Waarom een deodorant zonder aluminium?

Waarom zou je over moeten stappen op een aluminiumvrije deodorant?

Tegen het zweten en de geur is het wel fijn om iedere dag deodorant te gebruiken. Zweet je veel dan misschien wel meerdere keren per dag. Maar waarom zou je een deodorant moeten gebruiken die vrij is van aluminium? Waarom is dit beter dan alle andere deodorants die je waarschijnlijk al jaren op je plank in de badkamer hebt staan? Wat is het verschil tussen deze met aluminium en zonder? Zweten doen we allemaal. Bij iedereen ruikt dit anders en meestal niet naar een weelderige bos bloemen. Zweet stinkt van oorsprong niet. Wel als het in aanraking komt met de bacteriën op de huid. Hierdoor ontstaat er een typische zweetgeur. De werkzame stoffen in deodorant pakken de bacteriën aan, zodat ze geen kans hebben om een nare geur te ontwikkelen. Ze geven ons wel een fris gevoel. Je hebt verschillende varianten rollers en de meest gebruikte zijn de sprays. Maar dit is persoonlijk.

Waarom gebruik je deodorant?

Dat lijkt logisch. We leren dit allemaal als we nog jong zijn en in de puberteit komen. Het hoort bij ons algehele hygiëne opvoeding om na het douchen en bij het opstaan deodorant te gebruiken. Je wil niet dat je stinkt, maar lekker ruikt. Hou je niet van overdreven geuren dan kun je een deodorant kiezen die geen of nauwelijks een geur bevat. Ook kun je voor een parfum-vrije deodorant kiezen. Ook als je niet tegen parfum kunt of snel allergisch bent is dit zeker een optie! Ik denk dat voor iedereen deodorant nodig is na een bepaalde leeftijd.

Wanneer gebruikte we voor het eerst deodorant?

In 1888 werd in de Verenigde Staten de eerste deodorant gebruikt en verkocht. Deze was gebaseerd op een zinkverbinding. Deze zijn anti-transpirant en maken vetzuren onschadelijk door ze te neutraliseren tot zeep. In 1906 werd de eerste anti-transpirant gebruikt.

Het verschil tussen deodorant met en niet met aluminium

Het grote verschil tussen deodorant zonder aluminium en deodorant met aluminium is dat de eerste geur blokkeert, terwijl de laatste zweet blokkeert. Zweet is onze gezonde manier om het lichaam af te koelen. Zweet uit onze oksels wordt geactiveerd door het zenuwstelsel via de klieren. Deze klieren produceren zweet met een hoog eiwitgehalte, dat geur-veroorzakende bacteriën aantrekt. Aluminiumvrije deodorant vallen deze bacteriën die deze geur veroorzaken aan die samen gaan met zweetproteïnen. Hierdoor verdwijnt de okselgeur.. Anti-transpiranten (dus zonder aluminium) vallen die bacteriën niet aan, maar gebruiken in plaats daarvan aluminium ingrediënten om het natuurlijke transpiratieproces van het lichaam te veranderen en zweet vanaf het begin te blokkeren.

Het is nog niet voor de volle 100% bewezen, maar er lijken steeds meer signalen te zijn dat aluminium chlorohydrate de neiging heeft zich op te hopen in weefsel onder de huid. In dit geval dus je oksels en een deel van de borsten. Daar zou het wellicht de kans kunnen verhogen op borstkanker. Gelukkig blijken er al echt enorm veel deo’s op de markt te zijn zonder aluminium, vaak ook nog inclusief andere fijne eigenschappen zoals biologisch en/of vegan

Beste keuze

Aluminiumvrije deodorants bevatten antibacteriële ingrediënten om die bacteriën (die de zweetlucht geeft) te doden. Antibacteriële ingrediënten zijn vaak plantaardige ingrediënten, zoals kokosolie en maizena. Dus als je op zoek bent naar natuurlijke opties met echte, plantaardige ingrediënten, dan is deodorant zonder aluminium de beste keuze. Het goede nieuws is dat deze deodorants er in allerlei vormen zijn zoals spray’s en rollers.

Klik hier voor een enorm groot aanbod aan deodorants zonder aluminium

Een groot aanbod bij de Online Drogist

Deodorant zonder Parfum en aluminium

Blokzeep heeft heerlijke deodorants!

Zelf maak ik mijn deodorant zodat ik weet wat erin zit

Deze deodorant maak ik zelf van Natural Heroes, mijn favoriet!

Teveel gedoe om het zelf te maken?

Heerlijke kant-en-klare deodorant crème van Naturel Heroes
Welke deodorant gebruik jij? Heb je ooit geprobeerd om zelf je deo te maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *