meestal met witte bloem gemaakt zijn, bieden ze maar weinig voedingswaarde. Dus als je een gezond tussendoortje zoekt, zijn crackers waarschijnlijk niet de beste keuze. Er zijn genoeg andere gezondere opties die je voedingskundig meer waar voor je geld geven.

Ontbijtgranen

Veel mensen denken dat (kant-en klare) ontbijtgranen een gezonde manier zijn om de dag te beginnen. De meeste ontbijtgranen zijn echter eigenlijk ongezonde tussendoortjes. Ze bevatten vaak veel suiker en calorieën, en ze kunnen ongezonde toevoegingen bevatten. Ontbijtgranen kunnen ook ongezond zijn voor je tanden, want de suiker kan tot gaatjes leiden. Bovendien zijn veel ontbijtgranen sterk bewerkt, en bevatten ze niet de voedingsstoffen die je nodig hebt om je dag te beginnen. Om deze redenen is het belangrijk ontbijtgranen zorgvuldig te kiezen, en ervoor te zorgen dat ze deel uitmaken van een gezond dieet.

Aardappelen

Het is een veelgehoorde misvatting dat je van aardappelen dik wordt. Hoewel het waar is dat ze veel koolhydraten bevatten, zijn ze ook erg caloriearm. In feite bevat een middelgrote aardappel minder dan 100 calorieën. Waarom krijgen ze dan zo’n slechte reputatie? Wel, het blijkt dat het allemaal te maken heeft met hoe je ze klaarmaakt. Als aardappelen gebakken worden of met kaas en zure room bedekt zijn, kunnen ze erg vet- en calorierijk zijn. Maar als ze gebakken of gekookt worden, zijn ze eigenlijk heel gezond. Dus als je wilt afvallen, richt je dan op het eten van gekookte of gebakken aardappelen in plaats van patat of aardappelpuree. Je zult verbaasd zijn over hoeveel verschil het maakt.

Chips andere snacks met een hoog vet- en caloriegehalte kunnen tot gewichtstoename leiden

Welke snacks zijn slecht en maken je dik? In het algemeen is het antwoord: elk tussendoortje dat veel vet, bewerkte voeding en calorieën bevat. Dit omvat chips, snoep, gebak, koekjes, en ijs. Hoewel deze voedingsmiddelen heerlijk kunnen zijn, kunnen ze snel tot gewichtstoename leiden. Vet is een dichtere vorm van energie dan koolhydraten of eiwitten, dus heb je minder nodig om je vol te voelen. Daardoor krijgen mensen vaak meer calorieën binnen dan ze nodig hebben als ze vetrijke voedingsmiddelen eten. Bovendien heeft het lichaam de neiging overtollig vet gemakkelijker op te slaan dan andere voedingsstoffen. Om deze redenen kun je vetrijke tussendoortjes het beste beperken als je een gezond gewicht probeert te behouden.

Etiketten op verpakkingen goed lezen

Dus als je de volgende keer boodschappen doet, neem dan een paar extra minuten om de etiketten op verpakte levensmiddelen te lezen. Je zult misschien verbaasd zijn over hoeveel ongezonde ingrediënten ze bevatten. Vermijdt ongezonde toevoegingen, conserveringsmiddelen en zoetstoffen vermijden. Deze ingrediënten kunnen leiden tot gewichtstoename, diabetes, en hart- en vaatziekten.

Wat kan ik wel eten als gezond tussendoortje?

Gezonde tussendoortjes zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet. Ze kunnen helpen om essentiële voedingsstoffen en energie te geven, en ze kunnen ook helpen om de honger tussen de maaltijden te stillen. Enkele gezonde tussendoortjes zijn fruit en groenten, volkoren brood of crackers, yoghurt, noten, en zaden. Het is belangrijk snacks te kiezen die weinig suiker en verzadigd vet bevatten, en die een goed evenwicht bieden tussen eiwitten, koolhydraten, en gezonde vetten. Door gezonde tussendoortjes deel te laten uitmaken van je dagelijkse routine, kun je je algehele gezondheid en welzijn helpen verbeteren. Dus als je de volgende keer honger hebt tussen de maaltijden door, grijp dan naar een van deze gezonde tussendoortjes om je te overbruggen tot je volgende maaltijd.

  • Fruit: kies voor appels, aardbeien, frambozen, meloen, bessen, banaan, sninaasappel en meer (let wel op als je een koolhydraatarm of keto-dieet volgt zijn niet alle soorten fruit geschikt!)
  • Groenten: Snijd wat van je favoriete groenten, zoals wortels, selderij, komkommers en paprika’s, in stukjes voor een gezond tussendoortje dat weinig calorieën bevat maar veel voedingsstoffen. Geef er een dip als hummus of ranch dressing bij voor extra smaak.
  • Zelfgemaakte cake: De meeste mensen denken aan cake als een ongezond tussendoortje, maar er zijn eigenlijk veel voordelen aan het eten van cake. Ten eerste is cake een geweldige bron van energie. Een plakje cake kan je de oppepper geven die je nodig hebt om een zware training of een drukke dag op het werk door te komen. En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is niet alle cake ongezond. Er zijn veel recepten voor heerlijke en voedzame cakes die gemaakt zijn met gezonde ingrediënten zoals fruit, groenten, en volle granen. Dus als je op zoek bent naar een lekker en energiek tussendoortje, grijp dan naar een plakje cake in plaats van ongezond junkfood. Je zult misschien verbaasd zijn over hoe lekker het smaakt!
  • Een handje noten is een prima manier om wat gezonde vetten en eiwitten binnen te krijgen.
  • Yoghurt of kwark met fruit
  • Stukje kaas
  • Gekookt eitje

Een overzicht van eczeem

Als je te maken hebt met eczeem, ben je niet alleen – het is een veel voorkomende aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Hoewel er geen genezing voor eczeem bestaat, zijn er wel behandelingen die de symptomen kunnen helpen verlichten. Als je manieren zoekt om je eczeem te beheersen, praat dan met je arts over je behandelingsmogelijkheden.

Lees verder

Hoe houd je grip op je uitgaven? 

Grip houden op je uitgaven hoeft niet ingewikkeld te zijn; er zijn genoeg eenvoudige stappen die je kunt nemen om de kosten te beheersen zonder de kwaliteit van leven op te offeren. Deze tips zorgen ervoor dat elke euro telt! Dus vergeet niet – gebruik deze tips vandaag, zodat je morgen meer geld gespaard hebt dan ooit tevoren!

Lees verder

De kracht van bramen voor je gezondheid 

Laat de volgende struik bramen die je ziet niet verloren gaan. Denk aan alle gezondheidsvoordelen die deze heerlijke vruchten je lichaam kunnen bieden! Van boordevol vitaminen en mineralen tot krachtige antioxidanten, bramen zijn een echt super voeding. Dus als je de volgende keer een natuurwandeling maakt, maak dan gebruik van de wilde bramenstruiken die je tegenkomt en geniet van een snack die je lichaam goed doet.

Lees verder

Waarom watermeloen eten goed voor je is 

Watermeloen is een van de meest verfrissende en dorstlessende vruchten, perfect voor warme zomerdagen. Het bevat niet alleen weinig calorieën en vet, maar watermeloen is ook rijk aan vezels en eiwitten, waardoor het een geweldige snack is voor iedereen die gezonder wil eten. Dus de volgende keer op zoek bent naar een gezonde snack, grijp dan naar sappige watermeloen!

Lees verder

Hoe je je lichaam kunt ontgiften

Ben je klaar om je energiek en verjongd te voelen? Detoxen is een geweldige manier om de opeenhoping van gifstoffen in je lichaam te verwijderen, je immuunsysteem nieuw leven in te blazen en gezonde gewoonten te stimuleren. Het eten van meer vers fruit en groenten kan deze reiniging ondersteunen en tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen leveren zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten die nodig zijn voor een optimale gezondheid. In deze blogpost bespreken we de basisprincipes van een succesvolle detox met uitsluitend natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten, evenals enkele tips over hoe je deze voedzame superfoods in je dagelijkse dieet kunt opnemen.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *